Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTANIE DO BANKOWCOW

CZY OSOBA SAMOTNA MOZE BEZ PORECZYCIELI DOSTAC POZYCZKE 12000ZL?

Polecane posty

PYTANIE JEST JAK WYZEJ

Gość no moredd
12 tys bez problemów zalezy od dochodów ale wszystko da sie zrobić :)

NIKT NIE WIE???????????????????

no moredd a W JAKIM BANKU NAJKOrZYSTNIEJ DAJA ?

Gość w zależności od banku
u mnie do 5000zł bez poręczycieli

Hm 5 tys to za malo w pkp daja taki kredyt do 20000 tys ale mi potrzebne 12 tys i na 96 rat ,tyle tylko nie wiem czy mi dadza bez poreczycieli ,wedlug ich kalkulatora posiadam taka zdolnosc kredytowa ,ale nie wiem czy wlasnie bez poreczycieli da sie

Gość przykro mi ale jednak nie
Pracuje w banku i raczej osoby samotne przy takiej kwocie musza jednak co najmniej 3 poreczycieli miec ,bo jak w razie czego splacisz jak cos ci sie stanie?

Gość wcale nie tak jest
powyzszy post napisala jakas kupa nieszczesc co sie nie zna na bankowosci

up

Gość no tak to jest juz

up

Gość agniiiiiii
w SKOKU na pewno dostaniesz

wie ktos?

Ja brałam jakiś czas temu 15 tys w PeKaO i nie chcieli poręczycieli.

Neit ale bralas jako osoba samotna ? A powiedz musialas jakis weksel podpisywac ,lub polise na zycie cos takiego prawda to jest?

Gość kakalalalalanm
Ludzie chyba was powaliło. O czym tu w ogóle mowa??? osoba samotna ŁATWIEJ dostaje kredyt, bo na litość NIE MA NIKOGO na utrzymaniu.

kakalalalalanm a to super zema latwiej dzieki za informacje bo mi bardzo potrzebne te pieniazki

Gość kakalalalalanm
Jedno podstawowych pytań przy ustalaniu tzw "zdolności kredytowej" jest "ilość osób na utrzymaniu". Nie mając nikogo na utrzymaniu mam dochód na jedną osobę taki, że niech rodziny spadają. Brała w życiu multum kredytów, w tym 30 tys na samochód. Nigdy ale to nigdy nei miałam z dostaniem kredytu problemów. Banki wręcz uganiają się za mną z ofertami.

no wlasnie tyle ze ja mam zdolnosć kredytowa 1200 zl brutto,obliczalam w kalkulatorze pko ze posiadam zdolnosc kredytowa jednak obawiam sie ze moga mi nie dac bo moze beda chcieli jakies zabezpieczenie

Gość kakalalalalanm
To, co jest brano po uwagę, to dochód na osobę, rodzaj zatrudnienia, stały meldunek, posiadanie mieszkania (nie jest konieczne, ale pomaga) inne kredyty, mogą cię też zapytać o stałe płatności - tu rada, mówisz o minimum tego, co płacisz. No i oczywiście BIG - biuro informacji gospodarczej - czy cię tam aby nie ma jako dłużnika.

Gość kakalalalalanm
Moim zdaniem 1200 to już jest coś. Na pewno najtrudniej dostać pierwszy kredyt. Jak pierwszy spłacisz bez zarzutu, będzie zapewne o tym informacja w BIGu, a już na pewno ten sam bank to jeszcze będzie cię prosił ładnie, zebyś wzięła następny. Natomiast jak go nie spłacisz jak trzeba, to masz przekichane dalej.

No ja nie bralam nigdy kredytow ,nigdzie nie jestem na tzw czarnej liscie,500 zl wydaje na platnosci comiesieczne gdyz mieszkam z rodzina to mi trosze pomagaja ale nic wiecej takze bylabym w stanie placic co mc uczciwie raty,a powiedz w jakim banku najlepiej wlasnie taki kredyt wziąc? slyszalam ze w pko najbardziej sie oplaca

upppp

Może tak napiszę. Dokładnie to brał mój mąż na siebie, ze mną na utrzymaniu. Dodatkowo spłacamy kredyt i i tak nie było problemu. Nawet zaświadczenia nie chcieli z zakładu pracy, bo u nich konto mamy na które wypłata przychodzi. Wiem że tam było jakieś ubezpieczenie kredytu, ale dokładnie nie powiem bo już nie pamiętam. Żadnych weksli, poręczeń itd nie chcieli. Znajomy brał jako osoba samotna (ma dziewczynę i dziecko ale się nie przyznał) i też się nie czepiali, nawet miał większą zdolnośc kredytowi. Przy kredycie mieszkaniowym owszem były weksle + ubezpieczenie na życie w wypadku kiedy tylko jedna osoba pracuje (samotna nie musi) ale to inny bank. Proponuje przejść się po bankach i zapytać. Czasem nawet w różnych oddziałach tego samego banku bywają różne odpowiedz. ha nie dawno mój teść brał pożyczkę (jest na ręcie i to nie stałej i niewielkiej) i mimo sporej sumy 10 tys też niczego nie wymagali. O ile dobrze pamiętam brał w AIG.Aha pomaga bardzo jak się ma umowę p racę na czas nieokreślony, bo inaczej to się czepiają żeby była minimum na czas na jaki się kredyt bierze+parę miesięcy.