Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Julka

co sadzicie o tym wozku?Prosze o pomoc,jestem niedoswiadczona

Polecane posty

dzieki dziewczyny ja sie chyba skusze na bugaboo z gondola. problem tylko taki, ze ta gondola nie jest sztywna po bokach, z tego co widzialam to jest jakby naciagniety material na rury- u gory- tak powinno byc?

Zaglądamy :) Ja jestem na etapie totalnego mętliku w głowie, a z drugiej strony zaczynam już odróżniać firmy i modele, zwracam uwagę na takie szczegóły o których bym kiedyś nie pomyślała - jednym słowem wariactwo ;) Jutro lub pojutrze planujemy wypad do jakiegoś dużego sklepu i testowanie różnych modeli - mam nadzieję że coś z tego wyniknie, bo już mi się wózki po nocach śnią :o Mam wrażenie że jak wybierzemy wózek to otem będzie już zdecydowanie z górki z reszta zakupów. Takich dylematów to nie miałam nawet przy wyborze samochodu :D

Julka --> całkiem nieźle się to prezentuje. Mnie ostatnio też wpadło w oko coś w podobie: http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=65&products_id=1343 http://dino.sklep.pl/nowy/s4-formula-play-moon-unisystem-casualplay-stelazgondspacerow-p-1873.html?zenid=245ec7e922efa879b1cb29d6e45bd77b To jest wersja S4 - z pompowanymi kołami, a z piankowymi czy jakimiś jest S6. Tylko ta cena dla mnie trochę jednak przytłaczająca, a używanych na Allegro póki co nie widać :(

hej poprostu julka.. weszlam przypadkiem na ten temat..ciekawa bylam o jaki pytasz wozik...a tam moj ukochany quinny... mam te wozeczek tyle ze wczesniejszy model(material nie z pianki)moim zadaniem jest on lepszy od tego nowego bo slyszalam ze pianka przy wilgoci lub deszczu nasacza sie i smierdzi pozniej...uzywaam go do 1,5 roku..idealnie sprawdzila sie gondolka i spacerówka...juz nic nie wspomne o foteliku maxi cossi ktory jest wpinany na sam stelarz...pozniej kupilam zwykla parasolke..ale dla drugiegodziecka napewno bede go uzywala szczerze polecam

po prostu Julka musisz uważać nie kupuje sie nic przed urodzeniem dziecka bo może umrzeć ! Kupuje sie rzeczy do dziecka jak urodzi sie zdrowe !

eudaiomonia.......................proponuje wizyte u specjalisty...

Gość chora babka
czy co??

po prostu Julka tak tak na tym poście na którym ja sie wypowiedziałam też powiedziałam tak amibitnie jak nikt inny - sama jesteś moherem a że nie znasz poświęcenia dla dziecka i nie wiesz co to miłość to przykro mi że zyjesz w świecie wózkow-dosrańiowym na kafe ! Tylko w formie dosrywań umiesz sie wykazać .

julka a co do kojca-lózka turystycznego...wyobrazasz sobie swoja kruszynke w łozeczku turystycznym...?mojmały do 5miesiąca spal w koszu wiklinowym-wyglaal slodko..pozniej lozeczko drewniane drewex z szuflada-super sprawa a teraz w wieku 2 lat spi w turystycznym(poniewaz wyjechalismy do innego miasta i nie bylo sensu brac drewnianego)...jak urodzi sie drugi maluch to jasko bedzie mial juz "dorosłe"łozko

julka patrzylam na boogaboo czy jakos tak..zwrocilas uwage na bardzo mala spacerowke...czy nozki dziecka maja wisiec?czy jest do niego jakas wkladka na nogi...i jeszcze te male kolka.. wyglada fajnie ja ogolnie lubie inne wozki...bardzo chcialam stooke xplory ale maz powiedzial ze by sie wstydzil z nim spaerowac..ostatecznie zgodzil sie na buzza-a wtedy to byla rzadkoscna drogach... pozdrawiam

mam taka wyscigowke z chicco trio i jestem bardzo zadowolona polecam

dzieki dziewczyny za wypowiedzi, lece teraz do pracy odebrac jakies papiery ale odezwe sie pozniej eudaiomonia a Ty chyba dziewczyno pojecia mylisz. ja kupie wszystko przed porodem i wlasnie Ty myslisz jak moherowy beret nie ja :)

