Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marbles

Dieta Montignac działa!

Polecane posty

Gość marbles

Jestem na tej diecie od początku roku i widzę efekty mimo, że wcale nie czuję się jak na typowej diecie. Jem dużo, wcale nie czuję głodu i chyba wytrwam na tej diecie tyle, ile będzie trzeba. Kto się przyłączy?

Gość to trudna dieta
np dla kogos kto uwielbia kawe z mleczkiem;nie mozna jej pic po jakims posilku ,po innym jest dozowlona,nie moge tego zrozumiec

Gość stokrotka4533
Witajcie, JA SIE CHETNIE PRZYLACZE, NA CZYM TA DIETA POLEGA?

to wcale nie jest r\\trudna dieta, wręcz przeciwnie. Osoby uwielbiające kawę mogą ją pić do tzw. posiłku węglowodanowego. Tu jest trochę info o diecie: http://dietamm.com/ A tu jest jej bardziej rygorystyczna odmiana (której staram się przestrzegać) http://forum.montignac.com.pl/ Dla niezdecydowanych podam mój dzisiajszy jadłospis (mniam, mniam): śniadanie: naleśniki (z mąki z pełnego przemiału) z truskawkami (bez cukru), kawałek sera białego 0% tłuszczu, ogórek, pomidor 2 śniadanie: sałatka z fetą obiad: kurzy cycek, sałata ze śmietaną, brokułu gotowane kolacja: pół makreli wędzonej, kilka ogórków kiszonych I najlepsze jest to, że nie trzeba ograniczać ilości zjadanych rzeczy, ale pamiętać o tym, co jemy i co z czym łączymy. Niektóre zasady diety mogą się na początku wydawać skomplikowane, ale mi już odpowiednie \"nawyki\" weszły w krew po kilku dniach.

W następny wtorek się zważę i podam efekty. W trakcie pierwszego tygodnia zrzuciłam 2 kg bez głodzenia się, jedząc pyszne rzeczy w dużych ilościach.

dokładnie;) ja jestem własnie kolejnym cudem tej diety. Mozna mozna mozna:)) jak sie tylko chce:))))

Pięknie Ci poszło Shane! JA też startuję z wysokiego pułapu i mam nadzieje, że za rok będzie mnie o prawie 1/2 mniej. Rodzina już czyta książkę Montiego i podpatruje, co jem.

Gość do Shane
skarbie,ale ja za nic nie wytrzymam bez kawy ,a wygląda na to ,ze jak zjem posilek tluszczowy to nie bede mogla jej wypic ,tak?

kochani!! bez przesady....zasady zasadami, ale jest tez drowy rozsadek..ja tez mam takie odstepstwa..kawe ije z mlekiem ile wlezie, ale np od 10 miesiecy nie jem cukru pod jakąkolwiek postacią, pieczywa (tylko wasa na sniadanie), ziemniaków ryżu, makaronu i prod. mącznych.... mozna sie przywyczaic..serio:)

Ja bardzo szybko pozbyłam się nawyku wieczornego podjadania, chociaz sądziłam, ze to niemożliwe. Ta dieta to czysta przyjemność. Po dziesiątkach pomyłek, w końcu widzę światło w tunelu ;-)

Shane, mam pytanie. Jadłas dużo owoców? To jest chyba jedyna rzecz, do której tęsknię. Teraz ograniczam się do jednej sztuki przed śniadaniem co kilka dni.

Weszłam na to forum o diecie mm ale nie wiem jak szukać (czy w ogóle są) jadłospisu. Chętnie przyłączyłabym sie do tej diety tylko ze ja też pijam duuuuuuuuuże ilości kawy. Nie jem mięsa, nie mam czasu na gotowanie. Więc czy jest sens stosować jakąkolwiek dietę?

Gość bassi77
Ja jestem na tej diecie od ponad 3 lat i utrzymuję spadek wagi 10 kg.Polecam forum dieta zuzla.Ta dieta jest rewelacyjna!

belcia :-) przykładowe menu na tydzień znajdziesz np. tu: http://dietamm.com/forum/index.php?topic=433.0 Ale oczywiście możesz sama układać sobie menu zgodnie z zasadami diety. A podstawowe zasady znajdziesz na przykład tu: http://dietamm.com/forum/index.php?topic=530.0 A czy jest sens stosować dietę? --> a chcesz schudnąć? ;-) Bassi77 dzięki ;-) takie posty to cudowna motywacja i dowód na to, że dieta działa.

co do owoców..trzeba a raczej powinno sie znacz indeks glikemiczny lub ilosc wegli w 100 g...w googlach na ten temat jest wiele inforamcji

Wiem Shane, podstawy teoretyczne opanowałam ;-) ale skoro Tobie udało się w tak spektakularny sposób pozbyć kilogramów, to myslałam, ze będę częściowo usprawiedliwiona za jedzenie owoców, jeżeli powiesz, ze Ty też jadłaś ich sporo ;-) Ale lepiej nie będę naginać zasad, skoro to działa.

