Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

unijny liberał

dlaczego sie tak Polacy zadłuzaja?

Polecane posty

ja zawsze holduje zasadzie , że wole najpierw jesc cebule i myslec o tym by zarobic na szynke. niz zjesc szynke na kredyt a potem miec tylko na cebule. Żydzi mądry Naród mawiali: jezeli nie tracisz to juz zyskujesz\" bo tylko mozesz byc\' do przodu\" . na kredycie jest sie tylko \" do tyłu\" . a trza się uczyc od mądrzejszych. ku chwale!

Gość mezalians
Bo nie każdy ma myślenie zameldowane tak jak Ty,. Większość raczej wręcz przeciwnie. A potem płacz, zgrzytanie zębów i pretensje do całego świata, byle nie do własnej głupoty

Gość
Zależy na co ten kredyt... bo jeżeli ktoś jest kreatywny, ma pojęcie o biznesie i bierze kredyt na założenie firmy to nie widzę w takiej sytuacji nic złego. Nie wzięłabym natomiast kredytu konsumpcyjnego.

tak oczywiscie! rozumiem jeszcze kredyt mieszkaniowy. bo trzeba życ i gdzies mieszkac. to normalne. ale komsumpcyjny taki by sie pokazac na świeta że sie sroce... to katastrofa!i głupota.

Ja wzięłam na auto, bo o ile cebulę mogę wcinać, o tyle jeździć rowerem setki kilometrów - nie bardzo. Auto prawie spłacone, szykuje się kredyt na mieszkanie. Polskie myślenie: "nie chcem ale muszem". Inaczej musiałabym zadowolić się miejscem pod mostem z lekkimi przeciągami.

Gość o nasz kafeteryjnu
unijny zydek znowu zachwala swoich pejsatych braci :o

Gość i tylko Polacy się
zadłużają :o :o głupi zydowski liberał :o

Gość
Ja mam za sobą kredyt na samochód - poprzedni po wypadku poszedł do kasacji a mieszkam w takim miejscu, że auto to nie luksus lecz konieczność. Przede mną kredyt na rozbudowę domu - gdybym miała na ten cel odkładać co miesiąc to pewnie za jakieś 10 lat by się udało :) ale ja jestem niecierpliwa i wolałabym się wprowadzić już za 2 lata.

Gość agatkaaaaaaaaaaaaaaaa
zobacz ile anglicy biora kredytow to polska to jest jeszcze super wporownaniu z nimi ;]

tylko , że w Anglii czarna lista dłuznikow bankowych jest krótka. a w Polsce....? choc wg ekonomisty lepiej miec długi niz krótki....

Gość hehehehehwewewew
ten liberał to na prawdę jakiś ograniczony jest i szuka dziury w cały:D przypomnieć ci skąd się wzięło aktualne zamieszanie na rynkach finansowych , z USA kraju sterowanego przez żydów , najbardziej zadłużonej gospodarki na świecie , zadłużenie Polaków to pestka przy tym .

gdybysmy moze wypowiedzieli wonę USA i sie natychmiast poddali to bysmy zostali stanem USA i jako , że nalezeli bysmy do militarnej potęgi moglibysmy się zadłużac na ile tylko byśmy chcieli. bo i tak nigdy bysmy nie musieli nikomu nic oddawac. bo kto by nam podskoczyl?

Gość PO kłamało
dlaczego sie tak Polacy zadłuzaja? Zastaw sie a postaw sie !!!!!

ludzie sie zadluzaja bo moga :P a na powaznie ja stronie od kredytow, wole nie byc uwiazanym na kredycie, czyli: wole sobie odmówić niż mieć na kredyt. a ludzie generalnie sie nie przejmuja, wychodza z zalozenia: jakos sobie poradze i juz (sam gadalem ostatnio z kolega i mniej wiecej to powiedzial) hm, no ale ostatnio powiedzial ze gdyby rodzice/tesciowie nie dorzucali (kolega, żona, 2 malutkich dzieci i kredyt na spore mieszkanie) to by kruchawo mial. wiec kazdy wybor ma... :D

Gość Unijny Narodowosocjalista
unijny liberał ja zawsze holduje zasadzie , że wole najpierw jesc cebule i myslec o tym by zarobic na szynke. niz zjesc szynke na kredyt a potem miec tylko na cebule. Żydzi mądry Naród mawiali: jezeli nie tracisz to juz zyskujesz" bo tylko mozesz byc' do przodu" . na kredycie jest sie tylko " do tyłu" . a trza się uczyc od mądrzejszych. ku chwale! I dzięki takim jak ty ten kraj wiecznie będzie gnił od... jadu ... szkoda dyskutować z tobą Polacy !!! jeżeli chcecie normalnie żyć należy przywrócić dawny styl życia czyli biorę coś na kredyt bo mnie nie stać ale pracuję ciężko i wiem że go bez problemu spłacę a do tego starczy mi na życie i na przyjemności których sobie nie odmówię bo spełnianie marzeń i szczęście jest podstawą wezcie przykład z Niemców bo to im jesteśmy blizsi i im zawdzięczamy to że ten kraj nadal istnieje ;) http://www.youtube.com/watch?v=efd9sMTpDOY tak powinni żyć ludzie w europie a jak nie to won na pustynię do siebie

to jeszcze moze nie problem , że biora kredyt. on napedza koniunkture daje zarobic firmom , bankom. napedza gospodarke. tylko.... , że tylko i wyłacznie wtedy gdy ma się srodki by obsłuzyc taki kredyt. w przeciwnym razie generuje on tylko schładzanie gospodarki i inflacje napedza bo trzeba podwyższac stopy by bank odbil sobie . z kija maki nie namielesz...

Gość domenkatak
a ja mam mieszkanie na kredyt(prawie splacoe:P) teraz dostalam kredyt na firme(duuuuuzo pieniedzy:) a w planach mam zakup ogromnej nieruchomosci tez na krdyt bo takiej kasy w zyciu nie uzbieram. Raty splacam regularnie i o co chodzi:D

Gość Zet_Zet
zadłuzaja sie, bo chca usilnie pokazac otoczenie, ze są kims, kim nie sa, a kim chcieliby byc