Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak go przekonać

Mój narzeczony nie zgadza się na operację plastyczną

Polecane posty

Gość jak go przekonać

Mam krzywy garbaty nos który uważam ze mnie szpeci. Od wielu lat moim marzeniem jest mieć operacje plastyczną. Niedawno powiedziałam mojemu narzeczonemu że mam w planach zrobić sobie taką operacje, ale on absolutnie się na to nie zgadza. Powiedział że w ogóle czegoś takiego nie akceptuje i w ogóle nie ma żadnej dyskusji. Pytam się jego że co mu przeszkadza że będe ładniejsza. Długo nie chciał tego nijak uzasadnić ale ostatnio stwierdził że operacja plastyczna to jest poprawianie Boga. Moje wieloletnie marzenia by mieć prosty dziewczęcy nos zamieniają sie we frustrację. Jak mam go przekonać ? On jest tradycjonalistą i ma takie troche ojcowskie odruchy. Lubi żeby było na jego. Miał ktoś podobny problem ?

Gość elantonio
skoro jest z tobą to znaczy, że podobasz mu się taka jak jesteś... chyba, że naprawdę jest krzywy i masz z tego powodu kompleksy to powinnaś pomyśleć, ale jeśli nie masz tylko takiego jak byś chciała, to nie wiem czy takie interwencje są potrzebne... ale jak już wolisz.

Gość urwaliscie sie z ksiezyca
dziewczyno, kobieto pomine kwestie pozwolenia ale idzze po rozum do glowy zajmuje sie stylizacja nie powinno usuwac sie czegos tak charakterystycznego jak taki fajny nos zobacz sobie przyklady polskiej sceny muzycznej nikomu nie wyszlo to na dobre jesli potrzebujesz tego psychicznie to rob to ale taki nos to skarb

Gość taka ja jednaa 23
jesli to Twoje marzenie to to zrob, ale poprawic nos? jesli Twoj facet akceptuje to jaka jestes to dla kogo chcesz byc piekniejsza? pragniesz zeby za Toba sie inni ogladali i slinili? kobieto to plytki a wiesz jakie moga byc komplikacje?

Gość taka ja jednaa 23
piekno to rzecz wzgledna, moze jej facet woli bzykac garbaty nos niz ten pospolity

Gość jak go przekonać
On wie że mam krzywy nos, przecież ślepy nie jest, ale że tak powiem uznaje że tak widać musi być, bo szczerze to chyba nikomu się nie podobają krzywe nosy. Ale on takie operacje uważa chyba za jakieś manipulanctwo. Tyle że ja siebie nie znoszę w lustrze kiedy sie widze z profilu. Nie mogę sobie pozwolić na wiele fajnych fryzur. Nawet ładne długie kolczyki wydają się jakieś śmieszne przy moim krzywym nosie. Kto ma krzywy nos to wie jak to jest. Nie chce oczywiście tragizować i robić z siebie ofiary, bo to w końcu pierdoła w porównaniu z problemami innych. Tylko sie tak zastanawiam jakby tu w płynąc na niego. A może on się boi że po operacji będę wyglądać zbyt obco ? I że ludzie będą gadali. Bo bądź co bądz ale takie coś jest raczej potępiane społecznie.

Gość taka ja jednaa 23
jedna jest niezadowolona bo facet zabrania jej zrobic operacje, druga jest niezawowolona bo facet namawia ja zeby zrobila operacje

Gość taka ja jednaa 23
sama napisała że jest szpetna szpetna pisze o sobie ze jest atrakcyjna, a ladna pisze ze jest szpetna...

Gość taka ja jednaa 23
w d**ach im się przewraca wole nie myslec co tam sie przewraca:P

rozumiem że włosów też nie farbujesz? makijażu nie robisz.. bo to manipulanctwo.. boshh.. jak dla mnie to opinia \"jestem boksi\" jest najbardziej trafa, ale doprecyzuję - obawia się ze twoja pewność siebie wzrosnie i ty sama zyskasz w oczach facetów. zazdrość to się nazywa a tego typu marzenia to się spełnia dla SIEBIE przede wszystkim, z nie żeby się komuś podobać :o gratuluję co niektórym empatii :o

Gość a wiesz że operacja nosa
może się skończyć śmiercią?:( I to nie jest żart... Sepsa, zakażenie gronkowcem w gojącym się nosie zabije Cię w kilka dni. W nosie jest mnóstwo naczyń krwionośnych, które sa w bliskim sąsiedztwie naczyń oplatających mózg. No i taki zabieg robi się w narkozie. Z której można się juz nie obudzić. Ktoś wkleił zdjęcie przed operacją i po. Moim zdaniem ten nos przed operacją jest dużo ładniejszy, niż obniżony, wiejski, kluskowaty nos po:O Nie widzicie tego? Przecież taki orli nos to nic złego! Sama mam złamany nos, ale ze względów zdrowotnych nie mogę go zoperować. Tyle, że mój jest naprawdę krzywy i naprawdę złamany, nie chodzi o to, że ma brzydki kształt. Ale trudno:) Są gorsze rzeczy. I we mnie i poza mną.

