Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem tu

pekla gumka, zapłodnienie, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość jestem tu

Mam regularne cykle co 28 dni, czasem co 27 lub 29. ale ostatni co 28.wiec jeśli jestem dziś w 5 dniu cyklu to jeśli podczas stosunku pękła gumka czy może dojść do zapłodnienia??? wczoraj tez uprawialiśmy seks wiec nie minęło 24h od poprzedniego stosunku to czy plemniki są już zdolne do zapłodnienia???

Gość w takim wypadku
idź do lekarza po tabletki do antykoncepcji "po stosunku" postinor lub escalelle - musisz je zażyć najpóźniej do 72 godzin od stosunku, lepiej wcześniej - nie czekaj idź do lekarza

Gość Paulinkaaaaooo
jesli masz regularne cykle..no te 2 dni roznicy nie wiele tu zmieniaja.. to niemozliwe jest,zebys w 5 dc zaszla w ciaze.. (no,niby mozliwe jest ale to chyba jak ktos ma mega rozchwiane cykle)..owulacja przypada na polowe cyklu miesiecznego,czyli w Twoim przypadku 14 dzien, czasem (gdy trwa 27)-13 dzien a czasem 15.. dodajac +/- 3 dni przed owulacja i po..czyli 11-18 w tych dniach jestes plodna..jesli naprawde masz dosc stale cykle i jesli owulacja nie zostala zachwiana stresem, choroba itd.. a poza tym zrobilas 2 testy- 100 % pewnosci jak dla mnie.. no i fakt,ze uprawialas seks w nieplodnych dniach.. bo 5dc to praktycznie jeszcze koncowka miesiaczki. pozdrawiam;))) nie martw sie-w a co do wypowiedzi wyzej- nie ma po co dostarczac sobie takiej konskiej dawki hormonow skoro 2 testy negatywne i stosunek w dniach nieplodnych.. pozdrawiam

Gość w takim wypadku
nigdy nie masz pewności kiedy naprawdę będziesz miała jajeczkowanie - ale jeżeli ewentualna ciąża nie będzie dla Ciebie problemem, to nie musisz brać postinoru Ja miałam taki przypadek jak Ty i wiedziałam, ze nie mogę zajść w żadnym wypadku, więc jedyną radą było łyknięcie postinoru. Żadnych negatywnych skutków po nim nie miałam. Później będzie za późno na działania - teraz jeszcze możesz zapobiec. Ale wolna wola, mozesz czekać. Na dwoje babka wróżyła. Dodam tylko, że w pierwszej częsci cyklu po miesiączce jest o wiele łątwiej zajść w ciążę niż tuż przed miesiączką. Powodzenia w eksperymentach i pozdrowioenia dla dzidziusia.

Gość w takim wypadku
Paulinkaaaaooo niestety dziecka Ci nie wychowa.

Gość w takim wypadku
A co do rozliczeń powyżej wszystko fajnie Ty jesteś płodna wg nich od 11 dnia cyklu przyjmując powyższe założenia. Kochałaś się w 5 dniu, plemniki w sprzyjających warunkach w macicy i jajnikach mogą przetrwać do 7 dni nawet. Wniosek mogą załapać się na 12dzień cyklu nawet. Wszystko jasne. Ty decyduj zależnie od tego czy możesz mieć dziecko czy nie. Powodzenia. 🖐️

Gość Paulinkaaaaooo
"w takim wypadku" - nie napisalam,ze na pewno nie jest w ciazy... czytaj uwaznie a nie, napisalam ze JESLI ma regularne cykle to w tych dniach sa dni plodne. 5 dzien cyklu to praktycznie koniec miesiaczki? jak mozliwa jest wtedy ciaza? chyba ze mega nieregularne cykle, cos o tym wiem wiec nie krytykuj innych wypowiedzi. bez wyobrazni jestes, po co mialaby brac postinor puknij sie w ten pusty leb;| chyba,ze naprawde nie ma mozliwosci bycia w ciazy- myslac racjonalnie 5 dzien cyklu to jeszcze miesiaczka, jej koncowka lub nawet dzien po to do jajeczkowania troche dni a nie wiadomo ile tej spermy bylo ze niby mialaby przetrwac 7 dni... plemniki sa zdolne do zaplodnienia do 5 dni ale to szczegol;] widze,ze jestes jedna z tych,ktore madrze pisza ze w ciaze mozna zajsc siedzac na tym samym krzesle co partner;| ..

Gość w takim wypadku
Paulinkaaaaooo, za mało książek czytałaś, a za dużo nasłuchałaś się nauk przykościelnych pożal się boże "specjalistów" i masz troszkę przestarzałą wiedzę. Jakbyś interesowała się więcej literaturą naukową to wiedziałabyś, że plemniki mogą przetrwać w macicy i jajowodach do 7 dni nawet. A decyzja co zrobi należy oczywiście do autorki topiku, bo to jej brzuch i jej kłopot.

Gość Anioleczek006
Przepraszam chciałabym sie poradzic was. Kochałam sie bez gumy,Wczoraj Moj facet "nie doszedł".Czy ejst mozliwosc zajscia w ciaze?

