Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy nie sądzicie

Nie sądzicie, że to piękne, że cały naród potrafi połączyć

Polecane posty

Gość czy nie sądzicie

się duchowo wobec tragedii naszych lotników? Jakie są wasze odczucia?

Gość też tak mysle//
to taka wielka tragedia plakac sie chce

Gość uf uf uf.
to wielka tragedia, pamiętajmy o nich

Gość ociachi
Co za brednie,co za hipokryzja.Jaki narod i w czym sie połacza :-) Przeciez załoba narzucona przez prezydenta i w ogole nie oszukujmy sie,ze nam obcym ludziom jest az tak przykro,ze ktos zginał.Owszem wspołczujemy ale nie wspołodczuwamy.Nie piszcie bzdur ,z etaks ie tym przejeliscie,bo mnei szlak trawia jak to czytam,słucham.

To straszne, że mozesz tak pisać. Ja jestem smutna od chwili, gdy usłyszałam o tej okropnej tragedii

nie sądzę, aby nasz naród łączył się w czymkolwiek :-o chyba że tylko w narzekaniu.

Gość ociachi
Pierdolicie bez sensu hipokryci qźwa mac .,Smutna jestes ,ciekawe dlaczego .Jezli jestes smutna to badz smutna przez całe swoje zycie,bo codziennie ludzie gina,umeiraja.Zycze smutnego zycia Pani hipokrytko

Gość ociachi nie wiesz ze to
co napisalas/es nie jest politycznie poprawne? dziwie sie, ze jeszcze Cie tu nie zjechali :D btw, zgadzam sie z Toba :P

Gość wiecie ze mysleli o odwolaniu
studniowek? :O PS. Nie mam studniowki (zeby nie bylo :P )

Gość o.kropne____
ludzie cierpią na taką znieczulice? przecież to straszne gdy tyle osób ginie

Gość a ja takkkkkk
z łączeniem się narodu to przesada. ale to nie znaczy, że ktoś nie współodczuwa. mów za siebie. ja tak.

Gość jesteście jak zwierzęta
Żadnej emaptii, żadnych uczuc :(:(:( zapalmy im świeczke

Gość ociachi
Rano w radiu przemawiała taka wyszukana maturzystka,płaczka hipokrytka i Ona mowiła,ze łaczy sie z bolem z rodzinami tej tragedii i zgadza sie z tym,ze studniowke odwołano.Az mnei zatrzesło ze smiechu,ze tacy ludzie istnieja w swiecie.Qźwa ile razy czytałam,słyszałam jak nawet osoby dorosłe miały dylemat czy isc gdzeis na impreze bo ktos im w rodzinie umarł ...NIe przejmujecie sie4 swoja rodzina a obcymi sie niby przejmujecie.Jakby tak było to Polska byłaby cudownym krajem a jest niestety na odwrot psia kosc hipokryci poryci

Gość zgadzam sie z ociachi
;)

Gość ociachi
Qźwa,mam odczucia pozytywne,mam tez uczucia i wspołczuje ale nie wspołodczuwam i nawet jak ktos z mojej rodziny umiera to nei wymagam od kogos wspołodczuwania bo dla mnei jest to smieszne,ze nie znajac kogos mozna az tak przezywac jego smierc.

Gość slabo jedziecie ociachi
O Wy! Milosierni, wspolczujacy i pelni empatii! ;)

Codziennie umierają dziesiątki osób w wypadkach drogowych, z powodu schorzeń.. Owszem, miał miejsce wypadek lotniczy, zginęli ludzie -- śmierć innych może wzbudzić nasz smutek. Ale moje pytanie brzmi: dlaczego codziennie nie ma żałoby narodowej? Po tych niewinnych ofiarach wypadków i morderstw? Nagłych schorzeń? Żałoba narodowa. Heh, przypomina mi się tragedia w Halembie. Przyleciał Kaczyński, powiedział jak mu przykro, żałobę ogłosił -- i nie zrobił (mimo zapewnień, jakie w takich sytuacjach często i gęsto składa) NIC więcej dla tych ludzi.. Takie sytuacje przyczyniają się do tego, że żałoba narodowa coraz mniej dla ludzi znaczy.

