Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherryblossom111

Ile w sumie kosztowała was studniówka?

Polecane posty

swoja studniowka 270 sukienka 0 zł:P wygrałam ja w zakładzie:P ale przegrany kolega zapłacił za nia 400 zł:) buty 89 zl makijaz i paznockie 25 zl fryzjer 30 zl ponczochy 15 zl:P a podwiazka nie pamietam:P natomiast druga mojego lubego:D za sama studniowke nie placilam sukienka kosztowala 130 zl buty 85zl fryzjer 30 zl makijaz 70 zl paznokcie 60 zl ponczochy 15 zl:P

I studniówka 2006 studniówka- 360 sukienka- 210 buty- 70 bielizna+podwiązka- 40 bizuteria-20 paznokcie- 40 makijaz- 30 fryzjer- (farbowanie) 70 + 50 (czesanie) II studniówka 2008- jutro:) sukienka- 180 buty mam torebka- 20 bizuteria- 25 makijaż- 40 fryzjer- 70

od studniówki upłynęło kilka lat, ale ja będę pamietać ją do końca życia bal: 250zł za parę sukienka:380 zł (szyta na zamówienie w salonie sukien ślubnych) szal:40zl szpilki:120zł biżuteria: srebrna delikatna ponad 100zl pończochy: 2*18 zł=36zl podwiązka: 10 zł bielizna: figi-20zl, stanik specjalnie kupowany do gorsetu 170zl( mam duuuży biust:) ) makijaż: zrobiłam sama, na studniówkę dokupowałam cień do powiek i puder sypki ok 50zl paznokcie: zrobiłam sama, ozdoby plus lakier 15zl fryzjer: 75zl (o zgrozo to przez moje długie włosy) Fryzjerka mnie 3h czesała:/ spinki ozdobne do włosów 10*3zL= 30zł torebka: 50 zł Jeśli nie pomyliłam się w dodawaniu to mój bal kosztował o zgrozo ponad 1336zl wiele rzeczy zostało mi do dziś więc nie były to pieniądze wywalone w błoto:)

a zlozylismys ie o cos glupiego:D byl honorowy i kupil mi sukienke:):P a za wszystkie fanaberie zaplacilam ja sama a nie moi rodzice takze sumienie mam czyste

Gość oj leszcze w tanich ubrankach
A limuzyna to gdzie? Studniówka bez podjazdu limuzyną z lokajem się nie liczy :P

Gość pain au chocolat daj gołe foty
albo chociaż w bikini, pliiis! ;-)

no co ty nie powiesz:D bo ty nigdy literowki nie zrobiles/las now idzisz nie kazdy jaet taki madry jak Ty:D gratulacje napraawde jestem pelna podziwu:D

Gość pain au chocolat daj gołe foty
A może topless?

moja byla w tamtym roku, ale mniej wiecej cos pamietam ;) wstep- 130 (za osobe) -(za osoby towazyszace dla nauczycieli oni płacili sami:P ) sukienka-160 buty-100 fryzjer-50 majteczki,podwiązka i pończochy- ok 50 torebke miałam, biżuterie pozyczyłam (do sukienki pasowała mi tylko złota, a j w złocie raczej nie chodze wiec nie bylo sensu kupowac;) ) makijaż i pazurki (naturalne moje tylko malowane) za darmo :) i jeszcze flaszka chyba za jakies 25 zł ;) czyli jakies 500 z haczykiem ;) na pół z rodzicami wiec ani ja nie zbiedniałam ani oni :D wygladałam dobrze i bawiłam sie super :D

matura to jest pierwszy, a czasami jedyny bal w życiu ... tradycja i oprawa powinny być zachowane :) a nauczyciele należą do szkoły i nie na miejscu jest komentarz \"dobrze, że nie przyjdą, bo i tak większości nie lubię\" ... równie dobrze można pójść sobie na dyskotekę czy inna imprezę bez tych różnych studniówkowych ceregieli, ale czy to będzie to samo??!!! polecam studniówki, bo to fajna zabawa i wspomnienia :)

Mnie w 2006: studniówka 220 sukienka 210 buty 114 rajstopy kabaretki 8 biustonosz pod gorset 55 ozdoby do paznokci 6 szminka (bo specjalnie ja kupilam) 15 Razem 640 zl

Ja miałam studniówkę parę lat temu, a zapłaciłam za wszystko DUŻO (w sumie ok. 3000 zł za wszystko, razem z fryzjerem, makijażem, solarką itp.). Teraz myślę, że o wiele za dużo jak na taką imprezę, ale wtedy człowiek był młody, głupi i chciał wypaść jak najlepiej. No, ale moją suknię cała szkoła podziwiała:P

Gość Moniś19
Moja studniówka: opłata za studniówke ( sala, świetne jedzenie i to bardzo duzo, kamerzytsa, płytki, orkiestra, ja plus osoba towarz. nauczyciele) 350zł sukienka- 189 buty- miałam płaszczyk- od mamy wziełam:p fryzura-22zł makijaz-35zł paznokcie 40 zł ( połozyłam zel na moje naturalne) podwiązka- 6zł bielina- juz miałam bizuteria- dostałam gratis do sukienki

Gość Angel Black Angel
Sukienka - 800 zł Buty - 160 zł Dodatki - 50 zł Biżuteria - 200 zł (Bransoletkę zgubiłam : |) Studniówka (wstęp) 280 zł Fryzjer (fryzura próbna, fryzura na studniówkę, pasemka) - 150 zł Kosmetyczka - 120 zł

Gość maggduss
330- koszt imprezy 300-sukienka 50-solarium 60-fryzjer 50-alkohol 30-podwiazka i ponczochy paznokcie mam dlugie wiec jak sie nie połamia to 0zł i makijaż sama robie

Gość maggduss
a no i buty - to pewnie ok 100zł bo wiecej nie dam:)

Ja jestem osoba towarzyszącą wiec nic nie płace za sam bal. Sukienki nie kupowałam bo po co na jeden raz mam kupować mam dużo koleżanek więc pożyczyłam. Za buty 100zł Za paznokcie 50zł Fryzjer 40zł [wczesniej zrobiłam trwała 50zł ale to był błąd] Makijaż 80 zł + dodatki ok 50zł Czyli razem 320zł.

bal - 300zł sukienka - 270zł torebka - 59zł buty - 70zł fryzjer - 40zł paznokcie - nie wiem nigdy nie robiłam, ale myślę, że jakieś 50zł solarium - miał być karnet, ale mam sukienkę, która odkrywa mi tylko ramiona, bo dekold jest w łódkę, a rajty zakładam kryjące więc jakies 30zł wsytarcz (3*10min), żeby twarz nabrała ładnego koloru makijaż - no bez jaj, tapetę zrobię sobie sama, fajny mam puder na kości policzkowe, błyszczyk kupię, ale oka za chooja nie pomaluję więc idę, żeby mi zrobiła `przydymione oko` (ile to moze kosztować? 15zł?) rajstopy - ok 15zł podwiązka - ok 10zł alkohol - 20zł wolę się sumować... :O

paznokcie miałam swoje, długie kwadratowe co 2 dni robiłam nowy french i każdy pytał, gdzie je robiłam, bo wyglądały jak sztuczne... Tak mi chwaliła koleżanka, wiedźma, że na drugi dzień złamały mi się 2 odrazu:O i muszę zrobić, bo już nie zdąże wychodować takich, jakie miałam:O tylko jak ja rajty założę w tych tipsach:O

Gość córaaaaaa

wild_dream a masz może zdjęcie kiecki? :D chetnie zobaczę ;) a jeśli chodzi o nauczycieli: płacimy oczywiscie za nich i za wódę dla nich, ale płacenie za os. towarzyszczące to juz przegiecie:O w zeszłym roku było tak, że jeśli chcieli przyjść z osobą tow. to płacili za nią i to jest chyba najlepsze rozwiazanie

Gość oa ja tez cos chce
omg ! szok, jak sie komercjalizuje wszystko! komunia i studniowka zamiast byc jakims swietem i przezyciem religijnym, ( studiowka zwykla zabawa) robia sie z roku na rok coraz drozsze niedlugo standardem bedzie wydac 3000 za studniowke, zenada :O

Gość gkjgbkjb

Gość mam za 2 tyg
impreza- 300 ( razem z kosztami na dekoracje) sukienka- 280 buty- 85 torebka- 6? (kupiona w lumpeksie ale w idealnym stanie) podwiązka- 6 ponczochy- 15 stanik- 20 majtki- 10 rajstopy na zmiane- 6 fryzjer-60 (po znajomości) make-up -upominek (też po znajomości) solarium- 60 ( to byla koniecznosc jestem blada jak d**a nieboszczyka) farba do włosów- 13 biżuteria- 30 ( kupiona na allegro)