Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka jedna zołza

GoŚCIE WESELNI!!!

Polecane posty

Mam problem , ponieważ robię listę weselną gości i mam na niej moją siostrę i kuzynki, które w dniu ślubu będzia miała od 15 do 17 lat i czy zapraszać je z partnerami? Odp. Mi się osobiście wydaje, że może obejść się bez partnerów dla nich.

15 moze i bez,co do17 zastanowilabym sie...z drugiej strony jedna moze byc urazona ze rok czy dwa roznicy i jedna dostala zaproszenie z sosoba a inne nie...

Gość garczuszek
jak masz tyylko 2 osoby w tym wieku, to zapros z osobami, te 2 dodatkowe osoby nie zrobią różnicy, tym bardzioej, ze pewnie ich nie b edzie :P

Gość e tam ja jak miałąm
17 lat to nikt mnie nie zapraszał z osobą towarzyszącą..

Co innego siostra :) No ale lepiej w tym wypadku dać każdemu zaproszenie z osobami towarzyszącymi lub nikomu.Osobiście uważam że 15,16 latki nie mają stałych partnerów więc głupota dawać takie zaproszenie.Aczkolwiek musze wspomnieć że w lipcu byłam nba ślubie gdzie 14 latka przyszła ze swoich chłopakiem he he he chłopak zdecydowanie starszy i już myśleli o zaręczynach buhhhhhaaaahha :P

ja ci powiem tak...ja mam 22 lata moje kuzynostwo od 16 ido 21 i nikt nie dostał z osobą towarzyszącą. ja nie dostałam z osobą towarzyszącą dlatego ze kuzyn podobno zapomniał dopisać na zaproszeniu i lekko sie zdziwił ze przyszłam sama...:o

wiecie co ja mam 17 lat niedlugo wesele kuzyna a chlopaka stalego od 2 lat i prawdopodobnie zaprosza mnie bez niego a wiedza ze mam kogos na stale i uwazam ze to nie fair ze 20 latka ktora jest np miesiac z chlopakiem ma przyjsc z nim a ja nie

Gość do mlodaa
bo prawda jest taka że w zasadzie twój stały chłopak powinien być zaproszony, natomist jak nastolatka faceta nie ma to niech nie sprowadza obcych na siłę tak trudno sie zorientować czy ktoś z kimś jest i czy zapraszać? co to za rodziny w których ludzie do tego stopnia się nie znają :O

Gość alskdj
młoda- w tej sytuacji masz prawo mieć pretensje ale jesli nie ma się stałego partnera, to bez sensu zapraszać z osobyą, tym bardziej 15 latki- dajcie spokój, to jeszce dzieci w sumie

pozatym niedawno moja kolezanka szla na wesele pierwszy raz strasznie sie wstydzila i napewno razniej by bylo takiej osobie przyjsc z kims no ale to juz nie tak koniecznie ja radze sie zorientowac co i jak

no ale na dzień dzisiejszy z nich tylko jedna ma stalegio chłopaka i jak bedzie go miec nadal to zepewne zaprosze ja z nim... ale tak to zdecydowalam że bez:) Dzieki za odpowiedzi:)

Gość karizma
Ja robie wesele na 150 gości,moze nawet na 160.Niestety taka rodzina i moje marzenia o slubie na 60 osób ni9estety nie wypalą.Dlatego swoje kuzynki, jezeli wiem ze sa same i nie maja faceta bede prosic same,niestety.Maja ok 17-20 lat.I niech sie gniewają, to mnie nie obchodzi,musza to zrozumiec.To rodzice mi robią wesele i oni decyduja.A nie bede robic wesela na 300 osob.

Ja mam 22 lata i do dzisiejszego dnia jestem dopisywana do zaproszenia rodziców: \"państwo ...... z dziećmi\". W żaden sposób mnie to nie krzywdzi. Gdyby tak każdy miał przychodzić z osobą towarzyszącą, to zebrałoby się z 200 osób.

Gość kkarizma
Katis,widze ze to rozumiesz.Własnie o to chodzi.Natomiast jezeli by była taka sytuacja ze masz stałego partnera od kilku lat ,napewno bym Cie prosiła razem z nim.

Gość mnie jak mialam 17 to nie
zapraszali z osoba tow. a teraz jak mam 28 a moja siostra 26 i moj facet byl za granica to kuzynka myslala o tym aby zaprosic nas bez osob tow! bo stwierdzila, ze moj i tak za granica a siostra nie ma stalego to po co z osobami!!! a moj facet chcial przyjechac specjalnie na to wesele! no ale w koncu zaprosili nas z osobami bo powiedzialam ze jak bez osob to wcale nie przyjdziemy. no bo wezcie. faceta mam od 5 lat i sama mnie zapraszaja. a nawet jakby mial nie przyjechac z zagranicy to chyba i tak wypadaloby zaprosic mnie z osoba. poczulam sie lekko urazona tym. jak chcieli zaosczedzic to przeciez jakby zaprosili mnie z osoba i mysleli ze on nie przyjedzie to przeciez nie wzielabym na to wesele innego skoro mam tego od 5 lat. teraz mam swoje wesele i mam kilka dziewczyn od 13 do 16 no i zapraszam ich same bo faktycznie ta co tylko 3 lata mlodsza obrazilaby sie ze ona bez osoby a kolezanka z osoba. zreszta na "dzieci" do 14 lat placimy polowe ceny wiec nawet obsluga uznaje ich za dzieciaki wiec nie uwazam ze trzeba z osobami ich prosic.

Dziewczyny strasznie się Wam dziwię! Bo czy naprawdę to tak trudno zrobić wywiad w rodzinie i spytać czy te kuzynki/kuzyni mają kogoś na poważnie? Albo nawet grzecznie spytać wprost - powiedzieć, że jest taka a nie inna sytuacja. Na pewno nikt się za takie wypytywanie nie pogniewa. Dla mnie zupełnie niepotrzebny dodatkowy problem sobie wymyślacie.

Ja bym tez tak zrobila :D Przeprowadzila bym wywiad :) Moja np siostra ma 20 lat a niezostala zaproszona przez brata z osoba towarzyszaca, bo poprsotu nie miala wtedy chlopaka!I nie czula sie urazona Jesli jednakj nie chcesz tego zrobic to zrob tak ,albo zapraszasz wszystkich z osobami towarzyszacymi albo nikogo !!! Co do zaproszen to ja slyszalam nawet taka sytuacje , ze jakis wujek juz niepamietam kogo mial kobiete z ktora sie spotykal i na zaproszeniu zostalo napisane,ze zapraszaj z osoba towarzyszaca i sie wkurzyl i nie przyszedl na zabawe,bo czul sie urazony :( ,ze jego kobieta na zaproszeniu nie zostala powaznie potraktowana :O Tak wiec widzicie ,ze roznie to w zyciu bywa jeden chce dobrze a drugiemu zle w tylku ! Moglabym wam wiele sytuacji opisywac,ale po co zasmiecac topiku :P POZDRAWIAM

mam kuzynkę która w wieku 15 lat miała faceta a teraz ma 22 i jest z nim 5 lat po ślubie. druga znajoma ma 16 lat i chłopaka 2 lata- poza tym jak poszłam ostatnio do szkoły po siostrzenicę-9 lat i czekałam aż sie przebierze-to dziewczynka około 12 lat tusz do rzęs,pomadka i przed lusterko...nie dziwi mnie ze takie młode dziewczyny maja już chłopaka"stałego"...najlepiej przeprowadź wywiad a jakaś życzliwa ciocia udzieli Ci odpowiednich informacji