Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZARA MGŁA

Do posiadaczek szaf wnękowych!

Polecane posty

Gość SZARA MGŁA

Nasza szafa będzie miała 3 m długości i ok. 60cm głębokości, wysokość 2,50m. Z grubsza wiem, jak ma w środku wyglądać, ale zależy mi na cennych poradach szczęśliwych posiadaczek takich szaf - może jest coś co możecie mi doradzić lub odradzić? Np. co myślicie o szufladach, koszykach, jakichś bajerach na paski itd? o drzwiach lustrzanych od góry do dołu? Bardzo, bardzo proszę o rady PÓKI CZAS by coś zmienić w projekcie :D Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi 🌼

Oczywiście to moje prywatne zdanie, ale ja bardzo nie lubię koszyków zamiast tradycyjnych szuflad - rzeczy wyłażą przez te dziury, jest je trudniej równo ułożyć, bo koszyki mają zaokrąglone dołem boki, wygląda to po prostu jak bałagan, nawet jak jest teoretycznie sprzątnięte :o Długie dużo lustro jest dobrym pomysłem, można wreszcie się zobaczyć od stóp do głów, ale lepiej tylko na jednej części drzwi, więcej może być męczące. Jak macie szafę naprzeciwko łóżka, to mąz też powinien docenić taki pomysł ;) Według mnie mus w takiej szafie to: Drążek do wieszania tak wysoko, żeby wreszcie na spokojnie zmieścił się powieszony płaszcz czy suknia do ziemi (ta część szafy nie musi być duża - w końcu takich rzeczy nie ma bardzo dużo) Drążki w niskich szafkach, (szafa normalnej wysokości na pół) tak, zeby mozna powiesić bluzki na wieszakach zamiast je składać i nie ma pod spodem miejsca które się marnuje.

Gość SZARA MGŁA
Mella, wielki dzięki! :) Właśnie o takie spostrzeżenia mi chodziło! Nie chciałabym wydać kupy kasy i potem gorzko żałować, że nie wpadłam na jakieś w sumie proste rozwiązanie... Olśniłaś mnie z tą długością płaszczy... O tym nie pomyślałam.. Co do koszyków to w sumie też jestem przeciwna i nie planuję ich. Ładnie wyglądają może w katalogu IKEI, ale wydaje mi się, że na co dzień są okropnie niepraktyczne.. A co z miejscem na torebki damskie? Gdzie je chowacie? na półce czy macie jakiś specjalny na nie wieszak?

Gość żadnych wieszaków na
spodnie (takie jak ma IKEA)!! zajmuje to to pół szafy, ale jest mało praktyczne i mało par mieści, lepiej powiesić kilka par spodni, jedne na drugich na zwykłym wieszaku

Gość tylko zwykłe szuflady
na krawaty i paski na bocznych ścianach można przykręcić specjalne wieszaki, torebki trzymam na półce.

... a ja właśnie miałam pochwalić specjalne wieszaki na spodnie. Łatwo się zakłada i zdejmuje z wieszaka. Najczęściej da się zmieścić 2 pary obok siebie na jednym wieszaku, a wszystko widać od razu. Co do koszyków, dobrze się nadają na drobniejsze rzeczy - bieliznę, skarpetki. Lubię te o podwójnej wysokości - trzymam w nich ręczniki i zapasową pościel. Warto jednak mieć również zwykłe szuflady - ja wolę dość głębokie - na poskładane w kostkę ubrania. Koniecznie zróżnicowana wysokość wieszaków - na bluzki i na płaszcze i długie sukienki.

Gość ja mam takie wieszaki i
uważam, ze to zmarnowane miejsce, jeden zajmuje połowę metrowej szafy,a miesci się mało spodni, jakbym miała zwykły drążek i powiesiła te spodnie na zwykłych wieszakach, nawet po 2-3 pary na jednym wieszaku to o wiele więcej by się zmieściło. Więc: jeśli garderoba jest duża to można to mieć, ale jak jest małych rozmiarów to szkoda miejsca na ten bajer, tym bardziej, ze montując zamiast tego wieszaka zwykły drążek można na nim wieszac tez spódnice na specjalnych wieszakach, bluzki itd...

