Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pytam Pytam Pytam

Czy zdarzyło Wam się, że paczka zagineła?

Polecane posty

Gość Lustereczko_powiedz przecie...
jasne

jak chcesz mieć pewność że dojdzie to wyślij paczką wartościową - dopłata 2 zł za podanie wartości 100 zł - każda dochodzi ;)

Gość Negatywna Pozytywka
na szczęście nie, chociaż miałam już takie obawy. Po prostu bardzo długo szła... długo czekasz? ach ta poczta...:O

Gość sdfsdfs
Jeśli masz potwierdzenie nadania to niech osoba, która ją nadała zgłosi sie z papierkiem na pocztę i zrobi awanturę. Ty też sie wybierz zapytać czy nie leży przypadkiem gdzieś. Teraz na poczcie bardzo wiele przesyłek ginie. Jeśli macie papierek to możecie domagać się kasy od poczty z tego co wiem... Poczytaj o reklamacjach i już. Ale teraz listy idą czasami dwa tygodnie wysłane priorytetem więc może jest szansa, że paczka dojdzie ;)

jeśli nie dojdzie w ciągu 14 dni od nadania możesz zgłosić reklamację i wtedy dostaniesz maksymalnie 60 albo 80 zł rekompensaty.

Do mojego Taty kiedyś szła bardzo długo paczka zza granicy, za którą uprzednio zapłacił, więc napisał do tego sklepu i oni natychmiast wysłali drugą, bo myśleli, ze tamta zaginęła i dostał dwie takie same :D oczywiście jedna za darmo :P Do mojej siostry raz bardzo długo paczka szła, aż sie okazało, że policja ją przejęła na granicy < hahaha > A ja raz zamówiłam coś ze sklepu internetowego i zaginęło, na szczęście wybrałam płatnośc przy odbiorze, oni już sami muszą sobie to załatwić, żeby ją odzyskać.

ja miałam taki przypadek w ubiegłym roku. Wysłałam ważne dokumenty poleconym i listonosz dostarczył innej osobie niż adresat. Nie rozumiem jak w ogóle ta osoba mogła odebrać coś co nie było do niej adresowane.

nie miałam na myśli rodziny. Wysłałam dokumenty do jednej z instytucji a doszły do sekretariatu w jakiejś prywatnej firmie. Na szczęście ktoś w tej firmie się zorientował, że sekretarka niepotrzebnie odebrała i zadzwonił do mnie. Potem mi odesłali, ale co ja się nerwów najadłam.