Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BYC DOBRA CHCE

SEKS PRZED SLUBEM-WYRZUTY SUMIENIA-CZY KTOS TEZ TAK MIAL?

Polecane posty

Gość BYC DOBRA CHCE

Mam 26 lat, z chlopakiem jestem od 3 lat, na poczatku bylam kategorycznie na NIE na seks przed slubem/tak mowil biblia/. No ale ...wiadomo ,ze slub nie bedzie za rok, ani za dwa lata, ani za 3, moze za 5 i od wczoraj mam wyrzuty sumienia dosyc duze, bo moj facet przekonAL MNIE na poczatku znajomosci o tym, ze bog chce od nas milosci ize nic zlego nie robimy. Dla mnie seks wiazal sie tylko ze slubem, tylko byl przeznaczony dla malzenstwa. i to uczucie znowu wraca jak bumerang, znowu nie czuje sie dobrze wspolzyjac, czy ktos tez al tak jak ja? nie chce zyc wbrew naukom kosciola,ani wbrew sobie/a seks mi sie podoba z moim ukochanym/.

Gość BYC DOBRA CHCE
?

Gość ConstellationLyra
IDZ ZA GŁOSEM SERCA JAK PRAGNIESZ NAJBARDZIEJ, jeśli chcesz przed ślubem to na co czekasz... szkoda życia i czasu

Gość BYC DOBRA CHCE
oh, wiesz-to jest tak ,ze i chce i nie chce jednoczesnie. chce-bo to dzielenie sie miloscia, to jedna z drog milosci, no a z drugiej strony-sprzeciwiam sie kosciolowi, naukom bozym. nie chce byc uznana za jakas wariatke, bo i grzechy swoje mam ale ja mam swiadomosc ,ze zycie tu na ziemi jest sprawdzianem, jest krotkie w porownaniu z tym co nas czeka pozniej.

1. wg mnie jeżeli się kochacie to Bóg (jak jesteś TAKA wierząca to czemu piszesz z małej litery? to o czymś świadczy) spokojnie takie coś wybaczy :D 2. skąd masz pewność że nauka kościoła nie stoi w sprzeczności z rzeczywistą wolą Boga?

Gość dyujyrujd
sprzeciwiasz się "naukom bożym"??! ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?? dojrzej wreszcie bo na razie grzeszysz głupotą

Gość chcesz zachować zdrowie
psychiczne i nie rozwalić waszego związku to pierdol kościół i kochaj się ile wlezie ze swoim ukochanym dziewczyno!!! po co ty jeszcze pytasz?!?!?!????? "lubię seks ze swoim chłopakiem" - i tylko to wystarczy do szczęścia w życiu - im prędzej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie po co ty chcesz "żyć w zgodzie z kościołem"? dlaczego? na co ci to? kosztem własnego szczęścia???? żaden klecha nie ma prawa mówić ci jak żyć bo żaden za ciebie nie umrze

Gość BYC DOBRA CHCE
bo bilbia pisze wyraznie, ze seks tylk ow malzenstwie, a biblia pochodzi od slow apostolow, a jak wiadomo, Jezus, syn Boga tez mial w tym swoj udzial. Biblia to najwazniejsza z ksiag.

Gość chcesz zachować zdrowie
ps. a jeśli tych chorych urojeń (bo kościół zabrania...) nie pozbędziesz teraz to nie pozbędziesz się ich NIGDY - nawet jak ci ślubu sam papież z dalajlamą udzielą bo to co zrobiłaś to już zrobiłaś a po ślubie i tak będziesz mogła robić tylko to na co kościół ci pozwoli... a nie pozwoli na wszystko i po co ci to???? chłopaka kochaj a kościół p-i-e-r-d-o-l!!! i tyle w temacie

Gość BYC DOBRA CHCE
nie jestem jakas zagorzalym moherowym «beretem bo do tego mi daleko, zle uczynki tez mam, szczegolnie jestem zawzieta, a to nie jest zbyt dobra cecha.

Gość tez tak mialam
i to dlugo. Ale potem stwierdziłam, że jeśli naprawdę się kochamy, to to nie może być złe. Sypiam tylko z tym jednym jedynym i myślę że tak już zostanie :)

Gość BYC DOBRA CHCE
kosciol jak kosciol, ale Bog...

Gość hehehehehehehehe
a skod wiesz co Bog na to?

\"zle uczynki tez mam, szczegolnie jestem zawzieta, a to nie jest zbyt dobra cecha.\" to Ty się lepiej skup nad tymi złymi uczynkami i pracuj nad swoim charakterem. Nie sądzę aby seks z osobą którą kochasz i z którą planujesz założyć rodzinę był grzechem.

