Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia 19811

czy beta 382 w 4 tygodniu ciazy swiadczy o prawidlowej ciazy??

Polecane posty

Gość amelia 19811

bardzo sie martwie bo dlugo sie staralam do lekarza na usg za wczesnie. ostatni okres mialam 19 grudnia a 15 stycznia robilam bete czy 382 jest ok?? czy to znaczy ze jest zarodek ??

ja robiłam betę w dzień spodziewanej miesiączki i też miałam coś koło 400, więc myślę że ok

przy becie 382 nie ma jeszcze pecherzyka w macicy a co mowic zarodka ,ale nic sie nie martw beta jest jak najbardziej ok :D powyzej 1000 bety pecherzyk juz powinien byc w macicy jeszcze 3-4 dni i bedzie tak u Ciebie :D GRATULACJE !!!

jak się martwisz to zrób dzisiaj i zobacz czy się podwoiła, wtedy będzie ok

Gość amelia 19811
a kiedy powinnam isc do lekarza zeby bylo widac malenki zarodek???? jestem po laparoskopii jeden jajowod był zrosniety ale udalo sie go przepchac s tad te moje wymysly i zmartwienia zeby to nie byla ciaza pozamaciczna:( a jeszcze jedno jestem przeziebiona czy moge do herbaty pic sok z malin??

mi lekarka kazała przyjść w 7 tyg. A sok z malin piłam przez całą ciąże:)

Pęcherzyk w macicy może być widoczny już od 4tego tygodnia ciąży (niemalże od chwili zagnieżdżenia) - ale lepiej poczekać na widoczność zarodka (pojawi się do 8-mego tc).

Dodam, że u mnie pęcherzyk miał już 2,5 mm przy becie 80 :-)

No przecież wiem co widziałam i wiem co mam na wyniku :-)Mam i wynik z krwi - z tego dnia, co byłam u lekarza - i zdjęcie z USG :)

oczywiscie nie watpie w to co piszesz tylko poprostu wrzedzie pisza ze pecherzyk jest widoczny w macicy gdy beta jest ok 1000 a tu 80 !! No ale natura to natura :) tez mnie niedawno zaskoczyla :D

Z tego, co mi wiadomo, przy 1000 powinno być widać serduszko ale pewnie szalenie wiele zależy od jakości sprzętu.USG było 19 grudnia, ostatnią miesiączkę miałam 22.11 i nie było możliwości wcześniejszego zajścia w ciążę jak 5.12 :-) A owulację wg odczuć i objawowo termicznej miałam w okolicy 7 grudnia (+/-) ale nie mogła być później niż 9 grudnia (2ga temp. wyższa po szczycie śluzu).

ja mialam ponad 3000 i nie bylo widac zarodka no to rzeczywiscie wczesnie ten pecherzyk ciazowy sie u Ciebie pokazal Jak sie czujesz?

Czuję się fatalnie (fizycznie) bo mam 24h na dobę nudności, wszystko mnie wkurza, mam jedzeniowstręt i do tego dziś rano obudziłam się z porządnym bólem gardła.Ale dzękuję, że pytasz :DNa szczęście humor całkiem mi jeszcze nie zszedł :-)Zarodek czasem umiejętnie się chowa, to wszystko jest tam tak małe, że lekarz mnie uprzedził bym nie przejmowała się brakiem zarodka do 8mego tygodnia.Kolejne USG mam już w poniedziałek, to będzie końcówka 9tty tydzień

Aj zjadło mi coś - to będzie 9ty tydzień, bo 8 tygodni i 5 dni