Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bree

Anglia- HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witajcie. Planujemy z mężem wyjazd na stałe do Anglii, mama trójke dzieci 8 i 11 lat i córka 16 miesięcy. Jak jest z opieką medyczną w Anglii bo słyszałam dużo złego o lekarzach w Anglii. jak i gdzie szukać mieszkania i pracy??? Czy lepiej mieszkać w jakimś małym miasteczku czy w dużym np Londynie??? Najpierw wyjechałby mąż, znalazł prace i mieszkanie a ja z dziecmi dołączyłabym do niego jak dzieci skoncza w czerwcu szkołe. Ja pracować na razie nie bede dopóki córka nie podrośnie. Będę Wam wdzieczna za każdą rade i opinie ;)

Bree---wejdż na forum:poza Polską....Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi.Powodzenia.

Gość do bree
najwazniejsze jest pytanie jakie macie wyksztalcenie i co chcecie tu robic? tzn. w jakiej pracy sie widzicie?

Angielski znamy, oboje mamy skonczone liceum, mąż od 12 lat pracuje jako ślusarz, robi kute bramy, ogrodzenie, balustrady

Jesli Twoj maz ma fach w reku, a jeszcze zna angielski, to powinien znalezc jakas prace. Jak jest z opieka medyczna - trudno mi powiedziec czy lepiej czy gorzej niz w Polsce, nie chodze za czesto do lekarza. Chyba az tak tragicznie nie jest, moja kolezanka lezala w szpitalu i byla zadowolona z opieki. Wydaje mi sie, ze lepiej nie mieszkac w Londynie, po pierwsze, jest tam o wiele drozej, po drugie, nie jest to najlepsze miejsce dla dzieci, po trzecie, komunikacja miejska i codzienne dojazdy do pracy moga czlowieka wykonczyc (no chyba ze oboje macie prace zaraz za rogiem i mieszkacie w spokojnej dzielnicy, a to w sumie tak, jakbyscie mieszkali w malym miasteczku, tylko drozej).

sluchaj moja przyjaciokka tam zachorowala :) wygladalo to na powazna chorobe ale zeby to stwierdzic trzeba bylo zrobic badania:) 3 razy chodzila na samo pobranie krwi ale zadna pielegniarka nie potrafila tego zrobic.pokloli ja,posiniaczyli i za 3 razem sie udalo ( w polsce tego klopotu nie miala) pozniej pani doktor nie potrafila zinterpretowac wynikow! skoczylo sie na tym,ze przyleciala do polski na badania.

Gość ko82anka
Masz dzieci wiec napewno przydadza Ci sie linki: www.dzieciak.co.uk www.mama-goniec.com A co do sluzby zdoriwa to tak jak w Polsce wszystko zalezy do kogo trafisz. Niekotrzy mowia, ze jaka dzielnica taka opieka NHS ale ile w tym prawdy ... Ja jestem zadowolona, od 5 lat sie tutuaj lecze, i dzieci tez (mam dwojke) - raz trafilam na pielegniarke rasistek, i raz lekarz nas "niedobadal" ale idac do niego wiedzialam ze jest stazysta wiec nie oczekiwalam cudow :D Pozdraiam i zycze powodzenia :)