Gość do Shane
dysponujesz swoim menu ? Bo moja siora [jak to kobieta:D;)] nie jarzy o co tu biega;)Jakbys podala to mogłabym się na takim jadłospisie wzorowac🖐️

Gość do Shane
a i czy ta dieta na nia zadziała -chce zgubic 5-6 kg

nie nie posiadam jadłospisów..sama je modyfikowałam według wskazówek na forum montignaca, tam sa przepsy, a co do owoców..nie jem ich duzo niestety, najwiecej jabłek

No i co? Tak niewiele osób jest zainteresowanych tą dietą? A ja po trzech tygodniach usłyszałam komplement. Podobno mam ładniejszą skórę ;-) I jestem z siebie niezmiernie dumna, bo w kawiarni, patrzac na lady pralinek, deserów w pucharkach i innych pyszności....zamówiłam zieloną herbatę. I wcale nie czułam się pokrzywdzona. Pozdrwaiam wszystkie walczące ;-)

Cześć dziewczyny. Ja również zaczełam stosować mm od nowego roku. Mam pytanie odnośnie odtłuszczonego mleka w proszku, o którym pisze Montignac. Mianowicie czy macie jakieś doświadczenia. Kupiład odtłuszczone mleko w proszku granulowane. Rzeczywiście procent tłuszczu jest znikomy ale ma duzo laktozy. Bardzo dużo. Wypiłam jedną szklankę i mi zasmakowało....i tu zapaliła się czerwona lapmpka. To mleko jest słodkie. Macie jakieś doświadczenia, rady odnośnie takiego mleka?

Gość bassi77
to mleko jest dopuszczalne,ja dosypuję je do zwykłego mleka do 1,5 %tłuszczu.Ze względu na ilość laktozy nie należy przesadzać,Ale każdy rezguje inaczej.

Żyje jeszcze ten wątek? Reanimujemy? Od 1 stycznia -12 kg :-) właściwie bez wysiłku. Długa droga jeszcze przede mną, ale na MM to nie będzie tak trudne i dołujące, jak na dietach, które stosowałam wcześniej. Im więcej osób dowie się o tej metodzie i przestanie stosować wyniszczające diety cud, tym lepiej :-) Uczciwie ostrzegam, że jeżeli ktoś zdecyduje się na na dietę MM to musi liczyć się ze zmianą sposobu zywienia :-) i to zmianą, która będzie obowiązywać do końca życia. NIe jest możliwe zrzucenie 10 kg na MM a później powrót do wcześniejszego sposobu odżywiania. W zamian za poświęcenia zyskuje się za to zdrowy, pełnowartościowy sposób żywienia :-) energię, zrzucone kilogramy i można spokojnie zapomnieć o mękach, jakie towarzyszyły nam przy wcześniejszych próbach schudnięcia. Serdecznie polecam to forum: http://forum.montignac.com.pl/ Znajdziecie tam zasady diety, przykładowe jadłospisy, przepisy itp. a przede wszystkim pomocne osoby, które odpowiedzą na pytania i wesprą.

Gość ufffff ludzie
ja bez kawy umieram a wygląda na to że jak zjem tluszczowy to nie moge jej wypic :o nie dla mnie dieta

aaaaaaaaaa, faktycznie Marbles wpisywałam sie.... jak widze głupot za wiele nie namazałam ;))) no no no konkurencja nam rośnie..jak Ci dobrze pójdzie bedę musiała iśc dwutorowo ;)))

Shane ;-) chyba nie chcę, żeby mi dobrze poszło ;-) ale te rozpoczęte a następnie porzucone wątki są przygnębiające. ufffff ludzie - od bidy i kawa ujdzie. Do tłuszczowego ze śmietanką. Shane kawę piła i zobaczcie ;-)

Gość też schudłam
na tej diecie ponad 20 kg od roku utrzymuje wage na II fazie

azlez Marbles...Twojemu topikowi zycze jak najlepiej ;))) im wiecej osób na tej diecie schudnie i da temu swiadectwo tym lepiej, nie uwazasz?