Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to teraz normalne ...

czy to teraz normalne?

Polecane posty

że do ślubu cywilnego kobiety przystępują w białych, pięknych sukniach, takich jak kiedyś do ślubu kościelnego? chcę brać tylko ślub cywilny i nie wiem, czy wypada mi założyć taką strojną białą suknię i welon do USC? :O

Gość bo mają z tego tytułu
ja nie widzialam by ktoras z moich kolezanek brala cywilny w sukni jak w kosciele - wszystkie moje znajome do tej pory braly slub w kostiumach i to roznokolorowych :)

Gość Wypada wypada
wypada zwłaszcza jak bierzesz tylko cywilny Nie widzę powodu, żebyś miała sobie odmawiać sukni takiej jakiej chcesz.

dziękuję za odpowiedzi :) no właśnie taką białą kieckę zakłada się raz w życiu i trochę by było szkoda nie przeżyć czegoś takiego ;) ale z drugiej strony nie chcę się wygłupić w USC :O

Gość koszmar minionego roku
w krajach zachodnich to normalne

hm, a w Polsce? nie chcę wyglądać jak walnięta biała beza na tle kobiet w stonowanych komplecikach :D

ja bym nie założyła a juz zwlaszcza welonu, jakos tak mi to nie pasi do miejsca :)

dziękuję za dotychczasowe opinie i uprzejmie proszę o więcej :)

a moze skromna biala suknia i zamiast welonu jakis kapelusz-chyba mozna to ladnie zgrac....ale ja do cywilnego nie poszła bym w sukni,tylko np jakas sukienka elegancka(nie slubna) i kapelusz ;)na szczescie mam to za sobą :D

Suknia ok ale welon bym sobie odpuściła, ewentualnie jakis fajny, mały stroik. Ale moim zdaniem sukienka jak najbardziej jest na miejscu:)\" Poza tym nie przejmuj sie tym co pomyslą inni, grunt zebys ty sie czuła wyjątkowo:)

no właśnie suknia będzie skromna, prosta, bo takie mi się podobają, ale jednak to jest typowa suknia jak do ślubu w kościele :( we włosach welonik, ale krótki , albo tylko jakiś diademik ... taką mam wizję i nie wiem, czy się nie wygłupię :D

dziękuję Wam, kochane, podnosicie mnie na duchu :)

inną sprawą jest że nigdy nie chciałam sukni ślubnej rozkloszowanej, ciągnącej się za mną, ciężkiej i bogatych ozdób głowy więc moja będzie biała ale przy ciele, delikatna, i nie będę miała welonu tylko jakoś upięte włosy i kwiaty

w kapeluszu będę wyglądała jak grzyb, bo jestem niziutka :D ale może jakiś mały diademik na lokach?

Może być jesli to beda loczki to bedziesz wyglądac jak ksieżniczka:) Ja jeśli miałabym brac slub cywilny bez kościelnego to też bym wybrała biała, czy tez ecru (czy jak się to pisze:P) sukienke icoś fajnego na głowe:)

Gość żyjemy w wolnym kraju
i wolno ci jak chcesz, a pozostałe gapie powinny ci koło duupy latach

no ja też właśnie nie chcę takiej rozkloszowanej sukni, raczej taką przy ciele, prostą, jak koszulka nocna ;) z delikatnymi koronkowymi wstawkami

jesteście kochane, dziękuję ! 🌻 teoretycznie mam w nosie, co ludzie powiedzą, ale dziwnie bym się czuła, jako jedyna w kiecce, kiedy pozostałe panie będą w USC w kostiumach :D

chba dlatego tak jest, ze wiele par - z róznorakich powodów przystepuje do cywilnego tylko a kobiety nie wyrosły jeszcze z dziecinnych marzeń o sukni księzniczki trochę smiesznie to wygląda, ale cóż, to wolny kraj

Gość tu tu to tu
Z opisu widzę że będziesz piękną panną młodą A złośliwcami i zawistnikami nie należy się przejmować - bo tacy zawsze się znajdą nie wszyscy biorą ślub w kościele, ale to nie powód, żeby tak wyjątkowego dnia nie uczcić w pełni Każdy ma prawo do sukni o jakiej marzy! 🖐️

oczywiście że wolny kraj (z prawem do wolnego, nawet ciężkiego myślenia) i można swój wyjątkowy dzień podkreślić tradycyjnym lub oryginalnym strojem, a można też ubrać się w garsonkę, jak na elegancką ale powtarzalną okazję

tu tu to tu - dziękuję za przemiłe słowa 🌻 Haris - masz rację, coś w tym jest ;)

Haris a ty księżniczką nie chciałabysbyc chocby najeden dzien? Ja potrafie się przyznać,że kiedy byłam mała to uwielbiałam kopciuszka i włąsnie w dzien slubu chce taka byc jak ona wtedy na tym balu:)Chcę wyglądac wyjatkowo, chyba jak każada kobieta:)

Nigella - ja tez szłam do ślubu cywilnego tylko i uważam ze wygladałam wyjątkowo ale moja wersja takiego wyglądu jest daleka od Disneyowskiej :)

Gość tu tu to tu
"dziwnie bym się czuła, jako jedyna w kiecce, kiedy pozostałe panie będą w USC w kostiumach " Właśnie panna młoda ma być tą jedyną i wyglądać najpiękniej z całego wesela. Jest wręcz brakiem wychowania, gdy kobieta gość na ślub/wesele próbuje się ubrać okazalej niż panna młoda. Ty masz być wyjątkowa w tym dniu.

a ja jako dziecko byłam Hansem Klosem, Robin Hoodem, psem i wieloma innymi ciekawymi postaciami, jednak księżniczki wyjąłszy a jednak ślub to ślub i chcę wyglądać zjawiskowo, jak dotąd nigdy, i inaczej niż goście :D trzeba być osobą ograniczoną żeby sobie wmawiać, i powtarzać innym, że suknia nie pasuje do sal Pałacu Ślubów czy innych takich wyjątkowych wnętrz (bądź co bądź to wnętrza na szczególne okazje, i to okazje uświetnione ślubowaniem przed godłem i podpisaniem dokumentów)

"dziwnie bym się czuła, jako jedyna w kiecce, kiedy pozostałe panie będą w USC w kostiumach " yy... autorce cytatu chodziło na pewno o inne kobiety biorące w zbliżonym czasie ślub, w tej samej sali :)