Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

艂e rety...

Problem z Allegro

Polecane posty

Mam ma艂y problem, mo偶e kto艣 z Was znajdzie sensowne rozwi膮zanie. W grudniu kupi艂am na allegro kilka kosmetyk贸w, 艂膮czny koszt przekroczy艂 troch臋 50 z艂 wi臋c nie jest to paczka jako艣 specjalnie warto艣ciowa, no ale do sedna, paczka by艂a wysy艂ana 15 grudnia, kiedy w ci膮gu tygodnia nie dotar艂a , pisa艂am do Sprzedaj膮cego z pytaniem kiedy wysy艂a艂, bo nie informowa艂 mnie o tym itd. Kiedy nie dotar艂a po 艣wi臋tach, 31 z艂o偶ona zosta艂a reklamacja, no i dzisiaj otrzyma艂am informacj臋, 偶e wr贸ci艂a do niego paczka... Ja nie otrzyma艂am 偶adnego awiza, a pono膰 by艂y dwa wystawiane, w mi臋dzyczasie mia艂am urlop wi臋c w dniach kiedy niby to awizo mia艂o by膰 zostawione by艂am w domu i nie by艂o takiej mo偶liwo艣ci 偶ebym go nie zauwa偶y艂a, zar贸wno awiza czy te偶 listonosza... No i owy Sprzedaj膮cy napisa艂 mi co cytuj臋: \"ponowne nadanie przesylki, ktora otrzymalem jako zwrot wraz z kosztami jej ponownego nadania, zwrotu oraz odbioru to 30,00 z艂 oczekuje na wplate w przeciwnym wypadku od wartosci kosmetykow przydatnych do dalszej sprzedazy zostania odjete koszty zwrotu, odbioru, a takze ponownego wystawienia tych kosmetykow oraz koszty prowizji od Pani zakupow\" nie do艣膰, 偶e koszta naliczy艂 sobie jak conajmniej za przesy艂k臋 kuriersk膮, to na dodatek to zdanie \"przydatnych... \" czyli r贸wnie dobrze mo偶e mi zwr贸ci膰 z艂ot贸wk臋, bo stwierdzi, 偶e tyle wysz艂o po odj臋ciu strat i prowizji... Macie jaki艣 pomys艂 jak to rozegra膰? Bo ja ju偶 nie... Ani jedno, ani drugie wyj艣cie jest dla mnie niekorzystne... A Sprzedaj膮cy na tyle niemi艂y, 偶e w膮tpie i偶 przystanie na jak膮艣 moj膮 propozycj臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 niestety nie rozegrasz tego
nijak... DO mnie tez nie docieraja awiza. Ale tego nie udowodnie :O Po prostu kupuj z odbiorem osobistym ;) Ja tylko tak kupuje na Allegro ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszystko kicz i kiczem pogania
tych dokument贸w z poczty i 偶eby Ci wys艂a艂a jako dow贸d tego co pisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 popro艣 o zrobienie zdj臋cia
tych dokument贸w z poczty i 偶eby Ci wys艂a艂a jako dow贸d tego co pisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mia艂am tak膮 sam膮 sytuacj臋
Sprzedawca twierdzi艂, 偶e paczka do niego wr贸ci艂a. Ja nie dosta艂am 偶adnego awizo. Po kilku nieskutecznych mailach z pro艣b膮 o wyja艣nienie sytuacji wkurzy艂am si臋 i nastraszy艂am sprzedawc臋, 偶e zg艂osz臋 spraw臋 na Allegro i b臋d臋 dochodzi艂a zwrotu poniesionych koszt贸w, gdy偶 ja si臋 wywi膮za艂am z umowy... W ko艅cu doczeka艂am si臋 paczki. Zosta艂a wys艂ana w tym pierwszym, oryginalnym opakowaniu i ponownie zapakowana drugi raz 偶ebym mog艂a zobaczuy膰 偶e paczka faktycznie wr贸ci艂a do sprzedawcy. Okaza艂o si臋, 偶e awizo do mnie dotrze膰 nie mog艂o, bo wysy艂aj膮cy 藕le napisa艂 adres i paczka wr贸ci艂a do niego z adnotacj膮: "wskazany adres nie istneje". Oczywi艣cie ja nie ponosi艂am偶adnych ponownych koszt贸w. Nie daj si臋. Albniech sprzedawca Ci udowodni z jakiego powodu paczka do niego wr贸ci艂a i je艣li nie z jego winy to jako艣 dogadajcie si臋 do ponownej wysy艂ki, albo niech Ci zwr贸ci wp艂acon膮 przez Ciebie kwot臋. I zg艂o艣 spraw臋 do zespo艂u Allegro.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Buehahahahaha
A moze ten koles Cie oszukal? Moze nie zlozyl reklamacji, tylko powiedzial ze wyslal , a na prawde nie wyslal i mowi ,ze paczka zostala zwrocona do niego... ;( Jak dla mnie to jakos podejrzanie to wyglada. Ja zawsze dostaje awizo, a nawet jak mnie nie ma w domu to moj listonosz wrzuca je do skrzynki na listy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katharrina
Koles musial zle napisac Twoj adres czy cos, bo niesadze zeby awizo nie dotarlo... Nastrasz dziada, ze zawiadomisz zespol Allegro. Jak to nie pomoze, to faktycznie zawiadom Allegro o tym. Napisz wszystko z drobnymi szczegolami i powiedz, ze prosisz ich o rozwiazanie tej sytuacji, poniewaz Ty w zaden sposob nie czujesz sie winna i nie widzisz powodu dla ktorego musisz zwracac koszty :( Bo cos tu jest nie halo, Ty nic zlego nie zrobilas ;/

Udost臋pnij ten post

Dzwoni艂am na poczt臋 i paczka by艂a u nich, najgorsze jest to, 偶e adres podany by艂 prawid艂owo, bo z tego co sprawdza艂 wszystko si臋 zgadza艂o... Tylko po awizie 偶adnego 艣ladu... (Maj膮 to wyja艣ni膰, bo twierdz膮, 偶e wszystko zosta艂o odes艂ane razem z paczk膮 - mam na my艣li awiza, swoj膮 drog膮 nie s膮dzi艂am, 偶e poczta dzia艂a tak bezsensownie, 偶e nawet nie s膮 w stanie poda膰 dok艂adnych danych, bo nigdzie tego nie odnotowuj膮) Wi臋c paczka wr贸ci艂a dlatego, 偶e niby jej nie odebra艂am... A Sprzedaj膮cego chyba poprosz臋 o zdj臋cia paczki, bo nie wierz臋, 偶eby dobrze zapakowane kosmetyki by艂y jako艣 zniszczone i nie mog艂yby zosta膰 ponownie wystawione - a ponoszenie kosztu prowizji allegro, ta kwestia jest dla mnie w og贸le niezrozumia艂a. Do Allegro wys艂alam spraw臋, jak i mejla jakiego dosta艂am, na razie jeszcze nie dosta艂am odpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niestety nie rozegrasz tego
No tak, o dowod zawsze poprosic mozesz... Ja po prostu zalozylam ze gosc mowi prawde. A jesli tak jest to niestety sprawa jest przegrana. Do mnie naprawde bardzo czesto nie docieraja listy polecone, nie ma listow, nie ma awizo :O

Udost臋pnij ten post

Reklamacj臋 z艂o偶y艂 bo na poczcie te偶 o tym wspominali... Wi臋c akurat w tej kwestii Sprzedaj膮cy chyba m贸wi prawd臋.

Udost臋pnij ten post

Wiecie co jeszcze jest smieszne?! A w zasadzie tragiczne... Pytam si臋 Pana na poczcie co mog臋 w tej sprawie zrobi膰, jaka艣 reklamacja, czy co艣 takiego, a Pan mi na to, 偶e mog臋 z艂o偶y膰 skarg臋 na listonosza, zapyta艂am wi臋c co to da w tej sprawie, a Facet mi na to, 偶e NIC... I to jest odpowiedzialno艣膰 poczty za jej dzia艂anie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprawa przeegrana
Ja powiem tak: sprawa przegrana. Tego nie wygrasz, bo kazdy stoi przy swoim, kazdy dba o swoja pupeczke i swoj膮 kas臋. Taki ten swiat po******y. ;( ;|

Udost臋pnij ten post