Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gargamelkaaaaa

nieleczona nadzerka - do czego moze prowadzic?

Polecane posty

Gość gargamelkaaaaa

i jak sie moze rozwinac mala nadzerka w ciagu dwoch lat?

Nie musi się wcale rozwinąć. Zależy od organizmu. Mi się nie roziwjała przez 5 lat. Po pięciu latach zaczęła się powiększać, b. szybko i wtedy dopiero mi ją wypalili. Prawa jest taka, że póki nie rodziłaś dziecka i cytologie masz dobrą i nic złego się z nadżerką nie dzieje, to lekarze raczej nie biorą się za jej leczenie. Musisz być po prostu pod stałą kontrolą lekarza. Ja chodziłam 2 razy w roku. Pozdrawiam

Gość karistina
nadżerka to jesden z symptomow nowotworowych dzieli sie ja na kilka stopni ty pewnie masz 1 albo 2 jezeli jest nieleczona moze nie musi sie rozwinac do takich stopni w ktorych bedzie zagrazac twopjemu zyciu

Gość gdf
okres skanczył mi sie tydzien temu... a nadal.. w sluzie.. mam takie czarne strzepki.. czy to moze byc nadzerka? miala ktoras z was takie objawy?

Gość gdf
jakie objawy mialayscie? mialyscie moze.. taki brazoway sluz../ albo biały z czarnymi strzepkami?

hej najlepiej idz do ginekologa a wlasciwie zrob cytologie ze stopniem czystosci pochwy bedzie wynik i zobaczysz ,gdzie nie zajdziesz tam wszyscy podejrzewaja nadzerke ja juz nikomu nie wierze i tez szukam konkretnego lekarza powodzenia i szybko do lekarza

Gość pseudonim pseudonim
ja miałam nadżerkę i została ona wymrożona (krioterapia), odbyło się to bezproblemowo, bezboleśnie, sam zabieg szybciutko (jakieś 20 min), tylko potem jakiś tydzień z podpaskami, bo woda leci, także ogólnie polecam. Kosztowało to 250 zł dwa lata temu. A wymrażanie podobno jest bolesne i mogą zostać blizny utrudniające poród, także zdecydowanie krioterapia!@!

jezeli masz cytologie ok to zyj sobie szczesliwie z nadzerka nie dawaj zarabiac niepotrzebnie lekarzom...

Gość blackcat
ja miałam nadżerke nawet o tym nie wiedząc. Sama sie zaleczyła :o

Gość Samanta18
czesc sama mialam nadrzerke tez sie martwilam ale wyleczyla sie sama schodzi rowniez to tez przez czas jak ma sie miesiaczke moze a nie musi ale jak nie zniknie a lekarz z tym nic nie zrobi choc nie wieze w to zeby to tak zostawil to moze byc potem z tego niestety rak szyjki macicy ale nie martw sie za wczasu.

Gość gość
Witam ja mam nadżerke pojawiła się u mnie po pierwszym porodzie siedem lat temu. Wszystko było dobrze. Urodziłam drugie dziecko i się zaczęło. Od roku mam powracające zapalenia. Co chwile mam zmieniane leki. Mam już tego dosyć. Zwlekalam z tym za długo. Będę miała zabieg. Lekarz powiedział że będzie to wypalanka. Dziewczyny nie zwlekajcie jak niechcecie cierpieć tak jak ja.