Hej dziewczyny. Ja się chyba zdecydowałam. Trochę pobuszowaliśmy w tą sobotę po sklepie i naprawdę dużo mi to dało. Wybraliśmy wózek ABC Design Turbo 6S: http://www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=14&products_id=1077&osCsid=68cf126a945a8bef8b0e927ca73488e2 http://www.babyclub.pl/product-pol-1608_ABC-Design-TURBO-6S-Polar-2008.html A korcił nas jeszcze jeden ABC: http://www.babyclub.pl/product-pol-1609-ABC-Design-RODEO-Coral-Pink-2008.html Napiszę o swoich (naszych - bo razem z mężem tam szaleliśmy) odczuciach, bo może komuś się to przyda: Najpierw rozczarowanie - pooglądaliśmy Implasty, które mi się tak podobały ze zdjęć i opisów w sieci - ciężkie, ale dobrze się prowadzą, kółka robią wrażenie rozklekotanych - może tak to tylko wygląda a sprawdza sie dobrze, ale mojego zaufania nie wzbudziły. W Bolderze spacerówka rozkłada się do prawie poziomu - \"prawie\" bo jednak jest taki malutki spadek, co ciekawe przy takim rozłożeniu trzeba się ostro napracować żeby naciągnąć dół budki tam z tyłu, a że budka jest tylko naciągana bez opcji przypięcia choćby na jakieś rzepy, to zadanie jest nie lada wyzwaniem. W gondoli budka składa sie dość głośno (jak dla dziecka chyba wystarczy żeby obudzić) i ciężko. Quinny odpadł ze względu na wagę i kubełkowe siedzisko w spacerówce, choć nadal uważam że prowadzi się rewelacyjnie. Ogólnie jeśli chodzi o amortyzację to podzieliłabym wózki na twarde, średnie i miękkie i wybrany przez nas ABC zaliczyłabym do średnich - taki kompromis między telepaniem na dziurach a przyzwyczajaniem dziecka do bujania (ja zdecydowałam że nie chcę przyzwyczajać). Wózek ma koła piankowe ale duże i z grubą oponką, łożyskowane. Przednie koła skrętne z opcją blokady więc dobrze się prowadzi, porównywałabym nawet do Quinny. Spacerówka obszerna, można ustawić całkiem pionowo w 90 stopni, łatwo się składa i rozkłada. Na czym bardzo mi zależało - rozkłada się do totalnego poziomu i wtedy można jej używać w upały zamiast gondoli, w dni chłodniejsze wkłada się takie usztywniane nosidło i powstaje jakby gondola. Szeroki podnóżek, siedzisko można założyć w dwie strony, stelaż składa się bardzo łatwo. Budka składa się łatwo i cicho. Wózek jest ogólnie lekki, dużo lżejszy od np. Quinny. Poza tym reszta tak jak w opisie. Martwi mnie tylko brak osłony przeciwdeszczowej i muszę się dowiedzieć czy jest opcja dokupienia może jakiejś uniwersalnej czy coś w tym stylu. Ten drugi trzykołowy ABC - zdyskwalifikowałam go z powodu kubełkowego siedziska, bo wiadomo że nie da się tego rozłożyć na płasko, no i pod względem amortyzacji jest dość sztywny. Poza tym same zalety. Jest tak totalnie lekki w obydwu opcjach (ma osobno gondolę i spacerówkę), że do dziś jestem w szoku - jedyny taki wózek który byłam w stanie złapać, podnieść i przenieść kawałek bez wysiłku! Cudo!! Jeszcze jeden plus za umiejscowienie blokady przedniego skrętnego kółka - guziczkiem przy rączce wózka (zazwyczaj jest taki klips przy samych kółkach). Jak ktoś \"zna\" wózek przeze mnie wybrany - ABC Design Turbo, to będę wdzięczna za wszelkie opinie - model jest chyba dość nowy i nie mogę znaleźć żadnych opinii osób użytkujących.

Dla mnie odpada ze względu na to kubełkowe siedzenie jednak, ale jak komuś takie odpowiada, to może być niezły wózio. Powiem Wam jeszcze że jeśli chodzi w ogóle o wagę wózków (wszystkich), to najlepiej się z nimi posiłować osobiście z dwóch powodów. Po pierwsze to co producenci wypisują w parametrach to ma akurat niewiele wspólnego z rzeczywistością, przy niektórych wózkach wystarczy nawet wejść na kilka różnych stron internetowych żeby mieć przynajmniej 2 różne wagi podane, a i tak rzeczywista jest inna (!). Po drugie - z tego co już wypraktykowałam, dużo zależy też od wyważenia wózka, czasem 2 wózki o identycznej wadze wydają się mieć różny ciężar i przy podnoszeniu czy podjeżdżaniu np. pod krawężnik, jeden z nich będzie łatwo unieść, a drugie nie. Także polecam wizyty w sklepach i SAME próbujcie pojeździć, podnieść, złożyć, przełożyć itd, a potem dopiero zamawiajcie z sieci. Ja na razie wybieram się do szpitala na parę dni (mam nadzieję że nie dłużej), ale po powrocie zajrzę tu jak zwykle :)

Gość avrii
dziewczyny, a moze ktoras wie gdzie najlepiej wybrac sie w Warszawie, zeby byl naj najwiekszy wybor wozkow? Chcialabym poogladac rozne modele

ja juz sie zdecydowalam biore ziko, nie jest chyba dostepny w Polsce, w uk tez koszt niemaly bo ok 650 funtow. gondola+spacerowka+fotelik sam. spacerowka wazy 9.5kg wozkiem sie jezdzi fajnie, jest skretny, kola przednie sie obracaja o 360 st ogolnie najlepszy wozek jakim jezdzilam

Gość Sindy
Witam. Właśnie zakupiłam Bugaboo cameleon. Po umocowaniu stelaża gondoli i wyściółki gondoli zwisaja mi po bokach dwa paski. zdazylam dojsc do tego ze sa to pasy ktorymi pozniej spina sie spacerowke. a gdzie je sie chowa na czas jazdy gondola, czy zdejmuje sie je. troche to nieestetycznie wyglada kiedy zwisają. Prosze o podpowiedz