Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza-111

bactrim na biegunke

Polecane posty

Gość iza-111

mam pytanie czy 4 miesiecznemu niemowleciu moge podawac bactrim? zapisany zostal na przewlekla biegunke(ok 3tyg) maly robi 4-5 wodnistych kupek dziennie .wczesniej jedna na 3 dni! dodam ze kupki zawieraja sluz a ostatnia byla wedlug mnie troszke zielona! napiszcie prosze co mam robic:( karme piersia!nifuroksazyd mial zapisany wzesniej ale nie pomogl a od tego bactrimu to te kupki sa jeszcze gorsze!mysle o odstawieniu-dzisiaj podaje 4 dzien ale efektu nie widze:( boje sie bo wszystko tak dlugo trwa:( do tego malenstwo kilka razy zwymiotowalo tzw.twarozkiem...

Gość iza-111
bylam prywatnie u innego ale pech chcial ze stwierdzil to samo-ze to najprawdopodobnie wirusowe i bactrim powinien pomoc! z ta alergia tez sie zastanawialam bo ma sa\kaze bialkowa ale unikam wszystkiego-staram sie-co zawiera bialko

wiesz ale 3tyg biegunka to juz coś nie tak. moje dziecko miało nietolerancję laktozy i tez byla rzadka kupka - jak biegunka. musialam przejsc na sztuczne mleko bezlaktozowe. a tu jak drugi lek nie pomógł to nie wygląda dobrze. kurcze skąd jesteś? poszukaj innych lekarzy, szpitala czy coś, bo to za długo trwa.

Gość iza-111
boje sie ze jak ten bactrim nie pomoze to zapewne wyladujemy w szpitalu:( w poniedzialek mam kontrole-licze na cud chociaz "samo z siebie" to raczej nie przejdzie! ciezko mi tez stwierdzic jak tragiczne sa te kupki bo to moja pierwsza dzidzia i zbyt wiele tych kupek wczesniej nie widzialam.maja sluz i sa zdecydowanie wodnist wczesniej byly jakby"musztardowe"

Gość bactrim na pewno nic nie
pomoże na biegunkę:O Co to w ogóle za lekarz?! Czy Bactrim to nie jest czasem to samo, co Biseptol???? To sa przestarzałe i nieskuteczne leki, do tego powodują wiele skutków ubocznych. Moja 18letnia siostra wylądowała po jego przyjmowaniu przez 5 dni w szpitalu, myśleliśmy, ze ma żółtaczkę. Ciągle wymiotowała, była cala żółta, miała żółte białka oczne:O Okazało się, ze zatruła się Bactrimem... Kto w ogóle dał dziecku takie leki??? Pewnie ten lekarz to jakiś stary dziad po 60?:O

bactrim jeszcze lekarze przepisują czasem. we wskazaniach ma bakteryjne zakażenia przewodu pokarmowego. ale podejrzewam, ze jakby to było bakteryjne czy wirusowe to już dawno by przeszło. ja bym poszukała szpitala z oddziałem alergologicznym i przychodnią, wzięła pieluchę z kupka i pokazała lekarzowi. biegunka ze śluzem jest niebezpieczna, może się skonczyć nawet zapaleniem płuc u alergików.

Wiesz, to mogą być różne rzeczy. Nie znam się na dzieciach, ale ja kiedyś miałam zakażenie dziwną bakterią, zapalenie stawów, jelit, biegunkę przez ponad 3 miesiące, objawy grypy i byłam u różnych lekarzy i wszyscy mi wkręcali, że jestem hipochondryczką, albo że to z nerwów:O Robili mi rózne badania kału. Tyle, ze po tych kilku tygodniach w kale już się wiele nie znajdzie, jak się ma sraczkę, tym bardziej po kilku miesiącach... Radzę udać się do porządnego lekarza i wykonać w razie czego badania krwi na obecność przeciwciał różnych bakterii. W ten sposób np. okazało się, że jestem poważnie chora. Powodzenia🖐️

zebys tylko dzidzi nie odwodnila bo to niebezpieczne w tedy to na pewno szpital i kroplowa!!!!! nie doczytalam ile twoje malenstwo ma????? dobry jest soczek z HIPPO marchwiowy z elektrolitami na biegunke i wymioty zeby dziecka nie odwodnic ja mojej dawalam nifuroksazyd i LACIDOFIL ale miala juz skonczony roczek po 2 dniach przeszlo a taka miala biegunke ze az sluz z krwia sie pokazal!!!

zebys tylko dzidzi nie odwodnila bo to niebezpieczne w tedy to na pewno szpital i kroplowa!!!!! nie doczytalam ile twoje malenstwo ma????? dobry jest soczek z HIPPO marchwiowy z elektrolitami na biegunke i wymioty zeby dziecka nie odwodnic ja mojej dawalam nifuroksazyd i LACIDOFIL ale miala juz skonczony roczek po 2 dniach przeszlo a taka miala biegunke ze az sluz z krwia sie pokazal!!!

Moja córeczka tez dostała Bactrim jak miała trzydniówke, ale po pierwszym podaniu, to ona po tym robiła takie dziwne kupki, ze sama odstawiłam ten lek. Moja tez robiła takie wodniste kupki, pieniste i tez czasem ze sluzem, wtedy lekarz (miała około 7 tyg) kazał podawac Lakcid, bo mowił, ze tak małe jelitka mogą być jeszcze nie przystosowane całkowicie do tolerancji mleka. I w zasadzie ten Lacid nam pomógł.

Tak, ale trzydniówka to nie jest sraczka przez 3 tygodnie... Nifuroksazyd też jest silnym lekiem i lepiej go samemu nie stosować, zwłaszcza jak już występuje biegunka z krwią, bo to może tylko maskować objawy, a jak u takiego małego dziecka rozwinie się zapalenie jelit, to potem kłopoty na resztę życia gwarantowane...

swoją drogą to mnie diabli biorą jak pomyślę co lekarze robią z takimi małymi dzieciaczkami. dorosły to chociaz powie co mu jest i jak się uprze to znajdzie właściwego. a niedoświadczona matka skąd ma wiedzieć co robić? słucha lekarza, który sprawę załatwia najprościej - wirusek albo bakteria.

Podaj dziecku jakieś dobre probiotyki, takie które mają kilka szcepów bakterii i przynajmniej ich 2 mld w jednej dawce.

zgadzam sie. probiotyki bardzo pomagają na problemy z ukladem pokarmowym maluszkow. pomogly mojej siostrzenicy a moja kolezanka podawale je tez na kolki. ostatnio w sklepach pojawily sie nowe kropelki dla dzieci - chyba biogaia. kosztują dwadziescia kilka złotych i starczają na caly miesiąc.