Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guuuga

Anastazja- ladne imie czy za powazne dla dziecksa

Polecane posty

Gość guuuga

dalam tak dziecku, mi sie podoba i nie obchodzi mnie opinia inncyh ale z ciekawosci pytam sie Was , bo spotykam sie z roznymi opiniami , niketorzy chwala ze piekne imie itd a niektorzy sie dziwia ze tak nazwalama dziecko i ze je krzywdze ze to powazne imie

Gość ergot
Nastka... A co bylo zlego w tak modnym ostatnio imieniu Dzesika?

Gość przeciez nikt zawsze
nie bedzie dzieckiem, wiec to akurat glupie staiwrdzenie (ze za powazne).Przeciez nie zmieniamy imion w ciagu zycia. W dziecinstwie p mozna uzywac zdrobnien - po to są

Gość Dzesika jest imieniem
ktore nijak sie nie wiaze z polską tradycja, wiec srednie uzasadnienie,zeby je dawac. Bo ani po matce, ani po babce, ani po swietej. Chyba po jakiejs aktorce opery mydlanej, co dosc zalosne...

Gość ergot
Imie dziesika to tak nowa polska swiecka tradycja. Podobnie jak ekstradycja. Wiesz, jak nam ukradna fure, to nam musza oddac samolot.

Mnie też śmieszą hasła typu \"jak można dać takiemu małemu dziecku takie imię\" - zupełnie jakby imiona dawało się dorosłym. albo większym dzieciom... A poza tym to Twoje dziecko i Twoja sprawa. Wiadomo że nie można dać jakiegoś ośmieszającego imienia, ale też nie wszystkim się wszstko zawsze podoba i zawsze znajdzie się jakiś krytykant. A tak na marginesie - Anastazja - Nastka to piękne imię, w którym nie widzę nic dziwnego (nawet dla takiego małego dziecka ;-) )

Gość ja mam córkę
o imieniu Anastazja i jeszcze w życiu nie spotkałam się ze złą reakcją na te imię. Wręcz przeciwnie. Ile razy przedstawiam dziecko, lub podaje dane w jakimś urzędzie, zawsze słyszę: jakie piękne imię! Nie wiem, może znajomi są uprzejmi, a urzędnicy mówią tak za każdym razem nie zależnie od tego czy chodzi o Anastazje, Zofie, czy Eugenie. Ale jest mi wszystko jedno. Mnie się imię podoba. Poza tym ważne, zeby imię pasowało do nazwiska ( przynajmniej na czas panieństwa :) ) To imę także pięknie się zdrabnia: Nastunia, Nastusia, Nasteńka. A że w podstawowej formie poważne? To źle? Skąd ja wiem kim moje dziecko zostanie w przyszłości? Moze będzie pracować w kabarecie, a może będzie prezesem międzynarodowej korporacji. W tym drugim przypadku wolę żeby się przedstawiała : Anastazja Kowalska, niż np. Dobrochna Kowalska.... ( Ps. nie mam nic do imienia Dobrochna! Jest bardzo ładne swoją drogą. Tylko uważam, ze nie zawsz ei nie każdemu pasuje ).

Anastazja to piękne imię, właśnie zastanawiam się czy jak będę mieć córkę dam jej na imię Anastazja czy Laura.

dlatego czasem warto mieć przygotowanych kilka opcji, by wybrać tą najwłąściwszą, gdy już maleństwo pojawi się na świecie:)

Baderka w sumie chyba masz rację. Mi własnie podobają się te dwa imiona, jak będzie córka to się okaże które do niej pasuje :)

z moją tak było, w sumie mieliśmy wybrane dwa imiona - Dominika i Natasza i ak ją zobaczyliśmy po porodzie to zgodnie stwierdziliśmy, że będzie Dominika...

Gość Nastka może być
U mnie ,na Śląsku, Anastazja to zawsze bedzie Stazyja,Stazyjka. Nie miałabym odwagi tak dać dziecku na imię.

