Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arancha m

1,5 roczni chłopcy - ile mówią?

Polecane posty

Gość arancha m

Witam mam pytanie - ile potrafią powiedzieć wasi 1,5 synowie? Chodzi mi o mówienie z sensem?

sporo, sporo mama, tata, baba. dziad :) ze zwierząt: kot, koń, pes (pies), muu (krowa), ziów (żółw) daj, potem, papa, czesc, ała, am, spac, si (woła), cio to, halo, mali (maluje), dzie (gdzie) częśći ciała: oko, nos, buzia, pupa i proste zdania: daj to, halo tata, ciem am (chcę jeść) i ulubione słowo mojego Synka: nie :)

moj bratanek w tem okresie praktycznie nic nie mowił, rozumiał niemal wszystkoobecnie ma 26 msc i mowi mama tak, nie , tu, tam i moze cos jeszcze, ale podobno czasem tak jest ze zaczna mowic pewlnymi zdaniami - moja bratowa na razie sie nie obawia

mama,tata,baba,dziadzia,ciocia,niunia,mam,masz,ce(chce),fufa,(pies),am,ma,(nie ma),ała ała (telefon),ata (spacer) potrafi powiedziec jak robia zwierzatka i tu po zapytaniu nasladuje kotka,krówke,konika,gąske,gołąbki!!(dziadzio- gołębiarz wnuka od małego uczy):) wskaze czesci ciała ale ich nie wypowie rozumie bardzo duzo

moj mowil babcia, dziadzia, czipsy (tesciowa :-o) , pipi-picie, daj, am , mniam, papa, wiedzial jaki dzwiek wydaje jakie zwiarzatko itp ze zdan mama daj, mama otorz (otworz), mama oć (chodz) mama mniami, mama nie teraz czasami sklada zdanie z 3 wyrazow mama mas (masz) amu, mama oć tam itp no i ulubione slowo tez : nie :)

zapomnialam tez po czesciach ciala ale bardziej pkaze wszystko niz powie wie gdzie sa zeby, wlosy,uszy,oczy,noga, reka, brzuch ,pepek, gdzie robi sie kupe ,siku :-P wola juz potrzeby - choc nie zawsze...