Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ognistka233

szkoła chciała stłamsić moją indywidualność!!

Polecane posty

Gość ognistka233

Ja nie byłam lubiana przez wielu nauczycieli w liceum za ubiór, muzyke jakiej słuchała., za moje poglądy i za to, że miała własne zdanie i byłam zawsze indywidualistką...nie ukrywam, ze to przenosiło sie na moje oceny z niektorych przedmiotów.Kiedys Pani polonistka tak usprawiedliwiła moją dst ocene, z wypracowania, że pięknie napisane, dużo przemyśleń...ale zbyt kontrowersyjne...i za mało faktów..z książki.Natomiast lizudki,ktore przymilały sie Pani na kazdej lekcji mowiac, jakies miłe słowka, dostawały o dziwo piątki:) Osoba która pisała wypracowanie z "opracowania" z bryki, troche coś tam pozmieniała(tam nie było w ogole prawie przemyślen, tylko same suche fakty, na temat ksiazki)dostała 5, pewnie nawet nie czytajac ksiazki.No coż samodzielne myslenie, nie było mile widziane:)w dodatku kiedy miało się nieco inne poglądy niż reszta.Sama nie wiem, czy to ja byłam taka kiepska, czy nauczycielka nie tolerancyjna wobec czyis pogladow:)Dodam, ze ta sama cecha co yła moim przekleństwem w liceum, na studiach stała sie moim atutem.Własne zdanie i samodzielnośc myślenia.Czytałam książke,ktora trzeba przeczytac, ale potrafiła wyciagnac swoje osobiste refleksje, na dany temat, bez powtarzania. w kółko treści ksiazki, a o to chyba nauczycielce chodziło. Wiedza, bez samodzielnosci myslenia

Gość ognistka233
Zauważyliscie, że szkoła uczy odtwórrczego myślenia..a nie ... Zauważyliscie, że szkoła uczy odtwórrczego myślenia..a nie twórczego myślenia..bo tak jest nauczycielom łatwiej.Wiedza do czego sie odnosić, kiedy uczeń płynnie wyrecytuje treść książki na pamięc.Dostaje 5 i spokój.Nauczyciel ma z głowy delikwenta.Raczyłby my tylko zawracać głową jakąś własna osobistą myśla na temat ksiązki, usiadł by pewnie zgaszony przez nauczycielke.Tak sie zabija talent i wprowadza w kompleksy.Naczyciele maja zerową wiedzę psychologiczna.Powinni być świadomi swojego wpływy na losy młodych ludzi, na ich samoocene, ktora w tym wieku się kształtuje.Wiedza bez samodzielnego myślenia i umiejętności wykorzstania jej, oraz pewnej pewnosci siebie, nic nie zdziała ..

Gość ognistka233
Nastoletni chłopak wyszedł na środek sali. Nie lubił śpiewać publicznie, a tego dnia musiał to na dodatek zrobić przed całą klasą. Był bardzo zestresowany. W końcu zaśpiewał, ale nauczycielka stwierdziła, że zrobił to fatalnie. Dostał dwóję i zawstydzony wrócił na swoje miejsce. Głośno zaczęło być o nim dopiero po kilku latach. Tym chłopakiem był nie kto inny, jak Elvis Presley

Gość hmmm...autorko....
"Tak sie zabija talent i wprowadza w kompleksy" Ciebie chyba nikt w kompleksy nie wprowadził, więc może nie jest tak źle

Gość tak to możesz sobie gadać jak
będziesz min mgr, i posiadała wiedzę podstawową by snuć takie poglądy, niestety, przemądrzała pannico

Gość ognistka233
no moze, nie,ale znam mnostwo ludzi, ktorzy chocby dlatego nie zapisza sie na strone naszej-klasy, bo maja złe wspomnienia z nauczycielami!!!

Gość h47j5j56ki58
czy jest ktos kto mysli podobnie?

o vojowniczko o volność wszelakich polskich tłamszonych indywidualności!!! :P:P nie mów że z matmy czy fizyki też dostawałaś 3 ze spr, bo umieszczałaś w nich swoje osobiste przemyślenia? :classic_cool:

Gość lalalalala..
Dziewczę, a pomyśłałaś przez chwilę, jak się mają twoje twórcze i indywidualne przemyślenia do klucza na maturze??? Jesteś premiowana za wstrzelenie się w uśredniony model, tyle. Z tego punktu widzenia nauczycielka ma rację.

Gość lalalalala..
Poza tym, wasze poglądy w tym wieku bywają żednująco durne, nie mówiąc już o młodzanach skłonnych wygłaszać nazistowskie i antysemickie treści, nie mówiąc o wielbicielach gotyku, rozpisujących się na temat samobójstwa. I może nawet robią to ładnym stylem i na 10 stron. Uważasz, ze za wypracowanie będące pochwałą destrukcji mają dostawć piątkę? Czy zresztą w ogóle osoby w tym wieku bywają egzaltowane, niedojrzałe, naiwne, nie posiadają wiedzy o świecie i piszą po prostu brednie. Naprawdę niewiele z nich ma coś ciekawego i mądrego do powiedzenia. Całej reszcie można tylko polecić trzymanie się lekcji, podręcznika, ściągi czy czego tam jeszcze, bo to w ich przypadku lepsza recepta na sukces.

Gość lalalalala..
I jeszcze jedno: a musisz ten indywidualizm tak obnosić, żeby każdy widział i komentował? Prawdziwy indywidualista zostawia swój świat dla siebie, jest introwertykiem i nic mu po opinii otoczenia.