Gość Paulinkaaaaooo
do 7 dni nawet w jakichs ekstremalnych warunkach, gdy tej spermy jest duzo i daleko;] a tutaj pekla gumka..pewnie partner autorki odrazu sie wycofal i nie bylo jej tam tyle, ile powinno,by bylo zdolne przetrwac 7 dni;]] a moze przetrwalo i akurat trafilo na dni plodne- MOZE.. ja napisalam z mojego punktu widzenia;]..poza tym te dni 11-18 to przypuszczenia.. poza tym uwazam,ze te 3 dni odjete od polowy cyklu czyli 14 to i tak za duzo,odjelam dla "pewnosci"(gdyby w tych dniach doszlo do wytrysku,pominelam fakt,ze doszlo do tego w 5dc)... wiec nawet gdyby te TWOJE 7 dni to nie dotrwaloby do OWULACJI..czyli 14,15 dc, pzdr

Gość Paulinkaaaaooo
zresztą, przekonamy się..jak autorka topiku powiadomi nas o tym,czy zaszla (oby nie bo tego narazie nie chcesz;)) czy tez nie;]].. narx

Gość w takim wypadku
widzę, że lubisz robić eksperymenty na innych Nigdzie nie napisałam, że zajdzie na pewno w ciążę, tylko, że jest taka możliwość - co z resztą Ty także potwierdziłaś, że jest taka możliwość, bo nie możesz autorce powiedzieć: Na 100% nie mogłaś w ten sposób zajść. Ona nie chce ciąży, wniosek prosty: Postinor. Bo właśnie na takie przypadki został stworzony, żeby pomóc kobiecie. A testy zamiast na innych to rób na sobie. Dobranoc.

Gość Paulinkaaaaooo
kobieto z kompleksami;]] : nie robie zadnych testow,zycze dziewczynei jak najlepiej..ale ty widze wrecz przeciwnie.. konska dawka hormonow to nie jest zdrowe dla organizmu-no ale jak widac chyba tego pod uwage nie bierzesz. spojrzalam na sprawe racjonalnie- okres= brak mozliwosci zajscia w ciaze... wiadomo ze zawsze moze sie owulacja przesunac tak znacznie,ze tuz po okresie moga byc plodne. ale przy mojej wypowiedzi zaznaczylam to- ze w tych dniach jest najbardziej plodna JESLI OWULACJA NIE ZOSTALA ZACHWIANA STRESEM,CHOROBA ITP. wyluzuj troche, cykl ma w miare regularny tj. 28 dni..czasem 27,29..wiec o czym tu rozmawiamy. Naczytalas sie pewnie,ze jakas madra forumowiczka zawszla w ciaze w czasie trwania okresu,przy regularnych cyklach , 3 prezerwatywach i 8 polknietych tabletkach O_o.. Dziewczyne poprosila o zdanie innych, WIADOMO ZE ZDECYDUJE SAMA!!!!!!!! w zaleznosci od tego czy naprawde urodzenie dziecka byloby dla niej tragedia!!!! zal takich ludzi jak ty.. nikomu nie powiedzialam NA BANK NIE JESTES W CIAZY bo nikt tego nie stwierdzi.. idz sobie moze pobiegaj a nie leczysz kompleksy na forum , Zegnam

anioleczek , zawsze jest szansa na ciaze. to nie jest metoda antykoncepcyjna !!!!, pozatym nic nie piszesz o swoich cyklach i kiedy to sie stalo zawsze sie lekarza mozna poradzic czy jest sens brania postinoru. jakies ryzyko zawsze jest ;/

Gość w takim wypadku
Agusiu młoda, właśnie w wypadku pękniętej prezerwatywy Postinor lub Escapelle JEST metodą antykoncepcyjną. Bo jak dłużej poczeka i jednak zajdzie w ciążę to wiadomo co ją czeka i wtedy już nie będzie wyproś. A lepiej zapobiegać niż później szukać w panice skrajnych rozwiązań. Można oczywiście zagrać na loterii i czekać bedzie dziecko czy nie będzie. Jak ktoś lubi gry losowe, to proszę bardzo. 🖐️

Gość justi0000
Robiłam to w 21 dniu cyklu.I guma pekala jak juz pisałam.teraz mozecie mi cos wiecej napisac....a i dodam ze on nie doszedł

Gość zsdgfsdfg
do autorki - wybierz się do specjalisty - niech Ci doradzi, powie czy jest sens, a nie słuchaj wypocin jakiejś fanatyczki hormonów w końskich dawkach :) To tyle z mojej strony ;)

Gość nie polecam antykoncepcji po
cześć, popieram Paulinkeeeooo, wg mnie również jest małe prawdopodobieństwo, iż jesteś zaciążona:) jednak jakieś zawsze jest, ja byłam w podobnej sytuacji. Pękła nam prezka,a były to dni płodne poleciałam po postinor, i co? przez 2 kolejne dni wymiotowalam, bolała mnie głowa, dostałam jakiegoś dziwnego krwawienie,któe na szczęście szybko ustało.. a z tą końską dawka to jak widać prawda, wiec ludzie może najpierw doświadczcie tego, poczytajcie trochę. pozdrawiam

Gość Oliwkazielona
do zsdgfsdfg=fanatyczki wciskania kitu. Kobieto co ty gadasz, zanim pójdzie do specjalisty to mina te 72 godziny i po ptokach. po to jest ta antykoncepcja PO aby użyć jej w nagłych przypadkach, w ktorych nie możemy czekać. Nie polecam postinoru, moja psiapsióła miala podobne skutki jak koleaznka z wypowiedzi wyżej., chyba że NAPRAWDE "zginiesz" jak urodzisz, w takim wypadku marsz po postinor

Gość Oliwkazielona

Gość a ja zdrowa
Ja użyłam Postinoru w takiej podbramkowej sytuacji i nie miałam żadnych najmniejszych dolegliwości, mimo że ich oczekiwałam. Nawet zastanawiałam się czy postinor w ogóle działa. Dzięki temu byłam spokojna do samej miesiączki - zero nerwów, bo wiedziałm, ze zrobiłam wszystko co mogłam. I szczęśliwie wtedy nie zostałam matką. :-) A teraz w odpowiednim czasie mam planowaną, zdrową, półroczną córcię.