Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laolaila

jakie pytania zadac podczas ogladania sali?

Polecane posty

Gość laolaila

No wlasnie, o co zapytac? na co zwrocic szczegolna uwage zeby wszystko bylo ok i zeby nie zostac oszukanym :)

sprwadz kible jak wygladaja, zapytaj sie ile bedzie kelnerów, do ktorej mzoe trawc przyjecie, jakie beda potrawy, zobacz czy sala jadalna i taneczna sa oddzielne.

Ja miałam swoje kucharki i kelnerki więc pierwsze co to pytałam się: -o której już można wejśc na kuchnie -jakie duże są chłodnie i czy zmieści się duży piętrowy tort -o której sala ma być oddana po weselu/poprawinach -koszt sali,zaliczka-co kiedy,ile. -czy wynajem sali wchodzi również sprzątanie (sali) -czy mają swoje obrusy -czy papier do kibla,młyn,tabletki do zmywarki kupują oni czy Ty.

1. Co jest w menu (ile dań gorących, jakie przystawki, szampan, alkholo, owoce, cista, tort, napoje) 2. Kiedy trzeba podać ostateczną liczbę osob i menu 3. Wystroj 4. Cena od osoby 5. Obluga (ile osob, do kiedy?) 6. Klimatyzacja 7. Taras/ogródek itp. 8. Jakie ustawienia stołów preferują, czy można je zmieniać 9. Kontrola wc 10. Czy są pokoje do wynajęcia, czy 1 dla nowożeńców jest w cenie (zazw. tak jest), ile kosztują, ile ich jest 11. Kontrola ile jest lodowek/chłodni itp. To tyle mi przyszlo do głowy :).

hehe ja jak ogldalam sale to zawsze wpdalam obejrzeć wc:P chcialam zeby byly 2 kabiny meskie i 2 damskie i tak mam:) ale to nie ejst najwazniejsze przy wyborze sali dla mnie najważniejszy był wygląd sali i CENA oraz co dokładnie za tą cenę mam.

warto jest sie chyba tez zapytac czy jest jakies pomieszczenie zamykane na klucz ktore bedzie tylko dla was- nie nie chodzi mi tu o seksik :) tylko o to zebyscie mieli gdzie schowac wodeczke i wasze prezenty ja pytalam sie jeszcze o miejsce na kwiaty zeby sie nie okazalo ze nie bedzie gdzie ich polozyc

o wlasnie, warto zapytac o szatnię, zwlaszcza jezeli ślub bedzie na jesien lub w zimę. W restauracji która ja wynajmuję jest taka szatnia zamykana na klucz.

Gość laolaila
Sala okazala sie brzydka, niezadbana a facet chcial 180 zl od osoby.