Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sokoeoert

CZY SOKI Z SOKOWIRÓWKI PITE CODZIENNIE SĄ ZDROWE?NIECH MI KTOS POWIE..

Polecane posty

Gość sokoeoert

czy lepiej jesc jednak cale owoce i warzywa?? czy same soki maja jakies witaminy albo wartosci odzywcze skoro pije sie tylko sok z nich a nie miąższ? i czy mozna robic soki ze szpinaku albo innych warzyw??moze ktos wie?

Gość kliszkaa
nie są !!!!!!jedz cale owoce a nie soki.

Gość soki są nawet zdrowsze niz
same warzywa i owoce. to co najlepsze wyciskasz i wypijasz, a to co najgorsze zostaje w wytłokach i to wyrzucasz. Spożywasz tylko mniej błonnika, wiec lepiej pic świeże soki i jeść owoce i warzywa. Można robić soki z różnych warzyw, ze szpinaku na pewno też, tylko trzeba go dużo użyć.

Gość kliszkaa
nieprawda ze sa zdrowsze bo w sokowirowce wskutek ugmniatania utleniaja sie kretynki.

Gość a co ma ugniatanie
do utleniania i to do tego kretynek?

Gość kliszkaa
ma wiele bo soko z sokowirowki sa niezdrowe zrozum cholera.

Gość a co ma ugniatanie
a co masz na mysli pisząć kretynki? dla mnie to określenie osoby chorej, płci żeńskiej. Cokolwiek jeśli się utlenia to tylko gdy postoi, świeżo wyciśnięte soki są bardzo zdrowe. Aświeżych soków nie należy przechowywać. Poza tym soki zawierają wodę strukturowaną, która jest najkorzystniejsza dla człowieka.

Gość a co ma ugniatanie
a tak na marginesie, woda strukturowana to woda, która znajduje sie w kazdej komórce naszego ciała.

Gość mnie mnie mnie
woda to woda... co do tematu - zdrowiej jesc cale owoce i warzywa, bo sokowirowka nie wyciska wszystkich wartosci odzywczych, duzo blonnika zostaje w owocach, poza tym wiecej wypijesz niz zjesz co oznacza tyle ze w dzisiejszych czasach po prostu wiecej spozyjesz nawozow i srodkow grzybobojczych

Gość o boszzzzzzzzzzzzz
Tak a jak kupujecie te cholerne soki w kartonach z sama chemia to tez pierdolicie?! Zastanowcie sie... Pij takie soki bo one sa najzdrowsze :D

Gość mam i pję
Jezli soki z owocow cytrusowych to polecam elektryczna wyciskarke do owocow cytrusowych.Ja mam i jestem bardzo zadowolona.Wyciskam sok z pomaranczy,grejpfutów a ten miąz który zostaje po prostu zjadam.Jak dobrze sie wycisnie to na skorce owocow pozostanie tylko biała otoczka.

Gość trzeba przecedzić i już oik
właśnie soki są o wiele zdrowsze...pisał nawet Tombak o tym....tylko aby pozbyć się "niechcianych substancji" używając sokowirówki, trzeba ten sok przecedzić najlepiej przez 2 sitka i będzie ok.

Gość oczywiscie ze sa zdrowe

najtańsza wyciskarka do owoców kosztuje około 2000zł http://anastazja.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=87 gerson leczył sokami warzywno owocowymi raka i inne schorzenia http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 surowa dieta http://www.youtube.com/watch?v=DsOoVJBrvHE mit białka http://www.youtube.com/watch?v=49UQ5hp6S8c&feature=related temat rzeka

Gość gość
Na pewno są zdrowe i lepsze niż te kupione, a poza tym można samemu zrobiś koktajle z meszanki skoków czy jogurtów.