Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pana młoda

czy wypada podpisywać miejsca przy stołach

Polecane posty

Gość pana młoda

Chcialabym by rodziny siedzialy pomieszane a nie że jedna z jednej strony a druga z drugiej i chcialabym podpisac miejsca ale nie chce nikogo urazic sadzajac go gdzies gdzie nie bedzie mial ochoty. a Wy decydujecie sie na podpisywanie miejsc????

Gość jka
sama nie wiem

Gość a ja mieszam i podpisuje
a przy wejsciu na sale usatwie liste z planem stolow i kot gdzie siedzi oprocz tego swioadkowie , moj brat, siostra p mlodego i nasi rodzice beda wiedzeic kto gdzie siedzi i beda pomaga ludziom znakezc swoje mioejca a rodziny i przyjaciol pmieszmatrak zeby sie dobrze bawili

pamiętam wesele mojej kuzynki: nie było wizytówek więc każdy siadał gdzie chciał, w konsekwencji jedna rodzina po jednej a na przeciwko nich druga.... zero kontaktu :/ Każda rodzina bawiła się osobno, nikt z mojej rodziny nawet nie zamienił słówka z drugą i odwrotnie. Fantastycznie się bawiłam

Gość my podpisujemy mieksca
ale nie mieszamy rodzin. sadzamy obok siebie ludzi ktorzy wiemy ze sie lubia i kumpluja razem. bo jak siada ze znajomymi to napewno beda sie dobrze bawic a jak z obcymi to niewiadomo. i podpisujemy miejsca zeby po wypiciu szampana na wejsciu nie bylo gonitwy do stołów i zeby nie wyszło tak jak my zawsze bywalismy na weselach ze wypadalo nam siedziec koło obcych dziadkow i babek.

Gość karteczki moga byc
jak najbardziej ;) Ale mieszanie to nie jest dobry pomysl ;)

ja raz bylam na weselu, wasnie gdzie byly takie karteczki, posadzili mnie obok kuzynow i kuzynek owszem, ale ja za nimi nie przepadalam, sorry wole sobie sama usiasc gdzie chce.

kochana bylam na bardzo wielu weselach i zawsze jakos siadlam sobie tam gdzie chcialam, glupio by mi bylo, jakbym chciala sobie usiasc np. przy tym stoliku, ale ktos by mnie wygonil i kazal isc gdzie indziej, bo tam jest moje nazwisko

no wlasnie a co to za roznica ze ktos siadzie na koncu sali jak i tak tanczy? wiec po co te karteczki? przeciez i tak sie wiekszosc czasu tanczy a nie siedzi. problem z glowy

Gość z perspektywy gościa powiem
że pomysł jest jak najbardziej w porządku, byle "posortować" gości pod względem wieku, wiadomo, że każdemu się nie dogodzi, ale pozwala to uniknąc zamieszania i walki o "lepsze" miejsca, ja byłam bardzo zadowolona

Ja miałam karteczki. A co do znajmości kto się lubi a kto nie. Jak się zaprasza piątą wodę po kisielu, której się praktyucznie nie zna to ciężko usadzić tak żeby pasowało. Ale jeśli zapraszasz bliskich i znajomych to wie się mniej więcej kto z kim i dlaczego. Uważaml, że karteczki to najlepszy pomysł. Szczególnie przy dużych imprezach. Zawsze jest tak że goście najpierw rzucają się do stołów rzucają kurtki, torebki i inne i zajmują iejsca, albo potem na upadłego gonią żeby zająć miejsce. To pozwala uniknąc też takich sytuacji jak mówiła Papierowe Nożyczki. Poza tym gości też nie usadza się byle jak i byle gdzie. Trzeba nad tym usiąść posiedzieć dużo czasu. Pomyśleć i raczej jest małe prawdopodobieństwo żeby coś byóło nie tak. Co do mieszania rodzin, to można ale z pomyślunkiem. Np młodzi z młodymi.

pierwsze słysze o jakiejś \'walce o miejsca\' ???? ja byłma na kilku weselach, na zadnym nie bylo karteczek a jednak jakos goscie wiedzieli gdzie usciasc i obylo sie bez przepychania lokciami? kazdy wie, z ekolo mlodych siadaja rodzice, swiadkowie, potem rodzina...a reszta juz gdzie chce, i tak rodziny siada kolo siebie a potem i tak sie tanczy rpzesiadaja sie, jaka to roznica? ja chyba nie bede tracić czasu nad rozmyslaniem gdzie kogo posadzic ani gdzie wydrukowac napisy

chociaż fakt faktem- mozna by był posadzić wg. wieku to by przynajmniej jedni z drugimi nie obgadywali a porozmawiali coś, poznali sie, bo tak to jak jedni usiądą po jednej stronie, drudzy po drugiej i takie grupki..hmmmm

