Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vena

muzyka hip hop nie jest pusta!

Polecane posty

Ja mysle, ze kazdy slucha muzyki jaka mu sie podoba - proste :P i to samo dotyczy tekstow tych piosenek (no chyba ze mowimy o nastolatkach sluchajacych Britney Spears, kompletnie nie rozumiejacych jej tekstow ;) ). Do czego zmierzam... znalam dziewczyne - tleniona blondynke, ktora wrecz chwalila sie swoimi imprezowo-seksualno-alkoholowymi wybrykami, dla niej byly sensem zycia, a namietnie sluchala wlasnie ona piosenki "poczuj kocie ruchy dziwko poczuj kocie ruchy" ;) kazdy slucha tego, z czym sie moze identyfikowac:P

a kto jedzie po facetach ? masz jakas raperke ktora szczeka do mikrofonu "skurwysynu targaj fredzla" "meska szmato masz 2,50zl i spierdalaj" ...a bylo by oburzenie prawda ?

no kocurku muszę ci przyznać rację, ma w kompie program ze mogę sobie generować muzykę i podłożyć swój głos by stworzyc utwór, a z nut to znam tylko gamę, i jako były szkolny gitarzysta, muszę przyznac że trochę trzeba było sie naćwiczyć, bo klepac w klawisze to bardzo proste

Gość czy słusznie
nie oto mi chodziło pisałem że na kafe laski jadą po facetach . a mój topik mi usuneli :O a co do hip hopu to snoop , dre , nwa , eminem wymiatają

no nie koniecznie...ja slucham clasyki timbalanda mariah carey korn carla carltona ...pop jazz hip hop stanowy rock metal clasyka ballady :) r&b i piosenek grechuty i turnaua :D i wiele wiele innych :) i nie wiem ...niby sie utorzsamiam z musyka przeze mnie sluchana ?:) no nie wiem ...w sumie mam roznorodne upodobania wiec moze i racja ...

ahaaa....a ty nadal gledzisz o swoim topiku ? aj chlopie to bylo dwa lata temu :P

Gość Vena
heeh ładna dyskusja ciesze sie ze wyrazacie rozne opinie ale jesli ktos twierdzi ze mezo lub verba to hh to jest w błedzie... ;P Uwazam ze polskim zespolem hh najlepsza byla paktofonika k 44 molesta wwo i hemp gru

mezzo to dla mnie nie hip hopowiec a polski piosenkarz pop :) no cos w tym rodzaju w kazdym razie :) tak samo jak dla mnie grupa operacyjna to nie hip hopowcy a komedianci :D ich teksty sa bardzo zabawne i smiesza wiec bardziej mi sie to kojarzy z takim kabaretem niz stylem muzycznym :)

Paganiniego ojciec zamykał w klatce u i ten ćwiczył,ćwiczył i ćwiczył... Kiedys jakas księzniczka zapytała czy ten sam utwór zagra na jedenj strunie ? Paganini zdjal 3 struny ze skrzypiec i zagrał wszystko na jednej... Stąd wzielo sie powiedzenie,ze :"Dobry skrzypek i na futerale zagra" zabierz HH-powcom ich kaptury,podciągnij spodnie wyzej,z tekstów wytnij bluzgi zabierz gramofon - na scenie zostanie marne indywiduum,z lekka nacpane,nerwowo przewracajace oczami i nie wiedzące co zrobić z rękami :-p

Gość Vena
Ja mowie o muzyce a nie o zyciu hip hopowcow mowie o ich tekstach.... sama pisze teksty i sa bardzo zwiazane z uczuciami... mam wielu kolegow ktorzy pisza nagrywaja i nie cpaja pochodza z roznych domow....

tak :) mariah carey jak zabierzesz podklad mikrofon i zlote loczki to i tak bedzie spiewac piekne piosenki ...:) rockowcowi zabierz wszystko to tez bedzie darl jape :)

hip hop dla mnie nie ma nic wspolnego z uczuciami ...przynajmniej tymi pozytywnymi...bo wyszczekiwanie bluzgow ...tez moge wyjsc na srodek ulicy i zaczac "dziwko dostalem cie w gratisie do paczki prezerwatym nie chce takiej nadmuchanej szmaty" i juz moge sie nazwac artyskta hip hopowa ?