Gość lalalalala..
No może jeszcze dorzucę: a sądzisz, ze tę twoją indywidualność będzie sobie cenił pracodawca? No chyba, że to jakiś twórczy zawód. Poza tym praca polega na współdziałaniu z ludźmi, dopasowywaniu się do zespołu, wypełnianiu pleceń i procedur. Spórbuj wygłaszać do szefa swoje młodo-gniewne poglądy. Zobaczymy jak długo popracujesz.

Gość h47j5j56ki58
czemu nie widze wszystkich wpisow!!

Gość h47j5j56ki58
admini?co robicie?nie widze wpisow!!

tak jest w państwowych szkołach w prywatnych jest lepiej :-) do lalala można z kimś współpracować i być indywidualistą indywidualizm nie wyklucza współpracy

Gość h47j5j56ki58
nie widzde wpisow!!

tak, często się zdarza, że szkoła zabija samodzielne myślenie. u mnie z wypracowaniami akurat niema takiego problemu, ale denerwuje mnie rozwiązywanie zadań według wzoru, kiedy można to zrobić prościej. najlepiej by było gdyby uczniowie sami dochodzili jak coś trzeba rozwiązać. gotowe wzory oduczają logicznego myślenia. wcale bym się nie zdziwiła jakby przez to spadł ludziom poziom inteligencji.

Gość tytttty
lalal,ale Ty głupia jestes, pewnie nauczycielka?widac rozgoryczenie w Twoich słowach

Gość tytttty
do lalalala Nastoletni chłopak wyszedł na środek sali. Nie lubił śpiewać publicznie, a tego dnia musiał to na dodatek zrobić przed całą klasą. Był bardzo zestresowany. W końcu zaśpiewał, ale nauczycielka stwierdziła, że zrobił to fatalnie. Dostał dwóję i zawstydzony wrócił na swoje miejsce. Głośno zaczęło być o nim dopiero po kilku latach. Tym chłopakiem był nie kto inny, jak Elvis Presley

Gość tytttty
sskoro lalalla twierdzi, ze "Poza tym, wasze poglądy w tym wieku bywają żednująco durne", jak mozesz tak twierdzic?chyba nie znasz i nie lubisz młodziezy, mnam nadzieje, ze nie jestes nauczycielka, bo przemawia przez ciebie pogarda i nienawisc wrecz do ludzi młodych!Mylisz, sie grubo, Pani majaca monopolik na prawde!Nie doceniasz młodych ludzi, młodzi ludzie sa najczesciej idealistami, majacymi włąsne marzenia pragnienie, wierzacymi, ze swiat mozna zmienic na lepsze, nie widze w tym nic durnego!za to durne sa Twoje , wypowiedzi, tak przewidywalne, jak zeszłoroczny snieg!

Gość tytttty
do lallalala, wartej grzechu Einstein miał swego czasu spore problemy z matematyką

Gość tytttty
lalala zachowujesz sie jak ABSOLUTNA WYROCZNIA W SPRAWACH POGLADOW MłODZIEZY!!tylko głupi człowiek moze myslec, ze moze byc w czymkolwiek wyrocznia! a teraz ostrzezenie do młodych ludzmi rpzed takimi nauczycielami jak kllalalalalal Nie pozwólcie, by gorsze oceny z jakichś przedmiotów wpływały na waszą samoocenę i na świadomość, że do czegoś tam się nie nadajecie. Nie pozwólcie na to, bo mimo że wielu nauczycieli to osoby z powołaniem, to przynajmniej tyle samo z nich to ludzie wredni i mściwi, a nierzadko również sadystyczni, którzy zostali nauczycielami przez przypadek, albo z uwagi na brak możliwości zostania kim innym. Nic nowego – chyba każde środowisko zawodowe jest mocno zróżnicowane pod tym względem. Z tego właśnie powodu nie wolno pozwolić nauczycielowi, aby stał się absolutną wyrocznią w sprawach związanych z potencjałem danej osoby w wybranej dziedzinie wiedzy. Oprócz szkoły jest jeszcze życie pozaszkolne, cała otaczająca rzeczywistość, wartościowe książki, których nie ma na liście lektur, filmy, które potrafią zmienić światopogląd, czy muzyka, o której w szkołach nie uczą. I z tego wszystkiego można czerpać pełnymi garściami, rozwijając swoje talenty. Bo jak ktoś to kiedyś ładnie ujął: „Nigdy nie pozwoliłem, aby szkoła miała wpływ na moją edukację”

Gość dwq44444
po lallalal, z tego cpisze i w jakim sposob, nazywajac młodziez durnymi istotami,pokazuje ze jest wredna !!osoba!!

Gość no taaak...

Gość no taaak...
Edisona tez debilem uznano...w szkole... a moze by tak..z uczniami porozmawiac...poznac ich poglady?...wymienic opinie...? no tak to trzeba umiec....

Gość no taaak...
moje dziecko tez jest jakies takie dziwne..za duzo czyta!:D.. juz w pierwszej klasie pani miala problemy! Harrego Pottera czytal! zamiast CZARNRJ OWIECZKI ..heheheeh

Gość no taaak...
w dodatku z matematyka tez nie ma problemow! no i do ktorej szufladki go teraz wsadzic>>???? no bo przeciez nie zachecac! nie rozwijac talentow!..przeciez to same problemy...;)

Gość jjjjkaJAJKDJKAJ
oh juz nie uwazaj sie za taka wybitna ! :P

Gość no taaak...
a daczego nie? ach to nie wypada!...po co sie wychylac?

Gość xxaaXAS
ups