Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielona ważka

Dziewczyny pomóżcie!!! Szukam nazwy dla sklepu z kosmetykami! Burza mózgów!!!!!!

Polecane posty

Gość Schnheit
uroda po niemiecku :p

Gość Schnheit
Schonheit fak umlauty nie działają :o

joliesse mi się podoba zreszta sensi i CITY-Q'o - przy tym ostatnim faktycznie fajne logo mozna zrobic

niemiecki nie jest chyba najlepszym pomyslem, mimo ze sama skonczylam germ ;p ale słowa w tym jezyku owszem brzmia jakos tam powaznie i profesjonalnie, ale dla wiekszosci również nieprzyjemnie

Gość nazwij sklep
swoim nickiem. Jest bardzo ładny. Ja bym chętnie chodziła do "Zielonej Ważki" po kosmetyki. :)

No właśnie a co do logo itp. to jaka kolorystyka i interface wydaje Wam się najkorzystniejszy? Wolicie kolory ciemne czy jasne, elegancką czerń czy raczej słodki róż? Stylistykę barokową (kwiaty zawijasy itp.) czy proste, surowe kształty? Mam ntu na mysli głównie stronę internetową.

ja zawsze uwielbiałam coś miezy różą-purpurą a fioletem, ale przy ostatniej modzie na fiolet odczuwam już przesyt, logo chyba najlepiej oryginalne, ale proste, nie barokowe, takie jest moje zdanie moze cos z granatem? turkusem?

do "nazwij sklep" mój nick jest chyba za skomlikowany, tzn. nie wiem czy nazwa nie powinna być krótsza. A sama ważka to taki robal po prostu :) hehehe Ja się tam boję ważek.

trzynaj się WAŻKi ;) ważka (nie tylko zielona, ale może być) niesie wiele przyjemnych konotacji z sobą! jakkolwiek owadów nie lubie, tak ważka (zielona) mi pasuje :)

a co do kolorów, to może jakieś pastele, może takie "przybrudzone", stłumione, bardzo fajne

To zależy od tego jaką wybierasz nazwę i musisz od razu pomyślec o wnętrzu - dziś, jeśli chcesz być oryginalna powinnaś przyciągnąć klienta żelazną konsekwencją i spójnością estetyczną. Polecam umiar i klasyczną prostote. Slep zakładasz dziś, jutro moda się zmieni i będziesz zmieniać szyld? Dobry efekt osiągniesz nie koniecznie przy zastosowaniu ciężkich pieniędzy

no ale w Ważce (zielonej) można zrobić zakupy: -ważne -nieważkie -zrównoważone... jak kto lubi :) po uważniu!

nie podejmujcie żadnych decyzji beze mnie, wrócę jutro! :) chcę porozwijać moją kreatywność i z przyjemnością pomogę. może nawet zrobię prototyp logo, nawet dla własnej przyjemności :) do jutra :*

patati patata no właśnie jak to zwykle bywa z pieniędzmi jest najgorzej. Dlatego wiem, ze nie mogę poszaleć i wolę prostsze rzeczy w dobrym gatunku, niż super wyglądającą przez pierwszy miesiąc tandetę, która zacznie się szybko rozłazić.

to ja sie wypowiem na temat kolorystyki;) ostanio bardzo mi sie podoba jak cos jest w takich naturalnych kolorach...piaskowy super wyglada z brazowym, czarnym, mozna dodac troche zlota, czerwieni...zieleni wszytstkiego;)

perła takie kolory też super, tylko chyba bardziej pasują do "naturalnych kosmetyków" typu "bodyshop" a ja niestety będę bazować na samej chemii- l'oreal, maxfactor itp. ;)

No to da się to zrobić :-) pomyśl : -jakie lubisz kolory -jakie logo z tych co dotąd sie pojawiły póki co Cie przekonuje -jaki masz budżet następnie zastanów sie jaki lokal ( układ ) - to ważne - gra kolorów może zdziałać cuda następnie rozejszyj sie za staryyyyyymi meblami, których juz nikt nie chce, takie troche stylizowane z wygibasami, ( następuje oczyszczenie, impregnowanie, bielenie - ręcami własnymi ), trochę złota, głębokiego brązu z baklażanem własnoręcznie wykonane abażury i masz salon kosmetyczny z dostępnymi cenowo produktami. Jak coś, mail jest aktualny Jestem architektem wnętrz:-)

Najlepiej po angielsku albo francusku:) albo od biedy hiszpansku :D a nie jakies zolte chrabaszcze :D

To ja proponuje takie kolory...czerwony ale taki ciemniejszy niz wisniowy...taki ciemny ale jasniejszy niz bordowy :D do tego jasniutki bez :) Bedzie sie kojarzyc z seksownoscia i elegancja :)

Gość rosarium ....
... wystroj z elementami rozu i zieleni i zawsze swieze roze w wazonie i juz widze szyld w starym stylu, zloty napis opleciony czerwonymi rozami.

Nazwa już wybrana? :D Ja popieram perłę, złoto, brązy, fiolet, drewno (mahon)... kojarzy się z takimi pałacowymi poduszeczkami ze złotymi kutasikami :D albo kolory jak we fresh pointcie->taka ikea :D Czysto i prosto ;)