Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny do Was pytani

Od ktorego momentu liczymy kolejne tygodnie ciazy

Polecane posty

Gość dziewczyny do Was pytani

Mam pytanie, od jakiego dnia liczy sie tygodnie ciazy, poniewaz dzis bylam u lekarza i on mi powiedzial ze ta piaty tydzine na podstawie ostatniej miesiaczki(chociaz na moje to najwyzej 3 tyg ciaza). jeszcze jedno mam jutro badanie krwi powiedzcie mi czy z wyniku dowiem sie w ktorym tygodniu jestem???

Dowiesz się mniej więcej, bo normy hcg są bardzo "szerokie". Lekarz powiedział, że 5 tygodniowa, bo ciąże liczy się od daty ostatniej miesiączki. Między innymi dlatego, że nie wiadomo do końca kiedy nastąpiło zapłodnienie. I tak jest dużo łatwiej liczyć. Czyli na początku dostajesz tak jakby 2 tygodnie w bonusie :)

Gość dziewczyny do Was pytanie
Z drugiej strony mam watpliwosci czy to przypadkiem nie moze byc 3 miesieczna, bo przeciez okres mozna normalnie miec-ja mialam , ale absolutnie zadnych objawow i zero zmian wygladu brzuszka. Pytam o to, dlatego,ze robilam dwa testy -jakies 8 dni temu i miesiac temu i one wyszly negatywnie.Mozecie mi to jakos wyjasnic?

jutro mam badanie, a dzis mam rozne dziwne mysli

Nie chodzi mi juz o to czy jestem czy nie, bo jestem co potwoerdzily mi 3 testy-watpie,ze 3 testy moglyby sie mylic, noi 6 dzien @ sie spoznia. Chodzi mi tylko o dlugosc ciazy

wszystko sie zgadza jestes w 5 tyg ciazy liczac od daty ostatniej miesiaczki usg na tym etapie ciazy pokaze wiek ciazy z dokladnoscia co do dnia jakby to byla 3 mies ciaza to widzialabys na usg fikajacego babla z bijacym glosno serduszkiem