Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tego tego

hipotetycznie.....

Polecane posty

ablsolutnie syt mnie nie dotyczy, ale zastanwaiam sie tak... zaluzmy ze kobieta nie wie ze jest w ciazy 1) wypija w tygodniu ok 8 piw 2) wypala dziennie paczke papierosów 3) birze tabletki i po m-cu dowiaduje sie ze jest w ciazy... co z dzieckiem, czy jej styl zycia wplynie jakos na zdrowie malca??

teoretycznie nie.na początku dziecko jest całkowicie autonomiczną istotą. przez pierwsze tygodnie jego rozwoju, nie ma wtedy jeszcze łożyska, które tworzy się w 12 tygodniu ciąży, a więc nie następuje wymiana pożywienia czy gazów między organizmem matki i dziecka. styl życia matki w tych pierwszych tygodniach ciąży, kiedy ona nie jest jeszcze jej świadoma nie ma wpływu na rozwój płodu. tak to natura wymyśliła :)

proszę bardzo!ona musi tak działać bo przecież większość kobiet dowiaduje się o ciąży dopiero gdy spóźnia się okres albo i jeszcze później, a do tego czasu muszą normalnieżyć, czyli pracować (często w niesprzyjających dziecku warunkach), przebywać wśród ludzi,często palących. kobiety także lubią czasem sobie coś wypić i jakby miały całe swoje dorosłe życie odmawiać sobie choćby kieliszka wina do obiadu bo \"może zaszłam\" to nie byłoby najlepiej :D

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci