Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia245

wybaczyc ???

Polecane posty

Gość hmmmm zastanówmy się
nie wiesz co robic ? po pierwsze bym mu oddała a po drugie wydarła na niego mordę że jak mu się bałagan nie podowa to albo niech spierdala albo niech pomaga sprzątac co ty chcesz byc do końca życia sprzątaczką jakiegoś leniwego i podłego dupka ?

Gość alogia
no sory, ale nalezalo ci sie. ile mozna znosic ciagle balaganienie?

związek związkiem, "miłośc miłością" ale skoro oboje pracujecie i oboje po pracy jesteście zmęczeni to powinniście razem dzielic obowiązki domowe, a jak on uważa że tylko baba jest od roboty to niech spierdala i szuka głupiej która na to się zgadza najpierw awantury o sprzątanie, potem się pobierzecie i spadnie na Ciebie opieka nad dziecmi a potem przyjdzie moment że będziesz miała tego dośc, będziesz wiecznie zmęczona, sfrustrowana, przepracowana i zaniedbana a na końcu w podzięce usłyszysz jeszcze że wyglądasz jak kocmołuch, szanuj się dziewczyno, nie ścierką zyskasz jego szacunek, ale mając szacunek sama do siebie

Gość berimbau
hmmmm zastanówmy się - skoro ona jest pierwsza w domu, to moze posprzatac, prawda? Albo przynajmniej nie balaganic, zeby sie nie pozabijac.

tiaaa kobieta moze zapieprzac jak koń, tylko niby czemu skoro nie od dziś wiadomo że faceci są silniejsi fizycznie ? może mają te swoje mięśnie oszczędzac na pracę umysłową i relaks przed kompem ?

Podobnie jak sarkastyczna_cyniczna: NIE MA usprawiedliwienia dla bicia, odejdź jak najszybciej. Temu facetowi potrzebna jest terapia i strzał w pychol w bonusie!

Gość berimbau
bo facet wrocil zmeczony z pracy, a ona sie obijala w domu, nawet obiadu nie ugotowala :o

Gość sylwia245
to nie tak...ja wrociłam dosłownie pare minut wczesniej.. jezeli chodzi ospratanie to pracuje nad soba.Ale gotowac nie zamierzam...bo raz ze wracam bardzo pozno dwa nie umiem..A pozatym ja nie odczywał głodu wiec nie musze jesc..

Oczywiście,że nie!!! Jak mu przeszkadza bałagan to niech sam posprząta,korona z głowy mu nie spadnie!!! albo niech zadzwoni po mamusie ona mu na pewno pomoże:)

skoro usprawiedliwiacie jego przemoc to w takim razie ona też miała prawo dac mu w japę za to że on też nie sprząta coś wam się w głowkach pomieszało, dziewczyna to nie służąca ani zastępstwo za Mamusię, która synkowi do tej pory usługiwała jak facet potrzebuje opiekunki to niech nadal mieszka z Mamą, uniknie nieporozumień kto i czemu ma sprzątac, kto ma gotowac i prac...

Gość Żmyja
No to już wiesz co będzie, jeśli w przyszłości bardzo go zdenerwujesz... W trakcie kłótni itp. Tak jak ktoś mądrze napisał, albo ma się to "coś", co pozwala uderzyć partnera, albo nie. Nie jest tak, że on uderzy raz w ciągu całego życia, i nigdy więcej. Chyba umiesz sobie wyobrazić, że będą gorsze momenty w waszym związku... i co wtedy?

