Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherryblossom111

Ile w sumie kosztowała was studniówka?

Polecane posty

Gość cherryblossom111

Ja co prawda mam ją już wkrótce,ale jestem w stanie podliczyć wszystko po kolei: 250zł za imprezę studniówkową 270zł za suknię + bolerko (szyte) 100zł za szpilki i 70zł za buty na "przebranie", bo za długo w szpilkach nie pobędę :O 40zł torebka za biżuterię nic, bo dostałam na urodziny 50zł paznokcie 35zł makijaż 75ł za fryzurę i fryzurę próbną nie liczę już takich drobiazgów jak bielizna, podwiązka itp. :D jeden wieczór i stałam się biedniejsza o 890zł mam nadzieję, ze było warto :)

Gość cherryblossom111
no i jeszcze 18 zł 2 paczki gum bo o zdrowie dbam

ja nie ide ale moge ci napisac jakby to u mnie bylo koszt studniowki - 230zl (wraz z parnerem, jak idziesz sama to 130zl) sukienka - 200zl buty - okolo 100zl podwiazka -10zl torebka - 60zl bizuteria - 40zl paznokci bym nie robila, tylko bym siostre poprosila zeby mi ladnie pomalowala fryzura - ja mam akurat krotkie wlosy (od kilku dni) wiec nie musialabym isc do fryzjerki ale siostra idzie i placi 50zl makijaz to sama sie pomalowalabym bo nie ma zbyt wiekszej roznicy, i tak laski beda rozmazane po 2h, najwyzej po 3;) poza tym my sami musimy przynosic ciasta i owoce, pewnie napoje tez.. nie wiem za co tyle kasy ale ja nie ide wiec sie nie wtracam:) nauczyciele maja na pietrze impreze, my na dole, na alkohol jest kasa dla nich tez przeznaczona bo sami nauczyciele o tym mowili.. poza tym uczniowie placa za osoby towarzyszace nauczycieli.. to juz przegiecie

Gość cherryblossom111
chyba wszędzie tak jest, że uczniowie płacą za nauczycieli i ich osoby towarzyszące :) acha jeszcze muszę dodać 50zł za kamerzystę :P

Gość za studniowke placilem
230zl za 2 osoby + koszt nowego krawatu 30 zl ... garnitur stary ...

ale z jakiej racji? moje zdanie jest takie ze jezeli nauczyciel chce sie pobawic z osoba towarzyszaca to niech chociaz polowe zaplaci tradycja tradycja ale przepraszam bardzo dlaczego na studniowce ma sie bawic nauczyciel ktory nie jest moim wychowawca? moim zdaniem powinni tam isc za darmo wychowawcy, jak ktos sie chce pobawic u nauczycieli to niech za to zaplaci tu nie rozmawiamy o kwocie 50zl tylko o wiele wiecej... my placimy po 130zl gdzie mamy jeszcze przynosic ciasta, owoce i chyba napoje i za swoje balony kupowac do dekoracji... i na co ta kasa idzie? ahh zapomnialam, jeden cieply posilek mamy....i posilek ten kosztuje 60zl:/ z tego wzgledu tez zrezygnowalam ze studniowki, kase rodzice mi dali ale taki wyzysk, ja sie na to nie pisze

Gość cherryblossom111
Zapraszani są nawet nauczyciele, którzy KIEDYŚ uczyli w naszej szkole, w sumie zaproszonych jest ok. 120 nauczycieli+ ich osby towarzyszące :O. Też mi się to nie podoba, ale cóż zrobić

Gość cherryblossom111
jest nas 7 klas i dodam, że są dwie \"tury\", znaczy dwa terminy studniówek w zalezności od losowania na początku roku szkolnego :O

u nas tez mialy byc 2 tury bo niby sie okazalo ze idzie za duzo osob i mielismy losowac, i to losowanie mialo wygladac ze jak wylosujesz karteczke ze twoja osoba towarzyszaca moze isc to idzie, a jesli nie wylosujesz takiej karteczki to idziesz sama... bo nauczycieli ok.30 bedzie ja sie pytam po co?? w ogole zamieszanie bylo z sala wlasnie dlatego ze za duzo oosb bylo, zaliczka wplacona, i kasa przepadla i jeszcze trzeba bylo dokladac do nowej sali gdzie nauczyciele maja impreze na pietrze a ludzie na dole...

