Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmicielka od 7 boleści

Jak okres wpłynął na Waszą laktację?

Polecane posty

Kilka dni temu dostałam okres - dość szybko, 10 tyg. po porodzie. Karmię piersią i mam wrażenie, że maluch się od tego czasu nie najada :( Jest nerwowy przy piersi i rzadziej przełyka :( Trochę się podłamałam - czy to oznacza koniec karmienia??

ja mialam cc i 6 tyg po porodzie a dokladnie 2 dni po pologu dostalam okresu.w czasie okresu mialam slabszy pokarm i dziecko bylo bardziej placzliwe ale tylko przez pierwszych kikla dni...karmic piersia przestalam w 5 msc bo stracil on na wartosci. dziecko co godz bylo glodne. ale to sprawa indywidualna.

Gość nieeee wiem w sumie
juz chciala Cie pocieszyc ale teraz jak sobie pomysle hmmm...Pod koniec grudnia na poczatku stycznia dostalam miesiaczke a juz w lutym jakos slabo maluch sie najadal i zaczelamdopajac go butla i odtracil w marcu cycka.Pociesze Cie tym ze kilka moich kolezanek dostalo norlanie miesiaczke i karmily nadla bardzo dlugo nie mialo to u nich najmniejszego znaczenia.Jedyne co moge podpowiedziec to nie mysl tak o tym bo psychika potrafi wszystko zepsuc hormony zaczna szalec.Nie przejmuj sie jesli maluszek nie bedzie sie najadal i p.doktor zaleci Ci dokarminie.Od 6miesiaca zycia watroba takiego malenstwa juz sama wytwarza przeciwciala ktore wczesniej dostawal z mleczkiem mamy.Krzywda mu sie nie stanie jesli zostanie odstawiona od piersi wedlug zalecienia lekarza:)uwierz mi.

Gość Karmicielka od 7 bolesci
Dziekuje za kilka slow pociechy. Pije ziolka na laktacje i staram sie nie stresowac. Ze tez na mnie padlo z tym wczesnym okresem - tak bardzo chce karmic piersia :(

Witam serdecznie Ja urodziłam 7.01.06 a pierwszy okres dostałam w lutym (szybko).Mój syn ma 2 latka a ja nadal go karmie.Na początku miałam różną laktacjie gdy czułam że jest mniej pokarmu to między karmieniami starałam sie odciagać pokarm laktatorem (to pobudza laktacjie). Proszę mysleć pozytywnie że się uda i karmić dziecko na żądanie. Podobno karmienie piersia zaczyna się u nas w głowie a potem w \"cyckach\"

Dori, bardzo mnie pocieszyłaś! Dziękuję, że to napisałaś!