Ja kupiłam papier wizytówkowy w media, wydrukowałam w domu :). Ale to też widzisz, ja na wszystkich weselach na jakich byłam, miałam mieszane uczucia. Bo wszędzie była ta walka.

ja naprawdę nigdy się nie spotkałam z 'walką'. Może dlatego, że wszystkie były w lecie i goście nie mieli ze sobą tylu tobołów i wchodzili za młodymi prosto na salę albo czekali na nich zanim tamci nie przyjechali z sesji...ja tam nie miałam nigdy problemu, wchodzę, siadam gdzie wolne i w miare znajomi i cześć. A tak zanim bym znalazła swoje nazwisko to by było pewnie 10 kłótni że to ktoś inny powinien siedzieć a to cośtam innego...nie wiem

ja tam jestem za winietkami i nikt mnie nie przekona ze winietki są złe winietki sa eleganckie i tyle w tym temacie

Gość ja tez jestem za karteczkami
teraz organizujemy w lecie swoj slub i tak pytam ludzi jak wola z podpisanymi miejscami czy nie to kazdy mowi, ze z podpisanymi. wiec my podpiszemy. tylko chca siedziec kolo znajomych a nie obcych. duzo ludzi tez chce aby na stolach bylo menu z goracymi posiłkami. tzn. aby pisało o ktorej godzinie jaki posiłek podadza. bo czesto zdarza sie tak, ze ludzie ida na dwor albo dlugo tancza inie zauwaza posilku a pozniej go nie dostaja. mozna powiedziec kelnerce aby doniosla pozniej ale po co jak mozan napisac i kazdy bedzie na czas przy stole.

Gość a kupujecie wizytówki
czy robicie sami? bo ja bym zrobiła sama, ale nie wiem czy taki grubszy papier mozna kupic i czy do drukarki sie nadaje. no i czy i jak mozna wydrukowac na małyvh kartkach nazwiska. a moze to sie drukuje na duzych a pozniej wycina?

Myślę że przydzielenie miejsc to fajna sprawa pod warunkiem że się to zrobi rozsądnie, pomyśli kto się z kim lubi a kto nie. Sprawdziło się na kilku weselach na których byłam ostatnio, nikt się o to nie obrazil. Za to na weselu bez karteczek trafiło mi się beznadziejne miejsce bo nie chciałam się przepychać i wlaczyć o lepsze. karteczki można samemu wydrukować, na papierze formatu A4 miesciło się ich dość dużo ( koło 20 o ile dobrze pamietam). kup grubszy papier i przetestuj drukarke.

Winietki to fajna rzecz. Można samemu zgrupować ludzi, którzy się znają, posadzić razem pary, rodzinę, zamiast narażać ich na walkę o miejscówki - zazwyczaj dla kogoś brakuje miejsca i jest przestawianie krzeseł, przesadzanie itp. ;) Ale rodzin nie mieszaj zbytnio. No i teoretycznie powinno się rozsadzać gości naprzemienie: kobieta, mężczyzna, kobieta itd.

Gość madziarka_j
moim zdaniem powinny byc karteczki! Ja jako Panna Młoda chciałabym żeby koło mnie siedzieli znajomi i przyjaciele bo to z nimi najlepiej się bawię a nie rodzice i ciotki. Wszystkich swoich gości znam i wiem kogo koło kogo posadzić.

A ja byłam na weselu, gdzie były karteczki a i tak każdy usiadł gdzie chciał. Goście się zbuntowali.

widocznie rozmieszczenie gości było nieprzemyślane. Na każdym weselu na którym byłam przeżyłam \"walkę\"o której tu pisano.zapraszam moją najbliższą rodzinę i wiem kto z kim się dobrze dogada a kto kogo nie trawi. A jesli goście sami zajmują miejsca to jest duze prawdopodobienstwo ze komuś zostanie wolne miejsce tylko na końcu stołu obok ciotki Gieni.a reszta kuzynostwa siedzi po drugiej stronie i nie zajeła nam miejsca.i mamy do wyboru albo pogodzic sie z losem wysłuchiwania przez wiekszość posiłków o wrzodach na dwunastnicy ciotki Gieni lub robic zamieszanie,prosic kogos zeby sie zamienil miejscem(ale nikt sie nie zamieni bo siedzi tam gdzie sam sobie upolował miejsce i mu tam dobrze) albo prosić wszystkich biesiadników aby wstali i przesuneli sie o dwa miejsca..... Usadzenie gości wg winietek nie broni przecież nikomu zeby sie przesiadł na chwilę jesli chce z kimś porozmawiać.W jednej i drugiej wersji gość może sie przesiąść z tym ze robiąc winietki unikamy katasrofy.Dla mnie osobiście komicznie wyglądają goście ganiający do stolikow zaraz po toascie.Robiąc eleganckie przyjęcie w eleganckiej restauracji po prostu wypada usadzić gości.