Gość piękne imię
Anastazja to bardzo ładne imie. Każdemu nie dogodzisz, musi sie tobie podobać a nie innym.

Gość olmon74
Osobiście podoba mi się bardzo , tak daliśmy córeczce na imię. A na marginesie moja mama spytana przez znzjomą o imię wnusi odpowiedziała Anastazja, na to znajoma - i Pani się podoba, mama TAK BO TO MOJA WNUSIA!!! Pozdrawiam

A ja moja corka ma 5 tygodni i daliśmy jej na imię Michalina. Rodzina nie byla zachwycona, ale guzik mnie to obchodzi. Nam podoba się bardzo.

Gość Alexxxxa
Imię faktycznie bardzo ładne, zdrobnienie też. Ze Stazyjką nigdy się natomiast nie spotkałam, choć mieszkam na Śląsku od urodzenia. :)

Gość moja córka
ma na imię Anastazja. Oprócz rodziny nikt nie kręcił nosem. Ale rodziną się nie przejmowałam, bo oni zawsze mają jakieś widzimisię. Słyszałam już zdrobnienie Staśka od imienia Anastazja, ohydna forma moim zdaniem.

Gość izma
za kilka dni urodzę malutką Anastazję i nie uważam aby to imię było zbyt poważne przecież można to ładnie zdrobnić i mówić Nasti lub Nastuś :) a po za tym to nasza Nastunia w końcu urośnie i będzie wtedy Panią Anastazją :) a to naprawdę piękne imię :)

Gość Bardzo ladne imie...
Takie carskie..ja mam Tamare. tez rodzinie sie nie podobalo i zdrabniali na Tania ale stanowczo zaprotestowalam.

Gość mam 3 corki
Nadię, Sonię, Anaztazję(Nastienke) jak będę miala czwartą dam jej Tamara własnie :)

Gość Mamaa Nastkii
Moja córa ma 15 lat i ma na imię Anastazja . Jak szła do 5 klasy zapytała mnie jak ma się przedstawiać,, no bo Nastka i Nastia jakoś tak głupio '' - mówiła. Powiedziałam jej że może przedstawiać się jak chce i przedstawia się anstazja ale znajomi mówią na nią Ania. Tylko dla rodziny i najbliższych jest naszą kochaną Nastką.

Gość guuuuga
Moja Anastazja ma juz pol roczkiu i nie zaluje ze tak dalam jej na imie:) wszyscy wołamy na nia zdrobniale Nastka, Nastunia :) pozdrowienia dla mam ktore tez maja coreczk Anastazjie, jest to piekne i malo popularne imie:)

Gość guuuuga
mialo byc poltora roku heheh

Gość Karolinka97
Moja siostrzyczka ma na imię Anastazja. Wymyśliłyśmy imię razem z siostrą. Nastusia ma 3 miesiące :) Jest słodka. Dziadkom i babciom imię się nie podoba. No cóż, nie każdemu musi przypaść do gustu :) Mnie osobiście bardzo się to imię podoba. Na drugie imię nasz maluch ma Olga, jeśli to ważne ;] Pozdrowienia dla malutkiej i niech zdrowo rośnie :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ wszystkie Nastusie to fajne dziewczynki :) Nie będzie Oliwia nr 3 albo Kasia nr 7... :)

Gość tiaaa
co prawda nie mam dziecka, ale bardzo podoba mi się imię Anastazja, i chciałabym tak nazwać córke. :) małomiastkowe.?! jaka bzdura.! albo ta opinia o imieniu dziecka i rodzicach... ZWYKŁE BZDETY.! a Anastazja to piękne imię :)

Gość Anastazja to piękne imię
moja babcia nosila imiona Róża Anastazja :)

Gość madziaOslo3
a to chyba juz kwestia gustu:* mnie sie akurat nie podoba,ale to tobie ma sie podobac a nie mnie przeciez :P