Gość jak go przekonać
Niee.. To co w tym linku ktos zapodał to nie mam tak samo. Ja mam krzywy nos ale inaczej niż ona. Mam inny że tak powiem rodzaj krzywizny. Nie będe dokładnie opisywać bo mi głupio. Co w tym złego że chce się podobać sobie i innym ? Uważacie że popełniam grzech pychy ? Myślicie że sie wystawiam na pokuszenie ? Że chce zdradzić faceta ? Ja jestem bardzo zamknięta w sobie i nie potrafiłabym sie do nikogo innego zbliżyć fizycznie. Faceci na mnie zwracają uwagę, ale odpycham ich swoim niedostępnym zachowaniem. Także o to że zdradzę mojego faceta to się nie ma co martwić.

Gość koszmar minionego roku
moja kumpela miala krzywy nos , byla z facetem 5 lat , on sie nie zgadzal na operacje . w koncu dopiela swego i ....3 miesiace po operacji jak nos sie tylko zagoil poszla w sina dal z kulturysta

Gość a ja myślę że
matko jedynapgrzech pychy, wodzić na pokuszenie ... co za teksty a tu chodzi tylko o wyprostowanie nosa... Nie możesz mu powiedzieć, żę to też ze wskazań medycznych? Np krzywa przegroda albo coś takiego? Facet dziś jest jutro może go nie być a ty ze swoim nosem bedziesz całe życie. To twój nos, twoje ciało , zapewne teoje pieniądze i TWÓJ WYBÓR> O farbowanie włosów tez bedziesz go pytała? A co do grzechów-niedyskretne pytanie-nie sypiacie ze sobą? Czy on taki wybiórczo pobożny ? Powodzenia w realizacji marzeń :D

Gość nie jest Twoim WLASCICIELEM
i nie ma prawa irowac w Twoja decyzje. Przeciez nie on bedzie placil :o Gdyby mial malego fiutka i depresje z tego powodu juz widze jak pyta Cie o zdanie. Tu nie chodzi tylko o estetyke ale i Twoja psychike. Pewnosc siebie,zadowolenie gdy widzisz sie w lustrze. Jakbys chciala wcisnac sobie silikon w posladki powiedzialabym Ci sio na silownie ;)

Gość jak go przekonać
On w ogóle nie jest pobożny ...

a ja na twoim miejscu uparie trwalabym przy swoim. i kropka. w koncu t twoje marzenie a nie jegi to po pierwsze a po drugie powinien zrozumiec ze sie zle z tym nosem czujesz i jezeli masz mozliwosc poprawinia co nieco to dlaczego nie? nie sluchaj go i zrob co uwazasz za sluszne. powodzenia

Gość ten nos ze zdjecia
po lewekj jest duzo ladniejszy niz "poprawiony" ma szlachetny wyglad - nietypowy - racja ten nowy jest wesniacki .... nie zmieniaj nic tak propos temtau

Gość dczx
oczywiscie ze krzywy nos jest piekny jest oznaka szlachetnego pochodzenia trzbea miec z glowa zeby zmieniac

Wg mnie tu nie chodzi o nos, tylko o zasadę - facet "nie zgadza się" na coś tam, co chce sobie zrobić "jego kobieta". A już jego tłumaczenie, że to ingerencja w dzieło boskie - powala na kolana. Co za hipokryta! To leczyć też sie nie będziesz i malować i zębów wstawiać, bo to ingerencja w zamysł boży? A ja myślałam, że mamy XXI wiek a nie XIII....

