Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona podróżniczka

gdzie jechać na wakacje?

Polecane posty

chce z rodzinką wyjechać na wakacje zagranice ale nie mam pojęcia co wybrać, dlatego zależałoby mi abyście podzielili się swoimi doświadczeniami i podpowiedzieli gdzie jest ciekawe miejsce

Gość kruk krukowi
na Antarktydzie jest całkiem miło :)

pytam serio

mamy 6 cio letnie dziecko i chcemy wybrac coś odpowiedniego aby dla niego było dużo atrakcji. pomóżcie coś wybrać

Gość jezuuuuuu
no to idz do biura podrozy i powiedz o co ci chodzi tam ci doradza

Gość jezuuuuuu
madzialor no a moja kolezanka byla z dzieckiem w Grecji i powiedziala ze w zyciu juz by tam nie pojechala i nie poleca to wszystko jest rzecz z gustu

wiecie jak jest z biurami podróży! oni mogą mi wcisnąć wszystko a ja nie chce mieć zmarnowanych wakacji. nie zależy nam na klubach nocnych czy dyskotekach. chcemy odpocząć z dzieckiem i zwiedzić jakies piękne miejsca

Bułgaria- Słoneczny Brzeg, piękne piaszczyste plaże, czyste morze, duzo knajpek i rozrywek za niedużą kase. Byłam w zeszłym roku i gorąco polecam, jest pięknie:)

mój kuzyn był z dwójką dzieci 3 i 4 lata w Bułgarii z biura podróży ale dojeżdżali sami i byli zachwyceni i hotelem i pozwiedzali i pogada fajna, a byli we wrześniu. Zapłacili coś ok. 2000 zł plus to co na swoje wydatki

myślałam o Egipcie albo Tunezji ale znajomy był w Egipcie i opowiadał że koszmar że poza osrodek hotelowy nie ma po co wychodzić. był własnie z dziecmi i narzekał strasznie.

no ja też słyszałam że ten caly Egipt jest mocno przereklamowany a w Tunezji była ciocia mojej koleżanki i powiedziała że jest bardzo ciepło ale ogólnie jej sie podobało

a co z hotelem? nie oszczędzać?

Dla mnie to lekka przesada - jak ktoś może wybrać za Ciebie? Jeden woli to drugi tamto - normalna sprawa. Równie dobrze mogłabym zapytać czy mam sobie kupić sukienkę czerwoną czy niebieską... Co do narzekania, czy to na Egipt i Tunezję czy Grecję - zauważyłam że masa Polaków narzeka na WSZYSTKO na wczasach. Najpierw kupują wycieczki jak najtaniej, a potem oczekują scenerii jak z raju i najlepiej jeszcze pięciogwiazdkowego hotelu i potem dopiero wielce niezadowoleni :o Jak pojedziesz nastawiona na przeżycie czegoś fajnego, odpoczynek i atrakcje, to wszędzie znajdziesz dla siebie. grunt to nastawienie. Każdy kraj ma swoje plusy i minusy.

Katharsis_21: "W Egipcie i Tunezji jest straszny syf, tam nawet po 5 gwiazdkowym hotelu latają szczury." --> Byliśmy w Tunezji w hotelu 3-gwiazdkowym i szczura na oczy nie widziałam. Karalucha owszem - największego na środku jakiejś uliczki jak wygrzewał się w słońcu. Dla przeciwwagi powiem że przynajmniej nie trzeba slalomem omijać psich odchodów na chodnikach, tak jak to jest w Polsce :) Do tego piaseczek i morze - miodzio i niech Bałtyk się schowa!

no przecież wiem że to my mamy wybrac, ale jest tyle miejsc na świecie że nie wiadomo na co się decydować. w biurach podróży na zdjęciach wszystko jest interesujące a potem okazuje się że nijak ma się to do rzeczywistości. nie chce oszczedzas nie pytam o cene . zawsze spędzaliśmy wakacje w polsce. zależy mi żeby pierwsze zagraniczne wakacje były udane. musze znalezć odpowiednie miejsce ze względu na dziecko, dlatego pytam.

