Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominiqe ...

BOL Jajników - po odstawieniu tabletek-proszę o odp

Polecane posty

Gość dominiqe ...

W zeszłym miesiącu odtawiłam pigułki, od tygodnia odczuwam pobolewanie jajników...moze nie dosadnie mnie bola ale ...po prostu odczuwam ze są...czy ktos mi moze powiedziec co to oznacza?

Gość dominiqe ...
aha...a czy długo mam oczekiwac na okres? bo gdzies na forum przeczytałam ze bol jajników= owulacja...lub ciaża...ciąża u mnie to raczej by byla jakas urojona :P...Czy ten bol moze oznaczac owoluacje? i Jeszcze jedno pytanie gdzies przeczytałam, ze dni przed owulacja sa ruchome ale jak sie zaczyna to jest to stala liczba dni...tzn ze moge sie spodziewac za dostane w nedługim czasie okresu?

powiem ci tak, faktycznie od owulacji do następnej miesiączki jest ok. 14 dni. ale po odstawieniu tabletek takie bole są normalne i niekoniecznie muszą od razu oznaczać owulację. jak odstawiłam pierwszy raz, czyli rok temu to takie bóle miałam cały czas, przez 3 miesiące, potem okazało sięże mam torbiele i musiałam znów wziąć tabst, teraz po raz drugi odstawiłam i ból jajników towarzyszy mi ciągle, a to mój 7 dzień cyklu. bolały w trakcie miesiączki i teraz tak samo jak wtedy. nie nakręcałbym się myślą że to owulacja, może jakieś podejście do niej, ale nie wiadomo.jedyną pewną metodą na jej potwierdzenie jest monitoring cyklu.