Gość przeciw
ja się z nikim nie łączę, bo dla mnie żadna tragedia się nie stała. Zginęło kilku żołnierzyków. A co z tysiącami dzieci, które giną na drogach?! nie róbcie z siebie palantów

Jesli mam być szczery, to ta szopa którą robi sie w telewizji, gdy zginie w jakims wypadku kilkanaście osób jest żenująca... Te zbolałe twarze dziennikarzy... Te ich egzalatacje i wygłaszane łamiącym się głosem wyznania... zwłaszcza tych z TVN - a jak znam życie, to te hieny same by ten samolot zwaliły na ziemie, zeby dobry temat mieć... Na dodatek politycy... ci też strasznie wrażliwi sie robią nagle... Ale to jeszcze nic... Zawsze w takich sytuacja zjawiają sie jacyś \"artyści\", którzy oczywiscie nic nie tworzą i nikt ich na codzien nie widzi... ale ja juz czekam az zostanie nagrna piosenka ku czci zmarłych tragicznie lotników, gdzie będą mogły sie lansować wszelkie persony, kórych z innej okazji nikt słuchać nie chce... 99.9 % ludzi ma w najgłębszych zakamarkach swego odbytu to, co się tam stało... Ale łzy cieknną im ciurkiem... Żenujące.. I ta żałoba... W jeden weekend ginie wiecej ludzi w wypadkach samochodowych niż w tym wypadku.... Może wpiszmy zatem w konstytucji ogólną żałobe trwającą cały rok... A studniówki w niekórych szkołach będą odwoływać - wystarczy że jakis dyrektor chce wyjśćprzed szereg i pokazac sie jako osoba mega wrażliwa i już... To jest żałosne..

Gość To przykra wiadomość
ale tylko dla rodzin i znajomych. Nie przesadzajmy - poza zwyczajowym wyrażeniem współczucia większości ludzi wcale to nie rusza. A ogłaszanie żałoby narodowej to tylko kolejny socjotechniczny zabieg otoczenia prezydenta, mający sprawić, że znów wspomni się o nim w mediach. Biorąc pod uwagę, że dostaje w dupę ostatnimi czasy (tzw. afera Palikota, niewypał rady gabinetowej, spory kompetencyjne z premierem), zapragnął poprawić sobie wizerunek. Cynizm i przesada.

A najlepsze są te świeczki - (*) zapalane na różnych forach :D:D:D Masakra po prostu... Gdybym był czlonkiem rodziny kogos ze zmarłych, to chyba by mnie szlag trafiał na takie debilizmy

Gość komiczne ostatnio
rzeczowo gadasz :D

Ja pamiętam jak po zwaleniu się tej hali z gołębiami Sekielski z Morozowskim prawie płakali w ktorymś z programów :D:D:D Kazdy wie, że sami by tam skakać po dachu pojechali, gdyby wiedzieli, ze im dobry temat z tego wyjdzie...

Gość ogarnia mnie przerazenie
gdy czytam te jadowite wpisy tym ludzim nalezy sie szacunek i pamięć to żołnierze, ktorzy zasłużyli się dla Polski Jestem bardzo zniesmaczona gdy to czytam

No, te świeczki czy na forach, czy w opisach na gg -- po prostu żenada, ludzie, którzy nie widza dalej niż własna dupa nagle są tak uduchowieni i empatyczni..

mi tam smutno wcale nie jest. smutno by mi było gdyby moja babcia zmarła. tych ludzi wogóle nie znałam więc dlaczego mam sie zapłakiwać? skąd mam wiedzieć ze któryś nie lał zony albo nie chlał... codziennie wiele osób ginie na drogach!!im tez nalezy sie szacunek, dlaczego codziennie nie mamy załoby narodowej? dlaczego ich rodziny nie dostaja pomocy od państwa?? mam w nosie załobę i dziś mam zamiar sie bawić:D

ogarnia mnie przerazenie nie rozśmieszaj mnie... bardzo przykre jest to, że zginęło 19 oficerów lotnictwa... tak samo jak przykre jest gdy ginie inna 20 uczciwych ludzi... i nic poza tym... to wszystko... żałoba narodowa na 3 dni? To moze ktos mi odpowie, co roblilibysmy po takiej akcji jak atak na WTC????