Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marbles

Dieta Montignac działa!

Polecane posty

Jeżeli chodzi o ilości, to generalnie nie ma ograniczenia, można jeść tyle, żeby się najeść (ale nie przejeść). Ograniczenia wagowe dotyczą węglowodanów złożonych (mąka, ryż, soczewica, chleb, makaron itp) i chudego twarogu. Tych produktów jemy max 100 g w trakcie jednego posiłku. Ważymy przed gotowaniem. Warzywa powinno się jeść do każdego posiłku (najlepiej by było jeść surowe warzywa do każdego posiłku).

dzieki wielkie cos tam zciagne z ciebie . narobiłas mi ochoty na makrele wendzona i te ogorki kiszone moja kolacja tak bedzie jutro wygladac - jak dostane rybke będe dzis juz sie zegnac dobranoc i kolorowych snów :) a ha jeszcze mi sie przypomnialo , gdzie kupujesz taka make z pełnego przemiału?

tez stosowalam ta diete schudlam 5kg chyba w trzy tygodnie ale dostawalam takiej kurwicy z tym ciaglym wazeniem i dobieraniem skladnikow ze dalam sobie spokoj;) poki co stosuje inna diete,tez nielaczenia ale bardziej kokretna!

samiusienka - jak lubisz wędzone ryby, to możesz je jeść codziennie na kolacje :-) ja tak robiłam przez jakiś czas, ale przejadły mi się i teraz jem je tylko czasami. Mąkę kupuję w sklepie ze zdrową żywnością. Bywa też w dobrze zaopatrzonych supermarketach. Musi być na niej napisane: typ 1850 albo typ 2000. Lady_Glutter :-P ja nie mam teraz nawet wagi kuchennej, więc nie wiem, w czym problem. Mąki biorę pół szklanki i wiem, ze będzie OK, reszty na oko.

Gość do lady glutter
rozpisz nam swoją dietę,moze ktoras skorzysta:)

stosuje diete jednej z forumowiczek Kamewy. ogolnie to na sniadanie-grejfrut,2 jajka i 2 plasterki bekonu,na obiad kawalek miesa sałata i grejf. a na kolacje miesa/ryba plus jakies warzywo i grefrut.zamiast jesc grejfruty mozna pic sok ale bez cukru.no i przed snem szklanka mleka.dla mnie proste i przyjemne... mozna schudnac ok4-5 kg w 12 dni bo tyl trwa dieta.w tej diecie w ogole nie laczy sie cukrow i tluszczy co jest przyczyna tycia. a to tresc wklejona z innego topiku Dieta ta jest zalecana pacjentom, którzy musza szybko zredukowac wage ciala przed operacja wszczepienia bypasów. Sniadanie: 1/2 grejpfruta lub soku ( nieslodzonego ) -1/2 szklanki 2 jajka - w dowolnej formie 2 plasterki bekonu Obiad: 1/2 grejpfruta lub sok nieslodzony salata (dowolny dressing) mieso - w dowolnej formie, dowolna ilosc Kolacja: 1/2 grejpfruta lub sok nieslodzony mieso w dowolnej formie, dowolna ilosc ( moze byc ryba w zamian ) warzywa, dowolne zielone lub czerwone przygotowane w masle z dowolnymi przyprawami Przed snem: ( nie lekcewaz, konieczne ) szklanka soku pomidorowego lub chudego mleka Wskazówki : - podczas kazdego posilku mozesz jesc do syta - Nie rezygnuj z bekonu na sniadanie i nie rezygnuj z salaty, w tej kombinacji tluszcz jest szybciej spalany - Grejpfrut jest wazny poniewaz dziala jako katalizator uruchamiajacy proces spalania tluszczu - Zredukuj kawe, max trzy filizanki dziennie - Nie jedz pomiedzy posilkami, jesli stosujesz sie do wskazówek, nie powinienes byc glodny - Nie jedz: deserów, chleba, bialych warzyw i slodkich ziemniaków, mozesz za to podwoic lub potroic mieso, salate i warzywa. Jedz tyle ile chcesz, czym wiecej jesz w prawidlowej kombinacji potraw, tym wiecej schudniesz. - Nie jedz owoców Uwagi: - Dieta calkowicie eliminuje cukier i skrobie, które formuja tluszcz. tlusz nie formujej tluszczu lecz pomaga w spalaniu, mozesz wiec stosowac obficie maslo do warzyw. - Mozesz stracic 4 kg w ciagu 10 dni. Nie bedzie utraty wagi przez pierwsze 4 dni ale stracisz 2 kg piatego dnia. Nastepnie stracisz ok 3/4 kg co dwa dni, dopóki nie osiagniesz zamierzonej wagi. - Wszystkie napoje musza byc dietetyczne i bezkofeinowe - nie jedz bialej cebuli, ziemniaków i selera - mozesz jesc czerwona cebule, brokuly, salate, pomidory, papryke, zielona cebule, ogórki, rzodkiewke, szpinak, marchewke i zielona fasolne ( zóltej nie wolno ) - pij duzo wody wazne: Stosuj diete przez 12 dni, przerwij na 2 dni. Nastepnie mozesz powtórzyc diete.