No nie przesadzajcie z tym Egiptem i szczurami, gdzie tak było? Tak to jest jak ktoś tylko "słyszał" ale na oczy nie widział :O Na urlop z dzieckiem polecam Turcję, jest bardziej cywilizowana niż Egipt i Tunezja (nie przypadła mi do gustu). Turcy poza tym lubią dzieci i są bardzo mili. Wysłałam już moje dwie znajome rodzinki do Turcji ( a zapierali się rękami i nogami, ze nie chcą do Turasów) i byli juz tam na 2-ch urlopach.

polecam grecka wyspe Zakynthos :) bylam rok temu - i jak narazie byly to najlepsze wakacje mojego zycia :D cieplo, cudowne krajobrazy, krystalicznie czysta woda :)

Kurdę, napisałam się jak głupia i mi wcięło cały post :o To teraz w skrócie - ja np. polecam Kretę. Piękne miejsce, różnorodne plaże, kultura jednak europejska więc nie będą Was miejscowi szmatami i koralikami obwieszać na plaży byleby Wam coś wcisnąć. Dodatkowy plus - przyjazna flora bakteryjna w wodzie kranowej - woda co prawda "pachnie" inaczej niż nasza, ale nie trzeba zapijać wszystkiego colą lub alkoholem tak jak w Tunezji czy Egipcie (tam rozstrój żołądka to norma).

Gość Alessandra 12
Ja radze Santorini:) Widok urzekajacy. http://images.google.ch/images?hl=it&q=Santorini&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi A tu hotel, ktory jest swietny i do plazy bliziutko: Wystarczy wyjsc z hotelu i plaza:) http://images.google.ch/images?svnum=10&um=1&hl=it&q=Kamari+beach+Hotel Te fotki mowia prawde. Jesli lubisz gorace kraje to polecam Grecje i Santorini.

Jak masz małe dziecko, to nie polecam wyjeżdżać poza Europę... Może złapać tysiące chorób, wystarczy, ze coś włoży do buzi, czy pogłaszcze kotka w Afryce a możesz je potem leczyć latami:O To samo np. w Azji, a Azja to tez Turcja, czy inne, może mniej "egzotyczne" kraje. Grecja ogólnie nie jest zbyt ciekawa. Małe dziecko nie doceni uroku Aten, wierz mi. A żeby tam dojechać z wybrzeża, gdzie będziecie pewnie mieszkać, jedzie się calutką noc. Ateny zwiedza się rano. Od 8-9, bo potem jest tak gorąc9o, że można paść. Takie wycieczki zwykle trwają po całonocnej podróży cały dzień, cały dzień jesteś na nogach, tam nie ma gdzie usiąść, chyba że już pójdziesz do zupełnie użytkowych dzielnic, myślę, ze 6 letnie dziecko się tam wykończy. Upał, słońce, dużo łażenia, całonocna podróż, potem całonocny powrót, a do tego ok. 45 stopni latem w ciągu dnia:O Dużo lepszym miejscem jest moim zdaniem Hiszpania. Tyle, że tam nie ma zbyt wielu atrakcji, można pojechać zobaczyć jakieś areny do walki z bykami, czy np. pojechać do Aquaparku. Ale świetnym miejscem jest Majorka. To jest najładniejsza część Hiszpanii, ze tak powiem, tam jest zupełnie bezpiecznie, czysto, w większości hoteli są np. małe baseny przystosowane dla dzieci, a do tego sa piękne plaże i w większości miejsc płytkie morze. W Grecji morze jest dość brudne, większość plaż piaszczystych, hotele zazwyczaj mają baseny, ale czystość ich pozostawia wiele do życzenia, nawet w 4-5 gwiazdkowych hotelach. Np. pływają w nich włosy, śmieci, itd. Podobnie w Hiszpanii- np. na Costa del Sol trudno sie kąpać w morzu w niektórych miejscach, bo sa tam bardzo wysokie fale, często zdarza się, że brzeg jest kamienisty w zaraz po wejściu do wody trafiamy na uskok, gdzie dorosły człowiek traci grunt pod stopami... Więc w sumie i tak zostaje basen.