Gość a ja powiem.....
zgadzam się z Ewą, że to nie kwestia samej operacji, nosa itp. Moim zdaniem, facet moze mieć trochę chore podejście do kobiety. Kobieta jest jego własnością i on będzie decydował o tym co jej wolno a co nie. Szuka głupich argumentów na wytłumacznie swojego głupiego sprzeciwu

Gość to tylko jaaa23
a tego typu marzenia to się spełnia dla SIEBIE przede wszystkim, z nie żeby się komuś podobać Jesli chodzi o wyglad to nie ma czegos takiego ze dla siebie, owszem ona sama bedzie sie lepiej czula ale moze nie dlatego ze jest ladniejsza laska i moga ja zarywac faceci hmmm?

Gość to tylko jaaa23
S_A_M_A_N_T_A masz jakies dziwne porownania, jesli dla Ciebie farbowanie wlosow i malowanie ciala to to samo co wydlutowanie kawalka nosa to brak komentarza...

Gość to tylko jaaa23
Uważacie że popełniam grzech pychy ? Myślicie że sie wystawiam na pokuszenie ? Że chce zdradzić faceta ? tak popelniasz grzech pychy, wystawiasz na pokuszenie, moze nie chcesz zdradzic ale przynajmniej chcesz miec taka mozliwosc. Zreszta sama mowisz autorko ze facetow odpychasz bardziej swoim zachowaniem niz nosem, przeciez chlopaka masz mimo tego nosa wiec w czyms rzecz? moze w kompleksach? na kompleksy najlepiej zaakceptowac to jakim sie urodzilo a nie ryzykowac operacje.

Gość to tylko jaaa23
Nie możesz mu powiedzieć, żę to też ze wskazań medycznych? Np krzywa przegroda albo coś takiego? Facet dziś jest jutro może go nie być a ty ze swoim nosem bedziesz całe życie. ona ma klamac? bardzo dobra rada :) a potem jak beda powiklania to bedzie musiala sie przyznac ze chciala byc pieknym labedziem:P co do moze go zoperowac w kazdej chwili, a jesli nie jest az taki straszny zeby nie mogla znalezc faceta to po co to robic? mysle ze owszem facet nie ma prawa zabraniac czegokolwiek, caly czas neguje pomysl autorki.

Gość to tylko jaaa23
Moim zdaniem, facet moze mieć trochę chore podejście do kobiety. Kobieta jest jego własnością i on będzie decydował o tym co jej wolno a co nie. Szuka głupich argumentów na wytłumacznie swojego głupiego sprzeciwu Brak mi slow :/ Ewa 33 to samo :/ co ma piernik do wiatraka?? Jak sie jest chorym to sie robi cos zeby bylo zdrowym, ale jak sie jest zdrowym to wyzykowanie zdrowia i zycia zeby byc lepsza laska niz sie urodzilo to jest juz fanaberia!!

na kanale Zdrowia i uroda, pokazują cały czas operacje plastyczne i to nie tylko jedną, ale kilka na raz i pokazują też zachowanie najbliższych, tzn męża, dzieci, i raczej nikt nie stroi takich dziwnych fochów jak twój narzeczony, tylko cieszą się że żona jest piękną zadowolona kobietą. Bardzo dziwny z niego , twojego narzeczonego człowiek, nie chce by jego kobieta była, piękna i zadowolona, możesz mieć też problemu z oddychaniem przez nos, i co, nie zgodzi się bo to ingerencja w naturę? Trochę to może być niebezpieczne jak dalej się posunie w swoich takich przekonaniach. Weżmy pod uwagę to co miała moja żona. Mięśniaki i potrzebna była operacja pozostawiająca bliznę, i co miałem robić fochy , bo będzie blizna i ingerencja w dzieło boże. Zrób operację abyś była szczęśliwa i zadowolona z siebie, a jak się narzeczonemu to nie podoba to żegnaj Genia, będziesz ładniejsza i szybko się znajdzie taki który to zauważy, a ztakim zazdrośnikiem to nie życie tylko męka.

Gość to tylko jaaa23
Mięśniaki i potrzebna była operacja wisdzisz roznice miedzy miesniakiem, a operacja bo nos mnie szpeci? i zadowolona z siebie, a jak się narzeczonemu to nie podoba to żegnaj Genia, będziesz ładniejsza i szybko się znajdzie taki który to zauważy, a ztakim zazdrośnikiem to nie życie tylko męka. wlasnie chyba po to to robi zeby moc powedziec zegnaj Genia, poza tym dla niektorych zwykly pospolity nos nie jest ladniejszy wez pod uwage ze nie pokaza w zdrowiu i urodzie rodzin ktore maja cos przeciwko bo nei taka jest idea programu, raczej oni sa za tym zeby do tego zachecac bo z tego jest duza kasa