Gość BYC DOBRA CHCE
do tez tak mialam -ja uwielbiam seks z moim facetem ,byl on moim pierwszym hehe. Tak sobie nawet to tlumAce, ze kiedys ludzie wczesnie wychodzili za maz, zenili sie, nie musieli zbyt dlugo czekac do inicjacji seksualnej. w moim przypadku pewwnie jak bym chciala zyc zgodnie z biblia to bym do 30 czekala:/

Gość hehehehehehehehe
mowi do Ciebiejakos... słuchasz Go w sercu, czy tylko kosciola sluchasz

Gość BYC DOBRA CHCE
przemysle to ci napisaliscie, mysle, ze nie trafie w ogien piekielny hehe. no a mam duzooo pracy nad soba. :)

Gość hehehehehehehehe
*glos Boga mialam na myśli

Gość oby to nie byla prawda
po co te wyrzuty sumienia??? jestescie juz tak długo razem i zapewne juz bedziecie, to po co czekac do slubu??? sex jes piekny, zwłaszcza jesli 2 ludzi się na pawdę kocha:) Biegnij do sypialni z partnerem i hulaj dusza ;) milej zabawy :D

Gość BYC DOBRA CHCE
to jest tak, ze chodzilam na lekcje religii, czytalaM z ciekawosci biblie i zauwazylam ,ze tam sa rady dla nas ludzi, ale wiekszosc z nas tego nie przestrzega! zaden glos mi nic nie mowi. po prostu porownalam co napisane w biblii i to co ja robie.

Gość ale tak sobie myślę
że jak cały czas będziesz z tym facetem i weźmiesz w koncu z nim ślub no to wyjdzie na to, ze kochałaś sie z przyszłym mężem wiec to Cie chyba troche rozgrzesza...

Gość BYC DOBRA CHCE
do oby to nie byla prawda-hehe, fajnie podsumowalas:) mam takie marzenie seksualne, by moj chlopak zaczal sie ze mna kochac, zeby byl b stanowczy, bo nasz seks jest pelny milosci ,wznioslosci, powiedzialam mu to wczoraj, hehe, i sie zgodzil:P chyba za bardzo sie przejmuje kazdym slowem w biblii, mysle, ze akt seksualny pomiedzy dwiema kochajacymi sie osobami nie jest zlem, ale czyms pieknym i dobrym! moja maksyma na dzis-mniej myslenia-wiecej seksu!

Gość BYC DOBRA CHCE
Dzieki za wszystkie wasze wpisy!

to co pisze w Biblii dotyczy małego plemienie nomadów z bliskiego wschodu, jeśli nie jesteś Zydówką, czy jakąś nomadką, więc co cię obchodzi co pisze w Biblii?

Gość Adachon
ludzie pokroju założycielki tematu tylko sami sobie stwarzają problemy...

Gość a jeśli
{usta} mlllllllllllllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiimmmmmmmmmmmmm [ mniam] 👄 :( :p ❤️ bilbilija -> przodkiem Dawida był Gerszon który pochodził z nierządu Tamar i Jehudy. Wydymał ją bo myślał że to prostytutka. Ona wydymała go bo jego synowie nie chcieli jej dymać -> Onan np.

Gość a ja mam...
juz dziecko i to bez slubu. I w dupie biblie bo pisali to ludzie tacy jak my.

Gość DDF
" sprzeciwiasz się "naukom bożym"??! ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?? dojrzej wreszcie bo na razie grzeszysz głupotą" sam dorośnij i nie krytykuj poglądów innych :P bo grzeszysz smarkactwem... ja nie robię tego, czekam do ślubu ale i nie jestem całkowicie niewinna bo "zabawiam się" z moim partnerem. Czasem, w sumie często czuję wyrzuty sumienia ale przynajmniej nie robię tego, czego przed ślubem robić nie chcę ;) zależy od poglądów i siły wiary :)

Gość rozterek czar
myślę, że autorka jeśli zależy jej na tym, by szanować przykazania i Boże prawa, powinna planować szybko ślub - 26 lat, w związku od 3, a ślub dopiero za jakieś 5? a dziecko koło czterdziestki?

Gość rozterek czar
i skoro miała takie a nie inne zasady, dlaczego nie zaczęli planować ślubu po np roku znajomości? autorko, już dawno przestałaś zważać na przykazania, o to właśnie chodzi w tym wszystkim - by ludzi wciągnęło to co złe i zamiast myśleć o poprawie, w Twoim przypadku byłby to ślub, zastanawiali się jakby tu się bardziej pogrążyć zamiast o nowych pozycjach, pomyślcie w końcu o przysiędze przed ołtarzem