Gość Żmyja
Raczej nie będziecie szczęśliwym związkiem... Raz że to damski bokser, a dwa, że oczekuje od ciebie pewnych zachowań, i nie radzi sobie z przyjęciem do wiadomości, że nie chcesz spełniać jego warunków. Daruj sobie go

Gość kafeterianka23
chyba widzial od poczatku jak wyglada kwesia sprzatania i gotowania u Ciebie, wiec skoro mimo to sie z Toba zwiazal to nie powinien teraz miec pretensji... ale powiem szczerze ze ja bym z balaganiarzem i leniem nie wytrzymala... nie zwiazalabym sie po prostu chocby po to zeby uniknac w przyszlosci takich sytuacji w jakiej Ty teraz jestes. i zaskoczylas mnie - nie odczuwasz glodu? To znaczy ze nic nie jesz? yyyy... ale przemocy fizycznej nic nie usprawiedliwia! Ja bym nie wybaczyla

Gość sylwia245
mam dziwne przyzwyczajenia jedzeniowe jem swieze bułki kajzerki i popijam nałeczowianka gazowana tylko:-)) Nie znosze sosow mies ziemniaków surowek wiec niemam serca do kuchni bo poprostunie lubie jesc

facet jest z Tobą bo liczy na to że Cię zmieni, ze zaczneisz go obiegac i mu usługiwac jak Mamusia szkoda tylko że wymaga zmian wyłącznie od Ciebie, Ty masz sie zmienic z bałaganiary w Perfekcyjna Pania Domu, ona zaś nie musi się zmieniac i pozostanie takim samym leniwcem jakim był gdy mieszkał z Matką

japonka a miec takiego męża ? super maż co leje gdy mu się coś nie podoba

Gość Żmyja
*** Japonka *** Racja, że kandydatką na partnerkę to Sylwia jest beznajdzieją... ;) Ale faceci co biją swoje kobiety to totalne zera.

Gość sylwia245
Wybaczcie ale gdzie jest powiedziane ze kazda kobieta ma czuc sie w kochni jak ryba w wodzie? Organizuje nam wspaniale czas wypozyczam filmy na dvidi...kompinuje bilety a to do kina a to do teatru....Podobno uwielbia spedzac ze mna czas.nigdy sie razem nie nudzimy... Mieszkamy w domku jednorodzinnym..ja nie mam siły tam sprztac poprostu mamy 8 pokoj.chciałam mieszkac w bloku ale sie uparł... Mam taki charakter ianprawde trudno mi to zwalczyc a on mi w tym nie pomaga...Bo nawet jezeli cos po sprzatam czy zrobi to to krytukuje ze zle.Ze nierowno poscielone ze zle pozamiate...to sie poprostu zniechecam skoro wszystko robie zle i jestem krytykowana..Nie umiem i juz..niejestem stworzona do takiego zycia.jesli dosten podwyzke w tym roku i zostane z nim załatwie nam gosposie poprostu..nawet jesli miałabym zaczac sie gorzej ubierac

Gość ehhhhhhhhhh no ja cisie nie
dziwie ja tez bym sie zniecheciła ciagłym krytykowaniem...Tylko wiesz ja to bym od takiego faceta odeszła..skonczy sie ten problem bo wezmiesz gosposie a zacznie ie nowy boto taki typ

Gość kafeterianka23
Sylwia! czujesz sie szczesliwa w tym zwiazku?

Gość sylwia245
poza takimi sytuacjami jakie opisywałam,tak... Jestesmynaprawd edobrana para

Gość w zyciu bym nie chciala
za partnera zyciowego pedanta :O WYbaczyc moze i bym wybaczyla... ale nie zapomniala bym nigdy i to bylby koniec naszego zwiazku :O Albo ja bym sie wyprowadzila albo on, zaleznie od tego czyje to mieszkanie.

oczywiście każda szanująca się kobieta powinna usługiwac swojemu mężczyźnie a każdy szanujący sie facet powinien bic swoją kobietę jeśli ta nie spełnia jego oczekiwań.... zastanawia mnie czy ten facet swoją Matkę też wyzywał i bił gdy nie zrobiła czegoś czego od niej oczekiwał.... weźcie się wszyscy puknijcie w głowę, ten koleś to egoistyczny despota Moja koleżanka nigdy nie gotuje, u niej w domu gotował ojciec, gdy poznała faceta postawiała sprawę jasno i nigdy nie gotowała. Po latach wzieli ślub i u nich gotuje jej facet, nawet gdy jedziemy razem na wakacje on szykuje śniadania i kolacje...Jakoś jemu nei przyszło do głowy by ją bic, poniżac czy na siłę do czegoś zmuszac. Znam jego rodziców i wiem że u niego domem zajmowała sie Matka i to ona wszystkim dogadzała, jakoś on mimo to umiał dostosowac sie do swojej partnerki.

