Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

plyna ryby plyna

Szlag mnie trafia

Polecane posty

jak slysze ze gornicy sie znowu awanturuja. Wczoraj slyszalam w trojce jak zona gornika powiedziala ze jej maz zarabia 4000zl brutto i jak ona ma za to utzrymac rodzine. Nie mowie ze to duzo ale na milosc boska po pierwsze wiele ludzi zyje za duzo mniej a po drugie kto broni zonie isc do pracy i miec wiecej kasy w budzecie. Dlaczego z moich pieniedzy mam sponsorowac rodziny gornikow? Nauczyli sie kurde w prlu! I w latach 90 nadal rzady sie uginaly gdy gornicy robili rozroby w W-wie. Co to kurde jest: kto glosniej krzyczy wiecej dostanie? Z tego tez powodu szacunek dla premiera Pawlka za to, ze sie nie daje. Tak trzymac. Dziekuje za uwage.

Gość ja pytam
4 tys. to nawet moi rodzice nie zarabiaja:O a maja na utrzymaniu 4 dzieci :O

Kopalnie to spółki więc pensje powinny w sposób proporcjonalny zależeć od zysku jaki został wypracowany, kolejna zależnośc proporcjonalna to stosunek pensji pracownika dołowego do takiego dajmy na to członka zarządu. Członek zarabia pewnie ze 20 klocuszków na miesiąc----i niech tyle zarabia, z tym że w statusie spółki powinien byc zapis że np 1/4 jego pensji jest pensja dla pracownika szeregowego(nie chodzi tylko o kopalnie ale o resztę spółek takich i owakich, skarbu państwa etc, jest to bodajże tzw system hiszpański. a wszystkim psioczącym na górników polecam spędzić dniówkę na dole----dobra szkoła pokory.

Gość Były obiecane podwyżki pensji
więc się nie dziw. Każdy ciągnie w swoją stronę: juz stoją w kolejce ratownicy medyczni, kolejarze itd. trzeba było obiecywać reformy, uszczelnienie systemów itp, a nie podwyżki- teraz to juz "kobyłka u płota".

Gość Kwiatek róży
każdy chce kasy i lekarze i nauczyciele i górnicy i kto to dostanie ? górnicy na prowadzeniu ;( uważam że najbardziej należy sie lekarzom za ratowanie życia ;)

Gość a ja bym lekarzom
nie dała podwyżek . za te kolejki na izbach przyjec za nie miłe traktowanie i w ogole straciłam szacunek do lekarzy

Gość a górnikom za
narażanie życia.

Gość a Tuskowi
za piciu, piciu (w expose)

Gość a ja bym lekarzom
to ja chyba tez zacznę strajkować

Gość starczy pieniędzy tylko dla
Tuska więc co wybieracie: on, albo nikt.

To jest kwota brutto. 2800 netto. Za tak ciężką pracę jest to głodowe wynagrodzenie. Każdy chciałby żyć godnie.

Tak tylko dlaczego na moj koszt? Jest masa zawodow gdzie ludzie mimo tego ze powinni zarabiac wiecej nie zarabiaja. I to w prywatnych firmach. To co oni maja isc jeczec do wawy? Nie, moga zmienic prace lub sie przekwalifikowac. Nikt nikomu nie karze byc gornikiem.