Lady_Glutter to ma niewiele wspólnego z dietą Montignac i ze zdrowym jedzeniem wogóle. Gdzie w tej diecie jest wapń? Gdzie są dobre tłuszcze? itp itd Poza tym w ten sposób nie można się odżywiać w nieskończoność, a jak wrócisz do węgli, to nadwaga wróci. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie.

bez przesady.po montim gdzie wiele rzeczy bylo zakazanych nic mi nie wrocilo,bylam tylko 3tygodnie a schudlam 5kg a ty przec 4miesiace 12?słabiutko! jesli juz taka jestes zbulwersowana to zauwaz,ze wapn to jajka i szklanka mleka. jedyne czego nie ma w tej diecie to cukry.

aha uscislijmy nie mam nadwagi moje bmi-20,9. mam kilka zbednych kilogramow i zalezy mi na ich efetywnym szybkim zrzuceniu a nie przez pol roku 5kg!

lady_Glutter nie rozumiem, co tu wlaściwie robisz, to wątek o diecie Montignac, już wyraziłaś swoją opinię, powodzenia

marbles jestes? bo ja znowu mam pytanko:) czy np w ciagu dnia jest jakas okreslona ilosc posiłkow tłuszczowych , chodzi mi o to czy istnieje taka zasada ze np 2 posiłki tłuszczowe a jeden weglowodanowy ? czy trzeba jesc o stałych porach - bo z tym u mnie cięzko :(

samiusienka :-) hej Codziennie trzeba jeśc minimum jeden posiłek tłuszczowy i jeden węglowdanowy, reszta dowolna. Stałe pory :-) cóż.....najlepiej przyzwyczaić organizm, że o określonych porach coś dostaje, bo wtedy nie gromadzi na zapas. Zasady MM są takie: -śniadanie max godzinę po wstaniu -kolacja nie za późno (koło 18 to ideał) -przerwy między posiłkami max 6 godzin -po posiłku węglowodanowym robimu minimum 3 godziny przerwy przed kolejnym posiłkiem -po tłuszczowym 4 godziny przerwy przed kolejnym posiłkiem Kasza gryczana niestety nie nadaje się na I fazę, ale może oficjalne stanowisko się zmieni ;-) bo ostatnio chyba zbadali ją ponownie i wygląda na to, ze ma IG 40. W każdym razie narazie oficjalnie się nie nadaje.

zmartwiłas mnie troche ta kasza gryczana :( bo bardzo lubie . musze koniecznie znalezc ta make o ktorej pisalas - bede wtedy miala wiekszy wybór w tym co mam jesc . na razie strasznie ciezko mi to wszystko pojac ale gdy np dzisiaj chcialam zrobic zakupy do domu to pierw otworzylam moj notesik z notatkami z naszej rozmowy :) i dopiero wtedy poczynilam odpowiednie zakupy. a jak tam u ciebie ? co jadłas?

samiusienka :-) serdecznie zachęcam Cię do pogaduszek o diecie na forum http://forum.montignac.com.pl/ wątek dla 2 osób ciężko będzie ciągnąć ;-) sama zobaczysz, jakie sympatyczne towarzystwo tam wspólnie dietuje :-)

Gość Najka29
jakie tam sympatyczne,spytalamo cos to mnie zjechaly,zebym sobie w archiwum poczytala [kilka tysiecy postow]--niemiłe,zadufane i wcale nie pomagają nowym :o