Gość Vena
Hmm muwisz o dennym hip hopie.... ja mowie o prawdziwym takim z serca gdzie teksty sa pisane poprostu od siebie slyszales taki zespol jak paktowonika (napewno)? ich teksty sa bardzo fajne i nie ma w nich tego typu slow "dziwka jestes i s\dla mnie zostanie" lub "pocaluj mnia w du_e i jak gowno poczuj sie ... bo ja pierdole cie" polecam rowwnierz Fisza te teksty moze nie satakie z serca ale sa madre...

Gość czy słusznie
np eminem ma super teksty :) mam tłumaczenia na polski i mówię że ma dobre teksty i wiarygodne

Nie lubie hip hopu polskiego ...tak jak nie lubie disko polo :) tak juz zistanie i "yo" :D

Gość czy słusznie
chcecie sobie poczytac teksty eminema po polsku

Gość Vena
hehe... kazdy lubi co innego i dobrze wazna jest roznorodnosc..... bo glupio by bylo gdyby kazdy byl taki sam.... Pozdro Ciii...

a jest HH "nie denny" ? :o Tytuł tematu "muzyka hip hop nie jest pusta!" - HH nie ma nic wspolnego z muzyka !!! Karftwerk grali muzyke elektroniczną bez tekstów.!!! Jesli wytniesz "teksty" z HH co zostanie ? Muzyka ??? !!! :o

moze kiedys sluchajac tej paktofoniki zmienei zdanie ale narazie mi sie jakos nie spieszy :)

Gość ahhh Kraftwerk
:) Computer Love ,Das Model , Metropolis 😭

Gość wariatt
Nauczcie sie Wy wreszcie ze Hip-Hop to jest kultura, KULTURA, na ktora sklada sie graffiti, taniec break dance, slang czyli mowa i jak Wy mowicie muzyka, ale nie Hip-Hop tylko RAP. Dwa, nie wymieniajcie takich psich gowien typu mezo, 18l itp bo to nawet muzyka bym nie nazwal. Najezdzacie tak na to ze raperzy rzucaja bluzgami w swoich tekstach albo nawijaja jeb*ac policje albo ze kobiety to szmaty, co do tekstu Peji Materialna Dziwka to jest kawalek w ktorym on jedzie wlasnie takie szmaty na wlasne zyczenie, a ze ktos nagra kawalek w ktorym jedzie policje albo mowi ze lubi sobir zajarac to jego indywidualna sprawa. Ale biorac pod uwage kawalki sensowne, tj te mowiace o zyciu to najpierw posluchajcie tego dokladnie a potem zacznjcie dawc osody. I nie wymieniajcie tu Kalibra bo niejest on zadna klasyka, klasyka jest Zip Sklad z plyta Chleb Powszedni, od tego sie tak naprawde zaczal rap. Nie bede Wam teraz pokazywal sensownych kawalkow bo Wy i tak powiecie ze to jest gowno (dobra koniec juz, sa gusta i gusciki, ja sie wychowalem na tej muzyce i zdania swojego nie zmienie). Na tym skoncze swoj wywod.

Gość Vena
wariatt masz racje z tym co napisales Ziomki i przyjaciele zapoczatkowali rap w polsce ale paktofonika (k44) rowniez ciesze sie ze nie uwazasz ze rap to szmelc... napisz jakie zespoly i kawalki lubisz najbardziej

wariatt...raz to wiem ze hip hop to kultura ze nalezy do niej grafiti i rozne style taneczne bo tancze hip hop i jego pochodne dwa nie podoba mi sie ton twojej wypowiedzi...widac ze za duzo nasluchales sie tego \"materialna dziwka\" bo wyrazasz sie bardzo wulgranie ...jesli chcesz z kimkolwiek dyskutowac to sie opanuj a nie rzucaz bluzgami i obrazasz kogo popadnie ;/

Gość Vena
Widze ze (Ciii...) jestes bardzo zainteeresowany rozmowami.. ;) a wogole jak sie nazywasz ;P

a my tu nie omawiamy calej kultury tylko muzyke ktora zwana jest hip hopem ...a najczesciej spotykany w polsce hip hop a o innym zbytnio nie slyszalam to po prostu bluzgi obrazanie sie wychwalanie jak to sie fajnie dupy po cpaniu podrywalo itp. ;/ ten rodzaj muzyki do mnie nie przemawia bo i nie ma specjalnie czym ...glebia teksty to nie porazaja...byc moze starsze piosenki sa mniej chmaskie i niosa ze soba jakas wiedze zyciowa ale ja omawiam dzisiejszy "hip hop" nie znam poczatkow polskiego rapu wiec wypowiadam sie o tym co znam...

Gość Vena
no ok ja sie nazywam Jagoda a ty ?