Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszkaaa

co zrobic jak boi sie wody

Polecane posty

Gość nieszkaaa

moj synek od narodzin uwielbial sie kapac :) jak mial rok to niestety byl chory 2 razy w miasiacu mial przeziebienie i razem z mezem balismy sie go kapac zeby nie byl powazniej chory. mylismy go tylko makra gabka. teraz jak mamy go kompac to boi sie do wanienki nawet stope wsadzic :( co mam zrobic synek ma teraz 14,5 miesiaca :(

Gość dawna członkini
nie kąp samo odpadnie

Gość babeczka piaskowa
nie kąpaliście synka przez miesiąć?:oPrzecież chore dziecko można normalnie kąpać a wręcz trzeba zmywać te bakterie i zarazki. może spróbujcie wystawić tę wanienkę do zabawy małemu,niech posiedzi w niej na sucho,może przestanie się bać.A może jak nie kąpiel to prysznic jak mu pozwolicie samemu trzymać słuchawkę to może mu się spodoba

Gość babeczka piaskowa
u nas też była taka histeria nie wiadomo z czego i skończyło się na tym,że dziecko kąpało się 2 dni w dużym pokoju przed telewizorem w wanience przy bajkach:) A potem już się nie bało i wrócilismy do łazienki

Gość babeczka piaskowa
może też tak spróbujecie?:D

daj duzo zabawek do wanienki. pobaw sie z nim, pochlap woda... swoja drogą nie wiem jak przez miesiac mozna nie myć dziecka... Moja była w szpitalu lezala podlaczona do kroplówek z zapaleniem pluc a kąpalam ją codziennie!

Gość nieszkaaa
ALE JA NIE NAPISAALM ZE GO NIE MYLAM. MYLAM GO NORMALNIE ALE NIE W WANNIE Z DUZA ILOSCIA WODY. pod prysznicem tez juz prubowalam, wkladalam mu zabawki do wody ale jak nie mogl dosiegnac to nawet reki nie chcial wsadzic do wody. teraz to wyglada tak jakby panicznie bal sie duzej ilosci wody :( nie wiem co mam zrobic :(jak go kapie to jest wielka chisteria, nie da sie go wogole uspokoic :(

Gość fdkdhfgkfhgk
moze mu odmien i zamiast we wanience kap go we wannie?

wykąp się razem z dzieckiem w wannie, gdy poczuje się bezpiecznie to będzie łatwiej przyzwyczaić od nowa

Gość babeczka piaskowa
wiem,że to dużo zachodu,ale spróbuj z tą wanną w pokoju.Przecież nie na zawsze tylko na parę dni:) Ja rozkładałam koc na nim wanienka i bajki w telewizorze.Tak się zagapiła na bajki,że nie zauważała wody.No i kąpanie w pokoju spodobała się.:)Potem wróciliśmy do łazienki i już było ok. A teraz sposób mojej koleżanki.Nalać do wanienki tyle wody,żeby dosłownie tylko dno zakryła i codziennie dolewać o kubek więcej.Po 10 dniach wanienka do połowy była wody a dziecko nie zauważyło nawet kiedy to było:)

Gość babeczka piaskowa
lipenka też dobrze mówi tyle,że moja nawet ze mną nie chciała tak bała się wody

Gość magoo
ja mam ten sam przypadek. corka ma 14 miesiecy, kilka tygodni temu miala powazna angine, 3 dni temperatura nie spadala ponizej 39, nie kapalam jej normalnie, ma dlugie geste wlosy i musze je suszyc suszarka po kapieli, tylko nalewalam troche wody do wanienki, mydlilam ja i spłukiwałam. Teraz nawet nie chce usiasc w wannie, a przedtem nie moglam jej z niej wyjac. Przy myciu włosów histeria, jak chce ja posadzic to jest to samo. Myję ja na stojąco,włosy odpuscilam chwilowo, bo sama nie dam rady jej umyc, maz wraca teraz z pracy po 20 jak mala spi, musze czekac do soboty,zeby pomogl mi malej umyc wlosy.

mój mały jak miał ponad roczek poparzył się kawą ( były mąż się zapomniał- myslał że mały śpi- no cóż zdarza się ) mąż od razu wsadził go do wanny pod zimną wodę - dzieki temu z oparzenia nic nie widać ( mały ma już 7 lat) a i mniej bólu było- niestety od tamtej pory bał się wody i wanny jak ognia też zbawienne okazały się bajki i kąpiell w pokoju po paru próbach mały się przyzwyczaił- laliśmy najpierw odrobinę wody za to prysznica ( były mąż potraktował go prysznicem) bał się do 5 lat. w piewien upalny dzień usłyszał że najpierw mama idzie po prysznic bo gorąco, potem tata- i sam zapragnął ten prysznic koniecznie wziąść !

mój mały jak miał ponad roczek poparzył się kawą ( były mąż się zapomniał- myslał że mały śpi- no cóż zdarza się ) mąż od razu wsadził go do wanny pod zimną wodę - dzieki temu z oparzenia nic nie widać ( mały ma już 7 lat) a i mniej bólu było- niestety od tamtej pory bał się wody i wanny jak ognia też zbawienne okazały się bajki i kąpiell w pokoju po paru próbach mały się przyzwyczaił- laliśmy najpierw odrobinę wody za to prysznica ( były mąż potraktował go prysznicem) bał się do 5 lat. w piewien upalny dzień usłyszał że najpierw mama idzie po prysznic bo gorąco, potem tata- i sam zapragnął ten prysznic koniecznie wziąść !

dzieci w tym wieku zaczynają takie różne schizy mieć mój zawsze lubił się kąpać, ale nagle nie chciał wchodzić do wanny całe szczęście już trochę mówił i okazało się, że boi się bojlera, który wisiał na ścianie.... musiałam go zasłaniać ręcznikiem :D całe szczęście po jakimś czasie zamontowali nam ciepłą wodę bieżącą i zdjęli bojler ale mu dogodzili :D w miejscu bojlera zamontowaliśmy słuchawkę od prysznica i też mu przeszkadzała, do dzisiaj, jak sobie przypomni to woła - zdejmij prysznic! Muszę zdejmować i wieszać na kranie. Wtedy już nie jest groźny :D:D:D

Gość nieszkaaaa
ja w domu nie mam wanny tylko prysznic, zawsze kompalam go w wanience w pokoju. chyba sprubuje z pusta wanna i potem bede powoli dolewac wody. bajki mu nie pomoga bo jest za maly, malo sie jeszcze interesuje elewizja :) lubi tanczyc ale nawet muzyka mu nie pomaga. normalnie boi sie wody jak diabeł swieconej :) nie wiem zobacze moze mu pomozet a pusta wanienka :/