Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to teraz normalne ...

czy to teraz normalne?

Polecane posty

panuje zdaje się, wolna amerykanka kiedy ja brałam slub panna przede mną miała suknię balową, ja koktailowa, panna po mnie - garsonkę z krórtkim rekawem wg mnie jesli komuś zalezy na białej sukni ślubnej do cywilnego to ok, byle nie przesadzić z jej strojnście lub welonem

A czy ona napisała, że chce wygladac jak lukrowany paczek? nie , że chce włozyc śluba sukienke do urzędu pisała, że nie chce jakiejs bufiastej i zbyt strojnej.

Gość tak naprawdę
to kobiety ubierające się w garsonki i kostiumy na tak uroczyste okazje wyglądają jakby wyszły właśnie z biura po obsłużeniu petentów. To jest strój typowo służbowy, który niewiedzieć czemu rozpanoszył się na uroczystych przyjęciach. Prawdziwa dama na takie okazje jak ślub, niekoniecznie własny, idzie w sukni. Oczywiście dbając, by nie przyćmić strojem panny młodej. Dlatego od dawna na weselach kolor biały jest zastrzeżony wyłącznie dla panny młodej. Gość w tym kolorze wyszedłby na nieokrzesańca.

piszcie, z chęcią czytam Wasze opinie :) z tym cytatem faktycznie chodziło mi o inne panie, biorące ślub w tym samym dniu :) może wyglądać, że nie mam większych problemów, ale to w końcu jedyny taki dzień w życiu, kurde no ;)

\"czy wypada mi założyć taką strojną białą suknię i welon do USC? \" oto cytat z pierwszej wypowiedzi autorki, Nigello

Gość tak naprawdę
Do autorki, po prostu nie zwracaj uwagi na inne śluby, razem w ceremonii nie będziecie uczestniczyć Ty się zajmij swoim ślubem, co cię inni obchodzą.

cytuje:"no właśnie suknia będzie skromna, prosta, bo takie mi się podobają, ale jednak to jest typowa suknia jak do ślubu w kościele we włosach welonik, ale krótki , albo tylko jakiś diademik ... taką mam wizję i nie wiem, czy się nie wygłupię " Oto cytat autorki z pierwszej strony Haris:)

już tłumaczę, żeby się Panie nie kłóciły - faktycznie napisałam "strojną", ale nie w sensie że zamierzam wyglądać jak choinka, tylko chciałam podkreślić, że to będzie taka typowa biała suknia, jakie zakłada się do ślubu w kościele, a nie np. niebieska sukienka z żakietem, taki kostiumik :)