Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy nie sądzicie

Nie sądzicie, że to piękne, że cały naród potrafi połączyć

Polecane posty

Gość ociachi
wirtualnie-nikt nie przyspiesza nadejscia nienawisci,bo ona zwiazana jest z jakims zdarzeniem ,a nie wiemy kiedy owo zdarzenie sie wydarzy.Moze wcale (z czego tylko sie cieszyc)a moze nawet za minute.

Gość ociachi
wirtualanie :-) mało ktory bardzo zły człwoiek ma poczucie winy..Chyba ejstes jeszcze b.młodą osoba i zbyt idealizujesz świat.

wirtualnie... zaczynasz typową gadke dla przeciwnikow kary smierci... zaraz napiszesz pewnie, czy sprawcy wypadku budowlanego tez nalezy sie kara smierci... mowie o przypadkach oczywistych... widzisz jakies niuanse w przykladzie przeze pokazanym? kilku gosci katuje jednego a potem topi go w szambie - robią to dla okupu... to jest autentyczny przyklad - przed utopieniem zawineli go w dywan i tłukli łopatą po głowie... podaj mi te niuanse skarbie - prosze Cie

a najgorsze jest to wirtualnie, że osoby o Twej menatlnosci prędzej odsądzą od czci i wiary osobe taka jak ja, z moimi pogladami, niz kogoskto zakatował 10 osob... bo ona zasługuje na zrozumienie, bo on zbłądził

coś wam powiemm --- otóż to. Umierają cicho i niedostrzegalnie tysiące dobrych ludzi, którzy zmienili życie innych na lepsze. A tutaj mamy żałobę narodową z powodu śmierci 20-tu, którzy nie pomogli nikomu w niczym, ale jak to ktoś określił \"na pewno pomogliby, gdyby mieli okazję\". Postawmy im pomnik. Dobija mnie ta hipokryzja. A co do reakcji mediów to absolutnie zgadzam się z komiczne. Najpierw rozdmuchują emocje do stadium histerii, a potem ze zbolałymi twarzami stwierdzą jeszcze, że histeria, którą nakręcili, jest niestety typowa dla reakcji Polaków. Czemuż, ach czemuż :O

a tak w ogole - nikt ie pisze, że tych ludzi nie szkoda... utalentowani i pewnie odważni ludzie głupio zgineli... chodzi tylko o skale szopy

zgadza się - żal każdego kto ginie niepotrzebnie i przedwcześnie, żal ich rodzin, przyjaciół. Ale natychmiastowe publiczne posypywanie głowy popiołem i pozowanie na Niobe co najmniej jest lekko niesmaczne.

Gość ondyna dlaczego uwazsz ze
nie pomogli. POmogli, chocby w szkoleniu kadr lotnikow na najwyszym poziomie -a to nie jest takie latwe i proste.

Mnie drażni ta cała szopka medialna, to siła narzucanie co mamy czuć i ta histeria. Ale za to jaka oglądalność maja stacje telewizyjne...

Gość ociachi
Do ondyna dlaczego uwazsz ze-Pomogli w szkoleniu ale nie za darmo,tylko wykonywali swoja prace za która otrzymywali wynagrodzenie i to niemałe.Gdyby mieli robic to za darmo to na pewno by tego sie jie podjeli,bo mało jest osob o charakterze wolontariuszy tym bardziej jak sie ma rodzine i trzeba ja utrzymac,wiec nie gloryfikuj Ich za bardzo.To byli normalni ludzie wykonujacy sowje obowiazki zawodowe.

praca mnie nudzi :p jeszcze raz proporcje czym innym jest załoba narodowa a czym innym jest żenująca i obrźliwa dla ofiar, histeria medialna przynjamniej w tv publicznej powinni mieć umiar :O

ondyna dlaczego nie pomogli ---- nie uwłaczając nikomu - szkolenie kadr nie jest pomocą, jest wykonywaniem własnego zawodu. W ten sposób "pomaga" studentom za określone pieniądze /nieporównywalnie mniejsze niż szkoleniowiec/ każdy wykładowca czy nauczyciel. Pomoc oznacza ratowianie czyjegoś życia, zdrowia, jego zmianę na lepsze, pracę o charakterze społecznym, zmieniającą warunki życia najbardziej poszkodowanych. A lotnicy? Sama mam dwóch w rodzinie. To porządni faceci, ale żadni z nich ideowcy, robią to co lubią za dobre pieniądze. I koniec.

Frk, nie tylko Ciebie:P Nigdzie nie maja umiaru... własnie weszlam na strone głowna BZWBK i tam tez wszystko na czarno.. no w morde jeża... W sumie, dobrze ze nie mam telewizji:D

"komiczne, powiedz.. czemu nie wypowiesz sie w tym temacie?" nie zauważyłem - dawajcie w tytułach moj nick, bo ja wbrwe temu co sie wydaje ni sledze wszysktiego :) a co do nudy - mnie sie nie tyle nudzi w pracy, co ta praca mnie nudzi :) robic mam co ale od poniedzialku odkladam "na jutro"

...jeśli argumentujecie róbcie to z sensem. Ondyna ma rację i koniec. Sami oficerowie powiedzieliby, ze wypełniają swoje obowiązki, nie że pomagają. Jeśli opowiadam się za tym, ze w tymwypadku żałoba ma senst, to nie dla tego, ze oni byli dobrzy czy zli jako ludzie, ale dlatego, ze byli przedstawicielami państwa, zołnierzami, zginęli owszem w wypadku, ale w dużej grupie i jest to istotna strata dla lotnictwa wojskowego. Państwo i chętni obywatele okazują w ten sposób poczucie wspólnoty, nawet nie z ofiarami ale sami ze sobą, z czym widzę jest problem :p

