Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nika_27

suknia Demetrios 938

Polecane posty

Gość wyprzedaz
zupelnie nie w moim typie i troche droga..ale to tobie ma sie podobac, jak sie w niej dobrze czujesz to najwazniejsze

hm..zaraz...skoro sie juz zdecydowalas to o co nas wlasciwie pytasz? jak dla mnie ok.

dzięki za opinie, zdecydowana jestem, jedynie co mnie trochę martwi to to, że może być mi w niej nie do końca wygodnie :)

mi się bardzo ta suknia podoba. Poza tym wydaje mi się że nie powinna sprawiać problemów. Ja też bym się na nią zdecydowała.

Niezbyt mi sie podoba z dwoch wzgledow. Po pierwsze jest zbyt rozkloszowana na dole, za duzo tam tego materialu, wydaje sie idealna do przycinania ja krzeslem;) po drugie brak ramiaczek moze ograniczac ruchy- mozesz miec wrazenie,ze Ci piersi wyskocza. Material samego gorsetu podoba mi sie. Bardzo ladny.

ja nie miałam ramiączek i gorset ani drgnął, więc myślę że i ty nie będziesz z tym miała problemów. Suknia jak dla księżniczki

Mierzyłam ją i była trochę za duża na mnie, tzn właśnie gorset powinien bardziej przylegać do piersi i nie nie będzie takiego problemu jak pisała moja poprzedniczka ( o wrażeniu że zaraz mi coś wyskoczy :P ) Martw mnie tylko to że dół sukni jest taki rokloszowany, wilelki i będę miała problem z poruszaniem się. Mam jeszcze tydzień aby zdecydować. Mierzyłam jeszcze jedną, nad którą również się zastanawiałam, jest skromniejsza i bardziej wygodna. http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/136?osCsid=11e1b786cbd0a8b1e24c6fdea7441eb8 Bo to jest tak: z jednej strony mam czuć się swobodnie a z drugiej chciałabym zrobić wrażenie, zresztą która w Was by nie chciała :P I pewnie to nie odkrycie, ale zdjęcia w katalogach w ogóle nie oddają rzeczywistości. Miałam początkowo zupełnie inne typy, a kiedy zaczęłam przymierzać okazało się, że nie wyglądam tak ładnie jak pani na zdjęciu. Dziękuję jeszcze raz za uwagi.

Mierzyłam tę suknię, ale dla mnie jest za ciężka. Nadaje się do stania albo siedzenia i "pozowania", a nie do całonocnych tańców:) Chociaż wygląda fajnie, ale czułam się w niej jakbym się przebrała za królewnę w szkolnym przedstawieniu:-P

Gość Aaaniiaa
model 941 ładny. na targach w Pałacu Kultury był pokaz kolekcji Demetrios i Cosmobella - właśnie ten model wpadł mi w oko :) i 942

http://www.rzeszow.lisaferrera.pl/public/resalegown/26/Lisa_Ferrera_5201.html Ta też jest fajna (nie wiem czy link mi się dobrze wkleił, bo jestem niereformowalna jeśli chodzi o prawidłowe wklejanie linków). Na modelce wygląda tak sobie, ale mi się bardzo podobała jak ją ubrałam, w moich poszukiwaniach sukni ta doszła do finałowej trójki:). Jak na suknię tego typu, jest bardzo lekka i fajnie wiruje jak się tańczy, bo ten tiul z wierzchnich warst się lekko unosi do góry. http://www.rzeszow.lisaferrera.pl/public/resalegown/6/Cosmobella_7223.html albo ta, też niegłupia

Gość staska
Też wybrałam tę suknię na mój ślub! jest bardzo piękna a na pewno niezbyt wygodna ale mi nie o wygodę chodzi a o wygląd. Mierzyłam jeszcze demetrios 933 ale zdecydowanie ładniej było 938 Dla mnie jest to jedna z najpiękniejszych sukien jakie widziałam chodząc po sklepach!

