Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vena

muzyka hip hop nie jest pusta!

Polecane posty

Gość Vena

Ostatnio moi znajomi stwierdzili ze hh, rap jest to pusta muzyka... jeju przeciez to muzyka mowiaca o uczuciach... Sadze ze to jeden z lepszych gatunkow muzycznych a wy? A wogole jakiej muzyki sluchacie? I jakie sa wasze ulubione zespoly/wykonawcy?

jak nie klna co drugie slowo, nie wyzywaja kobiet od kurew i nie spiewaja pal ziolo bo palac ziolo jest ci wesolo to jest nawet znosna muzyka...ale i tak jej nie lubie...

hip hop jest biegunowo odlegle od muzyki :o to zlepek komputerowych bitów z dołaczonymi pseudo uczuciowymi tekstami majacymi zamulic glowy mlodym ludziom - bo starsi na to g ó w n o sie nie nabiorą :-p

Ja słucham tylko hip-hopu juz z jakies ładnych kilka lat a jest to Peja Hemp Gru a moje początki to był Kaliber 44 i Paktofonika nagrywam nawet sama swoje kawałki intresuje się też graffiti

a znaczna czesc hip hopu to wyzywanki i przeklinanie ;/ co uczuciowego jest w tekscie typu "Yo lanca twoj osprzet towar jest pierwszej czystosci wyjmujesz podaje sz potem mruczysz mala possij(..) a wiec poczuj kocie kuchy dziwko poczuj kocie ruch"? ;/ naprawde nasycone glebokim przeslaniem i emocjami ;/

nie wiem czemu lubicie muzyke ktora zazwyczaj propaguje cpanie zadawanie sie ze zbirami i traktowanie kobiet jak "materialne dziwki"

Ciii.... Peja-"Materialna Dziwka" to utwór opowiadający o dziewczynie która przez swój zawód zniszczyła swoje zycie

znam tekst calej piosenki :) moze i opowiada o dziewczynie ktora zniszczyla sobie zycie....moim zdaniem to zwykle wyzywanie kobiety i poslugiwanie sie prostackim slownictwem.wyzywanie kobiety od szmaty albo spiewanie jak fajnie bylo sie nacpac w klubie nikomu nie pomorze ;/

kiedys polski hh byl dobry. ja byla paktofonika, kaliber. mozna bylo posluchac o czyms innym niz imprezy:O kto teraz zostal na wlasciwej drodze...niewielu...moze OSTR

Gość dla kogo dla kogo
100% - ale dla kogo jeste ten "utwór" ? kto tego słucha ? Peja? :-p forma przekazu tekstu jest zerowa,trafia tylko do naćpanych i tak samo jebnietych jak Peja:o ze nie spomne o zerowej wrtości muzycznej,kakofonii xwieków,bełkocie do mikrofonów i wyglądzie samych "artystów" którym skutecznie zniechecaja dos iebie 99% społeczęnstwa

ja lubie hip hop ale nie polski...wole amerykanski...teksty nie sa moze jakos specjalnie inteligentne ale jest bardzo dobry podklad muzyczny ladny glos i ciekawy teledysk :)

Gość zacznijmy od tego że
to nie jest muzyka

Gość czy słusznie
Ciii... masz rację :) ale szkoda że usuneli mój topik :O

hip hop klasyką ? :o naprawde brak Ci klasy... W zespolach puk rockowych grali muzycy,"na zywo" niektórzy bardzo dobrzy a w HH kto gra? większość nawet nie wie co to jest półnuta,kwinta czy chocby coda...:o Okruszek więcej realizmu nie porownuj czegoś co przypomina szum spuszczanej wody w kiblu do muzyki,obrazasz tych co sa muzykami i jej twórców

Gość czy słusznie
Ciii... ale dlaczego usuneli mój topik :O

Skad ja mam wiedziec ? Co ja pije z modami :) ? Nie jakby ktos mial watpliwosci...moze nie podobal im sie twoj sposob wypowiedzi albo to ze sie smiejesz z bezplodnych...nie wiem :)

Gość czy słusznie
ale nikogo nie odrażam i nie przeklinam a na kafe dużo wiary się naśmiewa z czyjegoś nieszczęścia to dlaczego ja nie mogę ??

dla mnie polski hip hop to to samo co disko polo tylko wiecej bluzgow i pseudo amerykanskie bity kradzione z piosenek 50 centa...nie pamietam kto dukal ta piosenke ale jakas miala bardzo podobny podklad co piosenka 50 centa :)

Jak w kazdym gatunku muzycznym, sa piosenki o dupie maryni ("cholernie smutny kawalek", "jedziemy po ziolo" itp), zalosne piosenki o nieszczesliwej milosci (cala Verba) i piosenki "z tekstem" (np 18L, Mezo). Ale ja tego nie slucham, wiec podalam przyklady z mojego bardzo ograniczonego zestawu piosenek hh ;)

Gość czy słusznie
to widzę że kobiety są pod ochroną a po facetach to możecie jechac co :O