KOmiczne, gdyby nie to że za chwilę zleceniodawca oraz drukarnia obłupie mnie ze skóry zywcem nadal bym tę korektę i skład odkładala na później:D:D:D

komiczne no tak, dobrze to ująłeś także w pracy mi się nie nudzi mam kafeterię :D

Gość życie nie jest po to
by bez przerwy chodzić w załobie!!!!!!!!!!! Nie było mi przykro, że oni umarli. Nie tylko oni zginęli tego dnia. Przykro mi będzie gdy umrze mi ojciec, matka, rodzeństwo, babcia i dziadek. Nie oszukujmy się, że nam przykro za kazdą śmierć, bo byśmy byli bezustannie w depresji i nie mieli ochoty na zycie. Każde ludzkie zycie kończy się śmiercią. Zawsze tak było i się już to nie zmieni.

Gość zgadzam sie z frk

Gość życie nie jest po to
a jesli większośc Polaków, to chrzescijanie, to według religii powinniscie się cieszyć, bo spotkali się z panem bogiem. A wy tu płaczecie. Czy to nie dziwne?

Gość Gregor01
Do komiczne Wiem,że to nie ten temat, ale ja jestem przeciwnikiem kary śmierci i nie chodzi mi tu o pobudki moralne, ale o karę! Człowiek, który np. popełnił morderstwo zasługuje bez wątpienia na karę dożywocia, gdyż uważam,że jest ona znacznie gorsza od kary śmierci! Jeżeli ktoś kto ma np. 25 lat, dostał dożywocie i ma przed sobą perspektywę spędzenia 30,40,50 lat za kratkami, wtedy wariuje, wpada w depresję, analizuje każdy przypomniane zdarzenie w swoim życiu i wie,że już nigdy nic w życiu nie osiągnie i przegrał swoje życie,a ma na przemyślenia dosłownie ocean czasu, musi być dla niego straszna kara!Natomiast w przypadku kary śmierci, dostanie zastrzyk i pójdzie spać! A co do tematu, to też nie czuję więzi z pilotami, owszem zginęli ludzie i należy im się szacunek, ale ja ich nawet nie znałem i nie bardzo mnie to obchodzi, a media nabijają sobie oglądalność, bo to dla nich dobry temat i tyle!

a jesli większośc Polaków, to chrzescijanie, to według religii powinniscie się cieszyć, bo spotkali się z panem bogiem. A wy tu płaczecie. Czy to nie dziwne? pozornie mało jest ludzi, którzy tak kochają Boga aby cieszyć się ze śmierci tym bardziej, ze religie wydają sie być czesto w jakiejś mierze sztucznymi tworami, operujacymi abstrakcyjnymi pojęciami, które to mało kto jest w stanie w pełni przyjąć, więc zatrzymuje sie na poziomie "gdy trwoga to do Boga". trochę umiaru i wyrozumiałości dla ułomnej ludzkiej natury...

Masz swoje racje Gregor... ale niemoralne jest utrzymywanie morderców... poza tym - w sytuacji gdy brak jest kary smierci, tworzymy jednostki, ktore są poza prawem.... jesli ktos skazany zostałby na kare dozywocia bez prawa ubiegania sie o warunkowe zwonienie, mamy osobe bezkarną... jaka kara spotka go za zabicie strażnika? damy mu 50 lat kary wiecej ???? :D

Jeśłi o karze... Co o tym sądzisz komiczne mnie przed karą śmierci, stosowaniem jej odstręcza możliwość pomyłki sądowej to się jednak zdarza powiesz pewnie, ze w oczywistych sprawach ale bywa i tak, ze sprawa dlatego tak oczywista ze policja nadgorliwa adwokat miernota prokurator ambitny a sędzie znużony z tego względu jestem na nie... bo moralnie, nie widzę powodu aby nie pozbawić życia osoby winnej morderstwa z premedytacją, udręczeniem i z niskich pobudek

Gość ondyna dlaczego uwazsz ze
słowo"pomagac"nie jest jednoznaczne z bezinteresownoscia, to dwa rozne pojęcia. Ci lotnicy - swietni fachowcy byli przydatni dla narodu, jesli razi cie slowo pomagac. Wielcy pisarze , malarze, naukowcy tez dostaja pieniądze za to co robia , chodzi o to ze pomagaja narodowi byc w czyms lepszym, wnosza cos do kultury, nauki itd .

frk - w przypadkach ewidentnych nie mozliwe sa takie pomyłki... seryjni mordercy, bandyci itp... tam pomyłki nie sa mozliwe...

Gość ociachi
Gregor01 mimo,ze napisałes to do komiczne ja tez wtrace swoje trzy groszę-owszem,ggodze sie z Toba,ze takie długoletnie lub dozywotnie przebywanie w wiezieniu jest gorsze od kary smierciale popatrz na to pod katem finansowym,ze my,społeczenstwo musimy utrzymywac takiego zwyrodnialca,musimy go leczyc,edukowac etc.I my jako ,ze nic nie zrobilismy złego tez ponosimy kare ,bo zamiast na słuszne cele finanse wydajemy na utrzymanie wieźniow ktorzy powinnismy eliminowac z zycia.