Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa346

Tunezja- prosze o rade

Polecane posty

hej w te wakacje postanowilismy jechac do Tunezji:) tymbardziej ze bierzemy slub ,zamiast wesela chcemy sie wybrac tam w podroz poslubna,tylko na tydzien poniewaz mamy male dziecko i nie chce zostawiac je dluzej niz na tydzien bez nas:(,zalezy nam zeby hotel byl bardzo luksusowy,nastawieni jestesmy jednak tylko na wypoczynek i nocne balangi:) Mamy wybrane 5 hoteli i nie wiemy ktory znich wybac (moze ktos z was byl w ktoryms znich poleca) oraz nie wiemy z jakmi biorem jechac?Wycieczke planujemy na miesiac:lipiec ,sierpień:) pozdrawiam i czekam na jakies rady ,podpowiedzi i propozycje:) Podaje hotele: 1.Karthago El Ksar -miejscowosc Sousse 2.Paradis Palace- Hammamet 3.Riadh Palms-Sousse 4.Houda Beach Club -Monastir 5.Vincci Nour Palace-Mahdia

Gość Sousse
Bylam we wrzesniu na 2 tyg w Tunezji w Sousse jedyne co ci moge powiedziec to jezeli mozesz zrezygnuj z tych miesiecy ktore wybralas i jedz we wrzesniu lub w pazdzierniku poniewaxz w okresie letnim jesyna atrakcja jest tam hotel z klimatyzacja -swoja droga w biurze podrozy powinni cie o tym poinformowac ,pobyt wspominam bardzo dobrze zaopatrz sie idac na plaze w wode z hotelu absolutnie nie kupuj na bazarach!

Gość Sousse
nie doczytalam dobrze hotel karthago byl moim hotelem jednak przy wyborze hoteli w Tunezji zawsze odejmij jedna gwiazdke ,napisane jest to nawet w przewodnikach -oni maja taminne standardy w koncu to afryka ,i zaopatrz sie w ceramike na bazarach jest bardzo piekna i rownie tania oraz w przyprawy ,ja bylam tam co prawda dluzej i zasmakowalam sie w tamtejszej kuchni a przyprawy przywiezione z wycieczki pomogly mi przypomniec sobie cudowne wakacje,kupujac awsze sie targuj ja niestety o tym nie wiedzialam i handlarz sie na mnie obrazil ,nastaw sie rowniez na to jezeli jestes blondynka -ja jestem to masz tam ze tak powiem przesrane ;)

w lecie nie ma co jechać do tunezji.. ja się też bardzo napalałam na wakcje właśnie tam i nawet babka w biurze podróży mnie przekonywała, że to bez sensu, bo nawet nie będę miała siły wyjść z hotelu na taras się poopalać.. tam \"forąco\" jest inne niż u nas. jest inna wilgotność powietrza.. szkoda kasy, lepiej pojechać gdzieś indziej lub w innym terminie

kobieto latem do Afryki w dodatku niedaleko Sahary? poczytaj troche przewodnikow na temat klimatu w Tunezji a potem wybierz sie w podroz -najlepiej tak jak dziewczyny pisaly poznym latem lib jesienia

ja byłam w tunezji koniec października - początek listopada i zdychaliśmy z upału :) było co prawda \"tylko\" 34-36 stopni ale nie wyobrażam sobie być tam w okresie wakacyjnym :o można zdechnąć. byłam w Monastirze. bierzcie oczywiście opcję all inclusive :D cudownie jest leżeć pod palmą, pomachać łapką a kelner na tacy przynosi drinka :P mmm no i oczywiście nie oddalaj się sama od hotelu. zawsze miej z boku męża, bo różne rzeczy się dzieją mnie między straganami ciągneli za ręce, nie wiem gdzie chcieli mnie wciągnąć :o a poza tym chcieli od mojego męża przehandlować mnie za wielbłądy :o

Się napisałam i mi uciekło qrna ... Dlaczego Tunezja? Dlaczego ludzie planując podróż poślubną wybierają właśnie ten kraj ? to mnie zastanawia bardzo. Tunezyjczycy są okropni, chamscy , bezczelni i bardzo interesowni. Jesli pojedziesz we wrzesniu to calkowicie współczuję bo w tym roku ramadan trwa cały wrzesień. Wybierz Sousse albo malowniczą Mahdię. Z SOusse możesz też pojechac do Portu El Kantoui. Wycieczka obowiązkowa w Tunezji nawet na 7 dniowym pobycie to dwudniowa Sahara.

ja byłam w ramadan i co z tego? dla turystów to nie ma większego znaczenia. w hotelu imprezy co dzien. alkoholu pod dostatkiem nie wiem o co ci chodzi a śpiewy mułły są zajebiste

aaa no i największą atrakcją jest wsiąść do taksówki za pięć wpół do 18 tej. o wpółdo mają modlitwę, mułła woła, wszyscy pędzą jak szaleni i taksówkarze też. wiecie jaka frajda wsiąsć do taksówki, której drzwi gość otwiera kombinerkami, w środku porozkładane są arabskie szmaty, światła nie działają a taksówka ma na liczniku 20 km przejechane? (bo przekręcił się licznik i tak na prawdę ma milion dwadzieścia:o) to dopiero jazda. przeżyłam taką wracając z Sousse do Monastiru :D śmierć w oczach :D i to wszystko za 6 dinarów :P

Też byłam w ramadanie i mam niemiłe wspomnienia i to na każdym kroku. W Tunezji byłam raz i na pewno ostatni.

no widzisz, pewnie ile ludzi tyle opinii. ja wspominam bardzo miło. fantastycznie spędzony czas, piękna pogoda, wspaniałe miejsca i na pewno tam jeszcze wrócę :)

Gość xxxlllm
A ghdzie warto jechac w maju?Zeby wypoczac na piasku i kapac sioe w cieplej wodzie (nie basenowej;-))