150- studniówka 120-sukienka 60-buty 20-wlosy 30-kosmetyki 20-podwiązka i majtki ;) biżuterie dostałam na urodziny, torebkę miałam No a później będą koszty fotografa i kamerzysty... ale ogólniejestem zadowolona bo za dużo kasy nie poszło ;)

Najpierw to, co już załatwiłam: *Sukienka - 135 zł *Torebka - 39 zł *Opłata za imprezę: 280 zł Planuję: *Buty - około 100 zł *Fryzjer - 80 zł na pewno *Biżuteria - 30 zł? Całość - około 700 zł

Gość aguuuusiek
jak czytam wasze wypowiedzi to tez bym chya zrezygnowała.. ja za siebie płace 200 zł (sala ze wszelkimi dekoracjami, jedzenie od nieszczęsnego wierzynka, płytki z filmem itd), a za osobę towarzyszącą płaci się 130 ale ja mam z klasy ;] za nauczycieli rzeczywiście płacimy ale za swje osoby towarzyszące oni płacą sami. A tak poza tym to jakoś nei wyobrażam sobie że na studniówkę ktoś kazałby mi przynieść ciasto czy soczek.. to nei wigilia klasowa.. a i będzie nas 11 klas + koło 100 nauczycieli czyli koło 700 osób i mamy jedną turę :)

Gość dosyc sporo
300-studnowka 600-sukienka 60-makijaz /po znajomosci/ 40-fryzjer/samo czesanie, kilka dni wczesniej bylam na farbowaniu 130zl/ 150 buty taksowki i alkoholu juz nawet nie licze 50 za szal.

u nas były dwie tury :) 150 płaciłam za 2 osoby ... studniówka była na sali może pomyślicie że wiejsko czy coś ale... z sufitu była kolorowa bibuła sala w stylu hawajskim no cudo ;) osoby towarzyszące które się wypowiadały jednoznacznie stwierdziły że lepiej niż w lokalu ot co ;) impreza niezapomniana :)

Gość cherryblossom111
No cóż, to, ile wydam możnaby było ograniczyć, np. nie robiąc nic z paznokciami, fryzurę ograniczyć do wyprostowania wlosów a makijaż zrobić sobie samej, ale sama sobie to ubzdurałam, więc trudno ;). My nic nie przynosimy, a przynajmniej nic mi o tym niewiadomo :D A czy u was tez tak jest, ze kazda klasa tańczy osobno i sama sobie układa układ do poloneza? My oprócz poloneza mamy tańczyć też walca angielkskiego i wiedeńskiego... :O. Przesada, ciekawe, jak ja tego nauczę mojego chłopaka, dobrze, że wysłałąm go na kurs tańca w tamtym roku to coś pamięta (ale muszę go siłą zaciagać na parkiet :O :D ). Na dodatek mamy mieć tylko jedną próbę z osobami towarzyszącymi.

Gość dosyc sporo
u nas bylo tak, ze zrobilismy afere o te 300 zl za impreze i nauczyciele w wiekszosci nie przyszli;)z reszta i tak wiekszosci nie lubilam. impreza w najwiekszym lokalu w miescie z alkoholem w cenie dla nauczycieli...jedzenie wstretne nic sie nie nadawalo...

Gość dosyc sporo
u nas kazda klasa poloneza osobno bo wszystkie by sie nie zmiescily z reszta i tak impreze na dwie tury tydzien po tygodniu. ine tance nie przwidziane. cwiczylismy z osobami towarzyszacymi, ale ci co byli na wszystkich probach i tak sie pomylili.

Gość aguuuusiek
ja mam studnówkę za dwa tygodnie a polonez... szkoda gadać.. nie wiadomo jak będziemy tańczyć (najprawdopodobniej wszystki 11 klas razem!!) a prób z osobami towarzyszącymi chyba w ogóle nie jest przewidziana.. uczy nas kobieta od wf'u która sama tańczyć nie umie.. i jeszcze mi groźi tańczenie z dyrektorem :(

Gość cherryblossom111
nas też uczą nauczyciele od wf, może tak jest w każdej szkole, sama nie wiem ;) ja bym chyba wolała taniec z dyrektorem niż z moim chłopakiem, który nie potrafi się wczuć w rytm :D ;)

Gość aguuuusiek
ja z moim skończyliśmy 10 stopni kursu tańca (może nie jakoś strasznie dużo ale i tak jesteśmy pierwszą parą w klasie i tylko my w miarę potrafimy tańczyć) :) ale licze że dla dyrektora znajdzie się ktoś inny ;] poza tym miało być o kosztach wieć : bal - 200 sukienka - koło 400 buty - 200 włosy - koło 30 (chce tylko umyć i wyprostować bo fryzury nie mają sensu jak dla mnie) bizuteria - dostałam pod choinkę ale kosztowała koło 100 torebka - 30 podwiązka - pożyczona od kuzynki (coś pożyczonego musi być ;] ) pończochy, majtki - pewnie koło 30 makijaż robię sobie sama

