Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy mozna

od kiedy biszkopt i chrupki kukurydziane?

Polecane posty

Gość od kiedy mozna

synek ma 8 mies. mozna juz???

moja kumpela tez daje córce chrupki od 7 mies.i jeszcze wafelki od lodow o biszkoptach nie wiem

Gość ali ali
a moj 9 miesieczny mały niechce ani mieska ani zupek ze słoiczków tylko flipsy i flache,,oczywiście z mleczkiem

Gość Polcia3
Chrupki już może, przecież to tak samo jak kleik kukurydziany, tyle że w kawałku. A biszkopciki też, jeśli wprowadziłaś już gluten. Moje dziecko uwielbiało taki deserek: jabłuszko gerebra z pokruszonymi biszkopcikami. Pozdrawiam

Gość od kiedy mozna
jeszcze nie wprowadzilam glutenu. Nie wiem nawet jak :(

chrupki dostała pierwszy raz jak miałą 5,5 miesiąca, jeśli chodzi o gluten to dam raz na jakiś czas kromkę chleba do pogryzienia czy biszkopta do poicumkania ale to rzadko :)

Gość aparatka na całego
Możesz podawać jej biszkopty jako gluten,deserki z biszkoptami,jak wygodnie.

Gość mamaNinka
moje dziecko ostatnio namiętnie zjada pokruszone miśkopty - takie biszkopciki z koktajlem owocowo-jogurtowym gerbera:) no po prostu się zajada ostatnio.

Gość Mama_Zosi
od kiedy można Jeśłi nie wprowadziłaś jeszcze glutenu, to biszkopt nie jest najlepszy na poczatek. Lepiej zacznij od kaszki, chociaż pewnie już różne kaszki podajesz, skoro to takie duże dziecko?. Za to chrupki jak najbardziej. Dzieci uwielbiają zjadać to co im się uda chwycić. mamaNinka nie dziwię się, ja Zośce też jeszcze te koktajle kupuję, chociaż to już stara baba (17 miesięcy)

Gość Absolwentka7865
od kiedy poczujesz ze to dobry moment,,, dzieci zjedza jak beda chcialy. ja moim podaje warzywne chrupczki...z marchwi, jablka truskawki...takie male opakowaniakuje, wolenie tuczyc ich kukurydzianymi....

Gość miszmaszmaszmisz
jeszcze nie slyszalam zeby kukurydza tuczyla, tym bardziej ze dziala rozluzniajaco na kupke, w przeciwienstwie do ryzu (kleiku ryzowego)

Gość miszmaszmaszmisz
chociaz na pewno takie warzywne zdrowsze. moj jadl chrupki od 6 mca, biszkopciki tez mniej wiecej tak, z tym ze to sa smieszne ilosci, wiecej zostaje na ubranku i paluszkach niz w buzi :)

Gość miszmaszmaszmisz
chociaz na pewno takie warzywne zdrowsze. moj jadl chrupki od 6 mca, biszkopciki tez mniej wiecej tak, z tym ze to sa smieszne ilosci, wiecej zostaje na ubranku i paluszkach niz w buzi :)

Gość hej ale
A podawałyście jak już dzieci ząbki miały? Czy można takiemu bezzębnemu podać? :)

witam moja mala jadla biszkopty, skorki z chleba, kaszki, flipsy, jak skoczyla 4 miesiace, niby miala jeden zabek juz ale nawet jak dziecko nie ma to one produkuja tyle sliny dziennie ze wylatuje im, wiec to co im sie da zaraz sie rozmiekczy... Tym bardziej na te wychodzace i jeszcze nie wychodzace zabolki mozna podawac,ale sa mamy ktore nie sa za tym, uwzaja, ze to za wczesnie, to juz zalezy na ile pozwoli sobie mama dac dziecku to czy to.

Gość l00p
Holle (firma, której ufam i na której nie zawiodłam się jeszce nigdy) rekomenduje swoje ciasteczka od 8 miesiąca, niektóre od 10, niektóre od 12ego. WIadomo, każde dzziecko jest inne i trzeba patrzeć, jak szybko się rozwija, ale to jest moj punkt orientacyjny. nie trzymam się go sztywno, ale często się nim kieruje i ciasteczka Minis polecane od 12ego, podałam na poczatku 11mz, bo mi się córa dobrze rozwijała :)