Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zauroczony bis

Podrażnienia po goleniu - prośba o radę

Polecane posty

Gość Zauroczony bis

Drogie Panie, moja wspaniała żona zrobiła mi niesamowitą niespodziankę i ... prezent (bo jak nazwać spełnienie dziwnej zachcianki). Ogoliła sobie intymną część ciała do zera i czym niemalże przyprawiła mnie o niedokrwistość ...całej reszt ciała ;-) Było wspaniale. Problem zaczął się po dwóch dniach gdy na skutek golenia zaczęła odczuwać pieczenie, swędzenie itp. W związku z tym mam pytanie jak sobie radzićie z tym problemem? Nie mam sumienia prosić ją o to by przez jakiś czas nie powracała do naturalnej fryzurki :-))) jeśli się to wiąże z tym że przez cały czas będzie cierpiała na takie skutki uboczne. Czy skóra się do tego przyzwyczaja, ew można jakoś zniwelować nieprzyjemene skutki golenia w intymnym miejscu? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Ja próbowałam wielu rzeczy i zawsze, zawsze okrutnie swędziało, piekło, krostki utrzymujące się tydzień... aż ktoś mi polecił srebro koloidalne- butelka 38 zł, po goleniu i przez następne 2, 3 dni przemywać, po umyciu, i jest o niebo lepiej. Jakieś nieznane to srebro ale na mnie naprawdę działa. Do kupienia w aptece. RÓwnież przyspiesza gojenie ran, jest antybakteryjne itp.

Gość facet bo jak cie jebne w
ten głupi łeb, to będziesz się zachowywał jak facet, a nie jak dziewcze, co się w życiu nie goliło. Chłop i nie wie co zrobić po goleniu, spadaj gołowąsie, kurva małolacie

Gość proszę nie czytać debilnych
komentarzy frustratów :D żona ogoliła łono maszynką jednorazową, czy czymś innym? jaki ma typ owłosienia w miejscach intymnych - grube, czarne, gęste?

Gość ja mam podraznienia tylko
przez dwa dni. Zaraz po ogoleniu smaruje wzgórek łonowy i wargi gruba warstwa kremu jakiegoś nawilżającego żeby złagodzić podrażnienie. Gdy Twoja kobieta będzie się częściej golić, podrażnienia będą szybciej znikać, bo skóra sie przyzwyczaja.

Gość Zauroczony bis
Hmmm raczej gęsty ale chyba nie jakiś bardzo gruby. Taki średni. Choć teraz to oczywiście nie aktualne :-)))

Gość ja mam podraznienia tylko
Acha, do depilacji miejsc intymnych świetne sa kremy! nie można się zaciąć, nie ma krostek. po dwóch dniach moze być problem z odsrastającymi włoskami(tak jak w przypadku maszynki), ale jak już wspomniałam częstsza depilacja przyzwyczaja skórę.

Gość proszę nie czytać debilnych
ale ja nie pytam z ciekawości, jaki zarost miała :P tylko, że jasne, blond, delikatne włoski po goleniu nie będą sprawiały dyskomfortu, odrastając... a w przypadku ciemnego, grubego owłosienia, najgorzej u brunetek - przesrane

Gość dlaczego frustracie
czy to że facet zadaje głupie pytanie, jakby się pierwszy raz golił, nie jest głupie? Jestem facetem i golę się i wiem co zrobić, by było w porządku, czym się skóra pipki różni od skóry twarzy, no pomijam dziada 70letniego. Najbardziej skuteczny sposób na podrażnienia skóry po goleniu podał mi ruski doktor na Syberii. Umyć czystą wodą po goleniu a następnie najlepiej przemyc porannym moczem, odczekać z pół godziny i przemyć na czysto letnią czystą wodą. Sposób wypróbowany przeze mnie i jak dotychczas najbardziej skuteczny

Gość ja tam
zawsze po goleniu smaruje sie takim kremem dla dzieci. I nie mam żadnych podrażnień

Gość ja tam
zawsze po goleniu smaruje sie takim kremem dla dzieci. I nie mam żadnych podrażnień

Gość gość
moim zdaniem nie należy szukać sposobów na złagodzenie podrażnień tylko takiej metody goelnia po której podrażnień nie ma :) ja zawsze przed goleniem biorę kapiel lub prysznic, włosy sie wtedy zmiekczają nakładam piankę i używam golarki elektrycznej panasonica - mogę jej uzywac na mokro więc podraznień nie mam w ogóle.

Gość Jaca placa
Jeśli facet lubi łyse cipki, oznacza, że ma inklinacje pedofilskie. Oczywiście fryzurka może być jak najbardziej uformowana, ale musi to być cipka kobiety, a nie dziecka

Gość gość
Jaca placa won stąd

Gość gość
Ni hu...golarkom tylko maszynką do szczyżenia na 1mimimetr