Witam No fajnie że taki topik powstał ale teraz to juz musze na kilku sie udzielac ;-) bo w kazdym cos ciekawego i fajnie ludzie a czasu nie za duże ehh Ale bede tu zagladac bo sama jestem na MM z małymi przerwami,jak mam jakies doła to potem jem byle co i wszytsko diabli bierze.Och kiedy ja dojrzeje do tego żeby raz na zawsze skonczyc z podjadaniem byle czego byle kiedy ehhh Myślke że jak bede czesciej zaglądac to napewno mi pójdzie lepiej,jednak takie wsparcie i wspólne tematy duoz pomagaja i motywuja

Gość trudna ta dieta jest
dla kogos moze kto ma czas. Bo przeciez jak rano wychodze do pracy przed 6 to nie bede przygotowywala sobie nie wiadomo jakiego sniadania. I w pracy tez raczej jestem skazana na kanapki, jablka itp...

to nie jest trudna dieta jeśli się zrozumie je zasady. A są na prawdę proste. Jeśli chodzi o wczesne jedzenie śniadania, czy posiłki w pracy to przecież można sobie przygotować coś dzień wcześniej. Dieta ta to sposób na życie, zmiana nawyków żywieniowych. Ja przed dietą często podjadałam, wieczorem byłam głodna i potrafiłam jeść po 22. A teraz jem tylko 4 posiłki dziennie, ostatni przed 20 i jestem najedzona, zadowolona, nie podjadam. Wystarczy trzymać się reguł. Śniadanie zjedz węglowodanowe - np. chleb pełnoziarnisty, lub WASA z chudym twarogiem, z dżemem na fruktozie, do tego jakieś warzywa koniecznie. Może być twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Zasada jest taka jak jesz węglowodany (pieczywo, makaron) to tylko z niskotłuszczowymi dodatkami - do 1,5% tłuszczu - czyli można jeść cały nabiał jaki mieści się w tych granicach. Jeśli jesz posiłek tłuszczowy - sery, mięso, wędlina to bez węglowodanów, czyli bez makaronu, kaszy, itp. Ale koniecznie z warzywami. Wbrew różnym opiniom kawę można pić, ale najlepiej rano. Jeśli śniadanie jest węglowodanowe to kawa może być z chudym mlekiem, a jeśli tłuszczowe to z tłustym. Ale bez cukru. Ogólnie jest zakaz spożywania cukru, ziemniaków, białego pieczywa. Trzeba by było tez zaznajomić się z indeksem glikemicznym, bo np gotowana marchewka ma dużo wyższy niż surowa. Najważniejsze to nie omijać posiłków. Po węglowodanowych nie jeść przez 3 godziny, po tłuszczowym 4. Powiem wam, że jest to do przejścia, bo jak się je zgodnie z zasadami MM to organizm nie robi się tak szybko głodny. Acha i nie należy pić w trakcie jedzenia, ani do godziny po. Poza tym pić oczywiście dużo wody. Jest wiele stron w necie, na których można sobie poczytać o MM. Ja się pogubiłam w necie i kupiłam sobie książkę MM \\\"Schudnij z Montignakiem\\\". Jest bardzo fajna, w prosty sposób wyjaśnia zasady i ma wiele przepisów zgodnych z I fazą. Polecam :)

Gość
moja dobra dieta to będzie Dieta Montignac'a i od poniedziałku startuję z tą dietą, już zapowiedziałam mamie że nie jem ziemniaków, a jak wrócę po weekendzie do swojego domu, to będę jadła w 100% tak jak Montiganac karze :) i będę czakać na efekty, przeczytałam dużo o nim, jego książkę, mam książke z przepisami także, no i fora i inne www. i jestem pozytywnie nastawiona gotowa do walki :)

Gość
enyusia = a ja tam czytałam dokładnie w książce, i kawy nie można pić, jeśli chce się naprawdę schudnąć. można ale bezkofeinową. i ja np bardzo lubię kawę z cykorii on też ją poleca, więc idealnie :)

Gość
ksiązki i inne artykuły znalazłam na chomikuj.pl nie trzeba kupować :)

Gość sparcie techniczne
Dieta nie jest trudna ani droga Można ją wypróbować na stronie www.montimaniacy.pl Ekspert wspiera, forum działa :)

Czy ktoś tu jeszcze stosuję tą dietkę? Bo ja bym chciałą stosować, a mam kilka pytań...

Gość kornelkadwa
malo tu wsparcia