Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rasta Blastaa

Czy Kebab i tego typu żarcie to fast-food ?

Polecane posty

Meaa ano;) ale do lata jeszcze daleko:D ja planuje pojsc na aerobik ale to moze od przyszlego tygodnia, no i kupilam se ksiazke "joga odchudzajaca" i tez jeszcze jakos nie moge sie do tego zabrac:D

Gość Rasta Blastaa
Z innej beczki a czy słyszeliście że w Turcji można kupić kebaba z kota ? Podobno bardzo smaczne są. Specjalne hodowlane koty mają i świeże mięsko. Koleś mówił że dużo lepsze niż z baraniny.

Gość azerka1243
kebab to fastfood.. tu w Polsce.. tak samo jak burger king czy kfc.

Gość 45remek
Burger king jest spoko. Ma niezłe jedzenie i fajne promocje. Polecam www.nowa-piatka.pl

Gość mliwake
Słuchajncie! Ta petycja to nie ściema! Na prawde rozdają zestawy za darmo! Wystarczy kliknąć! www.nowa-piatka.pl Ja juz dostałem:)

Gość Ramona3412
Masz rację, choć nie ma tam napisane wprost ze dadzą zestaw... ale ja lubie burger king a i podpisałam:)

Gość gość
uważajcie uważajcie rozwaliła system ! Dziewczyno, doucz się trochę, a potem się wypowiadaj ! Pierwsze słyszę ( a uczyłam się w szkole gastronomicznej, to było średnie studium zawodowe), że warzywa mrozone nie mają żadnych witamin ! Bzdura, kompletna bzdura! A tak nawiasem mówiąc, czy widziałaś kiedyś mrożoną kapuste, pomidory , ogórki surowe, czy ogórki konserwowe , czy kiszone mrożonę? Czyli to, co wkładają w hamburgery, czy inne kebaby ? Przecież jak by to zamrozili, a potem odmrażali, to byłaby z tego ciapa, nie wciskaj tu ludziom ciemnoty. Najpierw się dokształć, a potem wypowiadaj, Bo udajesz tu taką mądrą, jak niektórzy "blogerzy kulinarni", którzy twierdzą, że korniszon to jest to samo, co ogórek konserwowy, tylko robiony z ogórków mniejszej wielkości, a to nie tak... Musisz się jeszcze sporo nauczyć...

Gość gość
A takie fast foody lubię też robić sama. Wychodzi taniej ! A przepisy na polędwiczki KFC, czy inne tego typu rzeczy jest pełno w necie , no i tam wiem co tam jest dodane !

Dnia 8.10.2017 o 00:23, Gość gość napisał:

uważajcie uważajcie rozwaliła system ! Dziewczyno, doucz się trochę, a potem się wypowiadaj ! Pierwsze słyszę ( a uczyłam się w szkole gastronomicznej, to było średnie studium zawodowe), że warzywa mrozone nie mają żadnych witamin ! Bzdura, kompletna bzdura! A tak nawiasem mówiąc, czy widziałaś kiedyś mrożoną kapuste, pomidory , ogórki surowe, czy ogórki konserwowe , czy kiszone mrożonę? Czyli to, co wkładają w hamburgery, czy inne kebaby ? Przecież jak by to zamrozili, a potem odmrażali, to byłaby z tego ciapa, nie wciskaj tu ludziom ciemnoty. Najpierw się dokształć, a potem wypowiadaj, Bo udajesz tu taką mądrą, jak niektórzy "blogerzy kulinarni", którzy twierdzą, że korniszon to jest to samo, co ogórek konserwowy, tylko robiony z ogórków mniejszej wielkości, a to nie tak... Musisz się jeszcze sporo nauczyć...

Kurcze, wreszcie  wypowiada się osoba, która zna się na gotowaniu i w ogóle na gastronomii. Bo faktycznie niektórzy tak zwani "blogerzy kulinarni" w ogóle nie znają się na rzeczy. Przekonała mnie zwłaszcza zdaniem o korniszonach, a wystarczy wziąć choćby " Kuchnię polską" z lat 80 tych (lub starszą), atam jest przepis na zrobienie korniszonów... Całkiem inna technologia robienia i całkiem inny smak.