tego tego 0 Napisano Styczeń 23, 2008 ablsolutnie syt mnie nie dotyczy, ale zastanwaiam sie tak... zaluzmy ze kobieta nie wie ze jest w ciazy 1) wypija w tygodniu ok 8 piw 2) wypala dziennie paczke papierosów 3) birze tabletki i po m-cu dowiaduje sie ze jest w ciazy... co z dzieckiem, czy jej styl zycia wplynie jakos na zdrowie malca?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tego tego 0 Napisano Styczeń 23, 2008 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Styczeń 23, 2008 teoretycznie nie.na początku dziecko jest całkowicie autonomiczną istotą. przez pierwsze tygodnie jego rozwoju, nie ma wtedy jeszcze łożyska, które tworzy się w 12 tygodniu ciąży, a więc nie następuje wymiana pożywienia czy gazów między organizmem matki i dziecka. styl życia matki w tych pierwszych tygodniach ciąży, kiedy ona nie jest jeszcze jej świadoma nie ma wpływu na rozwój płodu. tak to natura wymyśliła :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tego tego 0 Napisano Styczeń 23, 2008 super fajna ta nasza natura trzeba przyznac, dziekuje za tak dokladna odpowiedz! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Styczeń 23, 2008 proszę bardzo!ona musi tak działać bo przecież większość kobiet dowiaduje się o ciąży dopiero gdy spóźnia się okres albo i jeszcze później, a do tego czasu muszą normalnieżyć, czyli pracować (często w niesprzyjających dziecku warunkach), przebywać wśród ludzi,często palących. kobiety także lubią czasem sobie coś wypić i jakby miały całe swoje dorosłe życie odmawiać sobie choćby kieliszka wina do obiadu bo \"może zaszłam\" to nie byłoby najlepiej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tego tego 0 Napisano Styczeń 23, 2008 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość klaudynaaa Napisano Kwiecień 2, 2009 Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach