Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeleq

CZY ODPOWIE MI JAKIS GINEKOLOG ?? PROSZE...

Polecane posty

Gość kafeleq

Już zgłupiałam... poszłam prywatnie do ginekologa i mówie , ze chce antykoncepcje i on zaczyna rozpływać sie w temacie jak to inni bez badan przypisują tabsy i ze tak nie wolno i ,że najpierw muszę zrobić badania (oczywiscie byla to prywatna wizyta).... no to nabazgrał mi nieczytelnym pismem jakie mam zrobić... Zdążyłam w międzyczasie poczytać na różnych forach , ze rzeczywiscie badania na poziom hormonów to podstawa, poszłam na nie w piątek i prosze pielegniarkę by mi rozszyfrowała co mam zmierzyć a ona mi na to ze chodzi o próby wątrobowe i morfologię oraz poziom glukozy... No i stąd moje zdziwienie... a gdzie te piepszone hormony?! Czyli co ? Ich nie trzeba mierzyć przed doborem tabletek ?? Estrogen , progesteron, testosteron , prolaktyna... Proszę niech jakis profesjonalista mi odpowie bo mam ochotę opiepszyć tego lekarza, ehhh

Gość kaalalaal..
Dziewczyno, jaki lekarz zleca badanie hormonów!! No chyba, że jest podejrzenie, że coś nie tak. Lekarz zlecił ci standardowe badania. tyle.

Gość nie masz za co
opieprzać. Podstawą jest krzepliwość, próby wątrobowe, glukoza i cholesterol. Profil hormonalny - możesz sama sobie zrobić na życzenie, kosztuje 100-150 zł. Lekarze zlecają go jak mają podstawy do podejrzewania, że cos jest nie tak.

Gość kafeleq
No i pięknie, tyle potrzebowałam wiedziec... Po prostu czytając fora, czesto spotkałam sie z 'badaniami na hormony' czy 'profilem hormonalnym', ktory sie ustala przy doborze antykoncepcji. I wlasnie na to liczylam jak dostalam skierowanie... W takim razie opieprzac nie bedę...chyba ,że za brak cholesterolu ;)

Gość jest taka hehehe
hormonalne tylko jezeli mialas wczesniej problemy z okresem albo jezeli juz mialas antykoncecje i nie pasowala

Gość kafeleq
hmmm....a z drugiej strony jesli nie jest stwierdzone badaniami,ze cos jest ok, to nie mozna wykluczyć, iż nie jest w porządku... Czy ten profil hormonalny jest przydatny w celniejszym doborze tabletek....bo jesli tak, to ja sobie to zrobie...i tak za wszystko płacę

Gość taka sobie jedna z tłumu
ja przed przepisaniem pierwszych tabsów miałam jeszcze zrobione usg piersi i cytologię i to wszystko resztę co Ty

Gość kafeleq
tak...cytologię juz zrobiłam, jutro odbieram wyniki reszty badan i w sumie muszę zdecydowac sie co chcę...bo nie lubię ślepo przyjmować rozwiązań innych ;)

Gość kafeleq
...miałam na mysli rodzaj tabletek, bo czytając o proverze przeszla mi "ochota" na nią...

Gość kafeleq
No i dostałam Marvelon... chociaż chciałam coś z przewagę estrogenów... zobaczymy. Pza tym słyszałam by unikać kombinacji DESOGESTRELUM + ETHINYLESTRADIOLUM , ponieważ podwaja ryzyko choroby zakrzepowej Same zobaczcie: http://notmypill.org/