Staska no ja też już mam zaklepaną hehe, w maju pierwsza przymiarka :) Zastanawiałam się długo i doszłam do wniosku, że chcę wyglądać w tym dniu faktycznie jak księżniczka a nawet jeśli będzie mi trochę niewygodnie to nie ma znaczenia, dam radę :P Ona jest piękna . Powodzenia i samych wspaniałych wrażeń :D

Ja wybrałam tę samą suknię co Sękata, szczegóły w jej topiku:) Jakiś taki dziwny zbieg okoliczności, bo nie jest ona specjalnie popularna:)

Gość Kama_29
Cześć wszystkim Podzielam twój gust NIKA. Ja też jestem tą suknią zachwycona. To najpiękniejsza suknia jaką oglądałam. Zazdroszcze ci. Niestety zakup tej sukni przekracza moje możliwości finansowe i planowany budżet. Tak to jest jak się urządza wesele samenu. Myślałaś może o odsprzedaniu tej sukni po ślubie. Ja chętnie bym taka nabyła za rozsądną cene 40-50% wartości. Jeśli ktoś ma Demetrios 938 lub informacje o chęci sprzedaży będę wdzięczna za każdy e-mail. Mój to: kowalskakamila@vp.pl a Termin ślubu 28 czerwiec 2008r. pozdrawiam Kama

Gość anetkusha
Na innym forum czytałam, że SUKNIE WYKONANE Z TIULU NIE MAJĄ SZANS NA DOTRWANIE W CAŁOŚCI DO KOŃCA WESELA, bo bardzo łatwo jest je podrzeć i wystarczy, że ktoś na nią nadepnie. Mi również bardzo podoba się suknia Demetrios 938, ale teraz zastanawiam się czy warto taką kupować. Coś w tym musi być, bo nawet na stronie Demetrios jest notka ad. wypożyczania sukien ślubnych i napisali, że sukien wykonanych z tiulu nie wypożyczają. Zależy mi na dobrym stanie sukni, ponieważ kilka dni po ślubie będziemy mieli zdjęcia w plenerze, a zresztą kto chciałby mieć podartą suknie na ślubie? Co myślicie o kupnie sukni tiulowej? Warto czy nie?

Gość aneczka255
ja mialam z lisy ferrery z organzy, bardzo lekka i efektowniejsza od tiulu. Po czyszczeniu wygladala jak nowa:)

ja szyję na wypożyczenie suknię z tiulu obszywanego koronką i mam coraz więcej wątpliwości czy to był dobry pomysł - panie w salonie właśnie nie chciały początkowo przystać na taką opcję, a też planuję sesję w plenerze kilka dni po weselu - czy ktoś ma doświadczenie z tiulowymi sukniami? jest szansa, że wytrzyma trudy wesela?

Septuaginta - ja mam doświadczenie z tiulową suknią, przetańczyłam w niej całe wesele do rana i zaliczyłam również plener, suknia była lekka i wirowała pięknie w tańcu:) Z tyłu na spódnicy była koronka do ziemi, a przód i boki w całości z tiulu. Bez zniszczeń się nie obeszło, ale w sumie były to tylko małe naderwania na dole od obcasów. Nie zamieniłabym jej na żadną inną, skromną czy praktyczną:-D

Gość maniunia_78
Hej dziewczyny przetańczyłam całą noc 14 czerwca 2008 w sukni demetrios 938, oczywiście obtargałam troche tiulu u dołu sukni ale na te balety to żadna suknia by nie wytrzymała. W tej sukni jest 9 warst falban tiulowych i taftowych, rewelacyjnie sie w niej czułam wyjątkowo, do tego miałam welon o długości 2.70 m. który po pierwszym tańcu plenerze i zdjeciach studyjnych odpiełam i miałam krótki welon do pasa. W czasie tańca miałam przełożony welon przez rękę i nic mi nie przeszkadzał slicznie sie układał. To była moja wymarzona suknia i nie zamieniłabym ja na żadną inną choc wiele przymierzałam jednak przy niej inne gasły. Suknia została naprawiona a raczej zacerowana prawie nie ma śladu. Jeśli ktos jest zainteresowany kupnem to prosze pisać rozmiar 38 na 174 cm wzrostu plus obcas. Moge przesłac zdjęcia z własnego slubu.

Gość 1 bardzo ladna

Gość Flinka
dziewczyny, a miała któraś, lub słyszała żeby ktoś miał damatrios 933?? zastanawiam się nad nią, mierzyłam, rzecz jasna nie była tak zachwycająca jak zdjęcia...poza tym była trochę za duża(mam rozmiar 34...) i brudna wiadomo jak to przymierzanie... ale najgotrsze jest to, że strasznie ciężka! poza tym taka rozłożysta, że zastanawiam się jak w niej tańczyć... i jak mój partner ma tańczyć ze mną? nie wiem ile waży, ale czy da się w tym przetrzymać całą noc??