Gość kafeterianka23
w takim razie proponuje zebys szczerze z nim porozmawiala. Powiedz mu wszystko co Cie meczy (o tym jego krytycznym podejsciu, o tym ze nie jestes stworzona do bycia pania domu i on musi sie z tym pogodzic bo to juz kwestia charakteru raczej niz Twoich dobrych checi itd) Wysluchaj co on ma Ci do powiedzenia. Powiedz tez jak wielka przykrosc sprawil Ci tym, ze Cie uderzyl. Jesli nadal chcesz z nim byc to musicie sobie wyjasnic to wszystko, inaczej ciagle bedzie miedzy Wami dochodzilo do sporow.

gdyby mnie facet uderzył to bym nie chciała już go znać. tym bardziej z powodu tak błachej przyczyny :0

Gość w zyciu bym nie chciala
to sie nie nadaje na spokojna rozmowe i tlumaczenia jak dla mnie... Z psycholem nie da sie dojsc do ladu :O

Gość kafeterianka23
ale ja tak jak wiekszosc - nie wybaczylabym gdyby podniosl na mnie reke. Dla mnie to jest koniec. Definitywny.

Gość majka9223
Pozostaje zatem odpowiedziec na pytanie Co natomiast robić w sytuacji, gdy się w takim zakochałaś albo z innych powodów musisz z Nim żyć. ?Bownioskuje ze go kochaszi i z nim zostaniesz.Coz wszyscy mamy wady..niektore trzeba akceptowac W takim przypadku pod żadnym pozorem nie próbuj Mu się przeciwstawiać! To tylko pogorszy sytuację. Nie wymyślaj Mu i nie poniżaj, nie mów, że nie dorównuje innym - to może doprowadzić do tragedii! Przeciwnie - nieustannie podkreślaj, że jest najlepszy, najmądrzejszy i w ogóle. Bądź słodka i miła, gdy traktuje cię dobrze - a gdyby cię uderzył, nie krzycz, nie płacz, nie atakuj, nie broń się - to tylko Go podnieci. Ty SZTYWNIEJ! Masz być albo zupełnie bierna, albo zupełnie sztywna. W takiej sytuacji damski bokser całkiem głupieje i albo wychodzi na dwie godziny na miasto, albo nawet przeprasza. A ty jesteś bierna lub sztywna. A jak tylko potraktuje się mile i sympatycznie - natychmiast stawaj się milusia. Źadnego wypominania tego, co zrobił. On sam o tym doskonale wie. Wypominając Mu to, znów poniżyłabyś Jego ego! I słusznie należałyby ci się baty! I tu dochodzimy do sytuacji, w której mamy Prawdziwego Mężczyznę albo Prawie Prawdziwego - i coś przeskrobałaś. I wiesz, że ci się za to należą wciry. Jeśli w takim przypadku On cię spierze - to kobieta na ogół odbiera to z wdzięcznością: “Mógł rzucić, a bije - czyli nadal jestem Jego, On zadaje sobie ten trud…”. Tak właśnie masz myśleć. Twoim zadaniem w takim przypadku jest, by On jak najszybciej udowodnił ci, że jest Prawdziwym Mężczyzną w ten jedyny i najwłaściwszy sposób. W ten sposób Jego słuszna agresja znajdzie właściwe ujście - a dla kobiety jest to często naprawdę niezwykłe doświadczenie. Gdy Groźna Bestia zmienia się w Dawcę Rozkoszy. Nie ma się czego bać. Prawdziwy Mężczyzna kobiety nie skrzywdzi. Opublikowano w Sobotę, 20 Października 2007 r. o godzinie 19:02 w kategori barbara buonafiori. Możesz śledzić komentarze do tego artykułu przy pomocy RSS 2.0. Poniżej możesz skomentować artykuł. Trackback.