Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie zona

chlopak zaproponowal slub...

Polecane posty

Gość jeszcze nie zona

ale cywilny, bo jak stwierdzil "jezeli nam cos nie bedzie pasowac wezmiemy szybki rozwód a jak dobrze pojdzie wezmiemy koscielny po roku" nie wiem co mam o tym myslec :o

Gość jeszcze nie zona
nie wydaje wam sie to dziwne??

własnie prawidłowe podejście ma. Wiesz ile ludzie się zmienia po ślubie?

ja tez biore tylko cywilny z tego powodu i powiedzilam o tym facetowi ale nie byl zawiedziony bo wierzy w to ze juz nigdy sie nie rozejdziemy a ja nie jestem taka tego pewna ...roznie sie w zyciu uklada:D

ja tez chce z tego powodu tylko cywiliny nie wiem jak sie zycie ulozy wierze ze bedzie tak samo jak teraz a nawet i lepiej:) to nie jest zalozenie od razu ze nie wyjdzie tylko jesli by nie wyszlo bedzie o wiele latwiej i bez wiekszych problemow:)

Gość po cywilnym
znacznie szybciej można dostać rozwód,facet nie jest pewny czego chce.Pogadaj z nim po co chce ślubu,przeciez bez papierka tez mozna zyc.Zaoszczedzicie potem czasu na zalatwienia dot rozwodu.

ja bym tak chciała:) cywilny a po roku kościelny lub nie. a długo juz jestescie razem..

Gość danielowa
Z rozwodem wcale nie jest tak szybko jak facetowi się wydaje.Niezły koleś już przed ślubem zakłada,że rozwód też wchodzi w grę:))

Gość zbyt doświadczony
Najwyraźniej Twój facet rezerwuje ślub kościelny dla miłosci swojego życia. Wybacz, ale raczej nią nie jesteś. Jak już ktoś napisał bez papierka też można żyć. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że koleś jest jakiś nieodpowiedzialny, żeby nie powiedzieć głupi. Skoro nie jest pewien uczuć, a nie jest, to po co zawracać sobie głowę ślubem cywilnym - strata czasu i pieniędzy. Korzystaj z życia i zbytnio się nie angażuj uczuciowo, bo będzie bardzo bolało. Ja się oświdczyłem mojej dziewczynie, ale powiedziała, że jeszcze nie chce zobowiązań. Dotarło do mnie, że jej uczucia to fikcja. Po pół roku było pozamiatane.

normalne podejście musicie sie sprwdzic spotykjanie sie a mieszkanie razem to dwie bajki moze zamieszkajcie razem

Gość po co wam ślub
zbyt doświadczony Popieram w 100% Dziecinne to trochę :o

Gość klikaaaczka
Do Jeszcze nie zona: Trzeba było mu odpowiedzieć: "Kochanie, wiesz to cudowne, że wpadłeś na tę myśl. Ślub cywilny najpierw a po roku jak między nami się ułoży to weźmiemy kościelny. Wiesz, kochanie to fajna sprawa bo jeśli mi się nie ułoży z tobą to wezmę ślub kościelny z tym w którym się szaleńczo zakocham."