Gość nie polecam samych luster
bo będziesz latała ze ścierą non-stop

Gość no i co z tegoooo
co to za gadanie latac ze scierą, z moją babcią mi sie kojarzy. Ja mam wielkie lustra w domu i jakos nie latam ze ścierą non stop :O

Gość to się wiesza na drążku
i zajmuje tyle miejsca co 2-3 wieszaki więc gdzie niby zostaje to niewykorzystane miejsce? a w odróżnieniu od szyflady, w której wszytsko lezy jedno na drugim i trzeba przekładac żeby cos znaleźć, w takiej wiszącej pólce wszystko jest na wyciągniecie ręki i od razu widoczne

co do luster to zalezy - mialam ale male dziecko tez wiec latanie ze scierka bylo na okraglo ja mam same polki ale tak chcielismy szkoda tylko ze nie pomyslalam o takie wnece na schowanie drabinki aluminiowej ale to juz moj blad :)

nO WłAśNIE - TAK SOBIE MYśLę, żE MOGłABY W NIEJ TEż STAć DESKA DO PRASOWANIA I ODKURZACZ. ...o, przepraszam - ktoś mi wcisnął caps locka :(

Gość jonkawr
W komandorze robilam projet szafy - maja mozliwosc zaplanowania w swoim programie calego wnetrza razem z wieszakami, polkami itd. Calkiem przydatne, zeby zobaczyc jak to bedzie finalnie wygladac. P.S. za lustrami tez nie przepadam ;)

Gość PÓŁKI PÓŁKI I JESZCZE RAZ PÓŁK
i dużo drążków na wiszące ciuchy. Przynajmniej u nas to się sprawdza :)

Mam ciut większą szafe i kocham w niej że jest tyle miejsca.Mam dużo wieszaków na płaszcze jak również na ciuchy ,,codzienne" , dużo pułek to świetne rozwiązanie gdyż segreguje sobie ciuchy chociażby kolorem i czy ciuch zimowy dczy też letni.Musze mieć również szuflady ale to na bielizne.W małych koszykach mam skarpetki by nie walały mi się po całej szafie.Fajnie jest mieć na górze bez przegrudek pułke na większe rzeczy typu kołdra,ręczniki itd.Prawie na całej szafie mam lusto.Idealne bo moge zobaczyś się całsa kiedy szykuje się na jakieś wyjście-jedyny minus ze ejst co czyścić przy małym dziecku.

Gość chyba raczej pÓłkę
:P

Gość i przegrÓdki
:P

Gość doradzę.................
pamiętaj o miejscu na odkurzacz, deskę do prasowania, szczotki długie itd, chyba że inne miejsce przeznaczysz na ten cel. Ja trzymam w szafie cały nasz dobytek, dzięki czemu mam puste, piękne nowoczesne mieszkanko, chociaż jest malutkie. Dzięki temu, że wszystko jest schowane mam czyściutko, dużo miejsca, mało mebli :)

Gość karolinasct
Przydatny wątek, szkoda, ze nie widziałam wcześniej :) Na szczęscie osoba na stanowisku w CH była dość przytomna i większość z porad uzyskałam od niej.

Gość Katawata
A gdzie zamawiałaś tę szafę? Co prawda planuję mały remont dopiero po wielkanocy, ale już sporo o tym myślę :)

Gość andrewks
tanie szafy wnekowe projekty i wycena za darmo -warszawa 506469319

Gość andrewks
PO CO SIE MECZYC POMAGAM W PROJEKCIE szafy potem ją montuje -WARSZAWA 506469319 pomiar i wycena za darmo andrzej_ks@vp.pl

Gość gość
jeśli będziesz tam trzymać ręczniki to uważaj na ilość półek, mi zostały dwie luzem, bo ręczniki zajmują dużo miejsca i na nie lepiej mieć większe odstępy między półkami niż np. na t-shirty

Gość Izuchaa
Zaprojektowanie wnętrza szafy to wcale nie taka łatwa sprawa jak się okazuje. Szczególnie jeżeli zależy nam, żeby nie tracić miejsca bez sensu, no i wykorzystać maksymalnie miejsce w szafie. Ciekawe te wieszaki na spodnie. Nie wiedziałam, że takie istnieją. Fajny blog- przejrzałam sobie parę wpisów i można znaleźć tam interesujące artykuły, które inspirują. To jakaś firma?

Gość Izuchaa
Ooo a są jakieś warunki tej promocji? Bo właśnie potrzebuję szafę, ale ciągle nie mam kasy :(

Gość Izuchaa
Masz gdzieś może jakiś link z informacjami na temat tej promocji? Chętnie sama bym sobie wszystko przeczytała. Z pomorskiego jestem :) Więc warunek spełniony. Co do ceny to przecież bez obniżki dobra szafa 2000 zł by spokojnie kosztowała (a nawet więcej), więc ten 1000 zł to warunek w 100% do przeskoczenia- nie odstrasza :)

Gość Eteryczna12
polecam półki na ręczniki, swetry, bluzy.. wieszaki dwa piętra na koszule, spodnie, spódnice wieszak na długie płaszcze i sukienki szuflady plastikowe na drobnicę/ skarpety, bieliznę, podkoszulki,etc szuflady na torebki lustro od wewnątrz!!! jak ktos ma krawaty i paski -to wieszak..ja nie używam