Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARDZO PROSZĘ

Dla znajacych sie na LIVEBOX-ie!!!!!!

Polecane posty

Gość BARDZO PROSZĘ

Mam w domu siec neostrada z liveboxem, na tej sieci jeden komputer mam na kablu USB drugi na WiFI.Teraz chce podłączyc,dodatkowo laptopa z wbudowanym WiFi-kiem.Jak to zrobic? Konfiguruje siec ale nie chwyta mi internetu w laptopie.

Ja też tak mam, tylko livebox leży w szufladzie, ponieważ komputer docelowy mam dwa piętra wyżej, to by mu energii nie starczyło a kupiłam innego rutera :P sama nawet to skonfigurowałam, bo informatycy ze sklepu są wkurwiajacy to prawda, że lepiej porozumiewają się z maszynami nz z ludźmi tępaki jebane i zaisntalowałam kartę sieciową, ale niestey teraz jestem po praiwe dwóch szklanakach... likieru krówkowego.

jesli widzi siec kliknij na ikone internetu i zakladke napraw w opcjach ktore sie pokaza kliknij miejsce gdzie pisze o konfiguracji hasla

Gość BARDZO PROSZĘ
Co do informatyków,masz racje.Prostych rzeczy nie umiał zrobic a ja przez przypadek oczywiście,zrobiłam ,ale niestety skasował 100zł. Czyli kupic router dodatkowy? Livebox nie bedzie działał? A przy zakupie mówili że na dowolną ilośc komuterów.Naiwności moja:-(

Gość BARDZO PROSZĘ
I co dalej :z konfiguracją hasła?

jesli Twoja neostrada jest zabezpieczona haslem poprostu wpisz go i po klopocie livebox bedzie identyfikowal Twojego laptopa tzn IP

Nie no jasne,że dowolna, ja pisałam, że komputer na którym chcialam miec neta mam dwa pętra wyzej niz komputer z ruterem i by nie straczyło zasiegu, bo livebox ma specjalnie ograniczony zasięg, żeby sąsiedzi nie mogli brać sobie od Ciebie internetu :p Można to ponoć zrobić, ale trzeba rozkręcić rutera a liveboxa nie wolno rozkręcać, bo karę można dostać.

Gość BARDZO PROSZĘ
dzieki,pozdrawiam.

Gość tworzywo sztuczne
Ja nie jestem pewna, czy da się bezprzewodowo podłączyć do liveboxa inaczej niż przez ten dodany do zestawu aparacik , wifi czy jak mu tam. U mnie w każdym razie nie wykrywał zwykłego wifi, wykrywał tylko ten zestawowy

Mi by się i tak nikt nie wlamał bo mieszkam w szeregowcu i jedną stronę wynajmuje cała zgraja roboli, którzy pracują chyba w Poznaniu a po drugiej aktor, głupszy niż ustawa przewiduje, który gra w polskiej telenoweli, ze swoją żoną lekarką też głupią jak but i ich głupawym i brzydkim synkiem.

Gość BARDZO PROSZĘ
I dupa. Nic nie działa. Wpisałam login,hasło,niby zaczął łączyc ale za chwilę wyskoczył błąd i tyle.