Gość gosieńka89
U nas o mało co, na studniówce nie pojawiłby sie żaden nauczyciel :( dla mnie jest to tradycja i uważam, że nauczyciele powinni być! w moim liceum zawsze przychodzą sami i są chętnie zapraszani... tzn było tak... pierwsza tura studniówki odbyła się 5.01 i potem pojawiła się na stronach naszego miasta ostra dyskusja na temat poruszony również tu (wyżej->płacenie za nauczyciel etc.) nauczyciele poczuli się urażeni i nie chcieli przyjść na naszą studniówkę (jutro:)) przepraszaliśmy (choć to nie nasza wina) i zapraszaliśmy od nowa :( ciekawe kto przyjdzie... wracając do kosztów: bal: 140 zł od osoby (idę z kolegą z klasy, który sam za siebie płaci, chciał zapłacić również za mnie, ale odmówiłam) sukienka: 250 zł szpilki: 59 zł sandałki na przebranie: 49 zł (z wesela, na którym ostatnio byłam) płaszcz/kurtka: 220 zł biżuteria (kolia, pierścionek, bransoletka): 40 zł pończochy: 12 zł podwiązka: 4 zł bielizna: 25 zł makijaż: zrobię sama, skromny (nowe kosmetyki ok. 40 zł) paznokcie: zrobię sama, wyniesie mnie to ok. 10 zł fryzjer: ok. 25 zł alkohol: 10 zł torebka: 25 zł SUMA SUMARUM: 909 zł (skrzyw... :() dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, ile kasy przetrwoniłam :( no ale... studniówka jest raz w życiu :) mam nadzieję, że matura też :P

Gość a ja mam w piatek studniowke
koszt za dwie osoby - 360 zlotych sukienka - 300 zlotych butow jeszcze nie mam ale pewnie kolo 100 zlotych makijaz robie sama fryzjer - jakies 50 zlotych do tego bielizna (czerwona obowiazkowo) i podwiazka torebka 80 zlotych i do tego koszt paznokci ale bede robic przed sama studniowka wiec nie wiem ile za to wyjdzie

wstep -120 zl sukienka-90 zl buty- 40 zl biżuteria-80 zl fryzura-80 zl torebka-pożyczona makijaz-zrobiony przez kolezanke

Gość studniowka dzisiaj
wstep za dwie osoby - 360 sukienka - 300 buty - 270 bielizna - 40 podwiazka ;) - 10 torebka - 60 i jeszcze koszt czyszczenia mojej bizuterii;) ;) czyli jakies 7 zl:D czesze i maluje sie sama;)

Gość Juzin z Bagien prawdziwy
Żal mi dziewczyn które wydają taką kasę za jedną noc. Żal.ru

Gość ja miałam studniówkę wieki
temu, ale kosztowała mnie niezbyt dużo, bo potrzebowałam tylko kilku rzeczy: sukienka ok. 400zł buty- 450zł szal do sukienki ok. 80zł. torebka ok. 250-300zł, nie pamiętam i finito:) Nie chodzę do fryzjera, do kosmetyczki, na solarium itp., itd., Za taksówkę nie płaciłam, a studniówka kosztowała ok. 170zł, nie wiem dokładnie. 🖐️

Gość nic nie kosztowała
bo na niej nie byłem :-)

Gość no a ja nastepujaco
opłaty za studniówkę - 250 sukienka - 120 buty - nie kupowalam, mialam juz wczesniej a akurat pasowały torebka - 30 zl bizuteria - mialam wczesniej podwiązka - 8 rajstopy - nie mam pojecia, dajmy na to że 12, dla równego rachunku makijaz - robiony własnoręcznie kosmetykami posiadanymi wczesniej fryzura - również paznokcie - nie trawie tipsów Co daje łączną sumę : 420. O kurna. Nie wiedziałam że aż tyle.

Gość no a ja nastepujaco
opłaty za studniówkę - 250 sukienka - 120 buty - nie kupowalam, mialam juz wczesniej a akurat pasowały torebka - 30 zl bizuteria - mialam wczesniej podwiązka - 8 rajstopy - nie mam pojecia, dajmy na to że 12, dla równego rachunku makijaz - robiony własnoręcznie kosmetykami posiadanymi wczesniej fryzura - również paznokcie - nie trawie tipsów Co daje łączną sumę : 420. O kurna. Nie wiedziałam że aż tyle.