Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutenka

Staż za darmo czy bezrobocie?

Polecane posty

Gość malutenka

Rok temu skończylam 3letnie studia. Dość cieżki kierunek - do obrony dotrwała 1/3 osób w tym ja. Prowadziłam raczej aktywny tryb życia. Obecnie studiuję zaocznie bo dziennie nie dało rady. Nie mieszkam juz w odleglym miescie (bo mieszkalam podczas dziennych), mam spore stypendium tak wiec nikt we mnie nie inwestuje grubszej gotówki. Od ponad roku szukam pracy i nic. Mieszkam z rodzicami. Zajmuję się domem (w dużym uproszczeniu)... Może dałabym rade ale czuje że moja psycha siada... Nie dosc ze nie moge znalezc pracy to jeszcze ciagle slysze jak to tylko siedze przed komputerem albo zwyczajnie NIC nie robię, a jak cos robie to zle... i wogole jak ja wygladam... Ostatnio zjada mnie stres - nie wiem ile schudlam -ważę góra 50kg :( Nigdy nie należałam do jakiś twardzieli, ale teraz conajmniej 2 razy w tyg zalewam poduchę łzami... Mam już małe doświadczenie w pracy - zafascynowani pracodawcy dali mi szanse po praktykach, ale musiałam wracac na uczelnię... Gdyby tak ktoś dał mi jeszcze jedną szansę......... Dostałam oferte stażu - mnieszkam w dość niedogodnym miejscu od miejsca pracy i pozostaje dojazd autem (przejeżdzę ok. 300zł/m-c), ale chyba się na to zgodzę... NIe będzie lekko bo to 9 m-cy, ale mam dość siedzenia w domu, gotowania obiadków, prania, sprzątania etc., a przedewszystkim słuchania że rodzice nie sr*ją pieniędzmi... Trzeba będzie jeszcze ich ubłagać żeby użyczyli mi auta... Pozatym cisza - totalny brak odp. na moje aplikacje. Czuję się jak niewolnica, a moi rodzice to istni terroryści (psychiczni). Jestem jak piąte koło u wozu w tej rodzinie. Dobrze ze mam zdolne duuuzo młodsze rodzenstwo to mają też powody do radości...

Gość khaki bazzar
a co to za staz?

Gość malutenka
W Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa...

Gość malutenka
Wiem ze zwracają, ale nie mam opcji dojazdu środkiem komunikacji publ. ;(((

Gość khaki bazzar
ale teraz za staz placą 680 zl

Gość malutenka
chyba juz nie mam inego wyjscia...

Gość no dobra ale./...
A ILE MASZ KOCHANA LAT ??MAM TAKA SAMA SYTUACJE JAK TY

Gość malutenka
No ja wiem ze 680 - jedyne pocieszenie że podnieśli, ale zatankuję auto i mam tylko (albo az 380zł). I tak przez 9m-cy.... Gdybym wiedziała ze mam szanse zostac tam w pracy...

Gość malutenka
Mam 23 latka...

Gość no dobra ale./...
JA MAM KOCHANA JUZ 24 LATA WIEC POMYSL SAMA A TY PEWNO JESTES PRZYNAJMNIEJ MŁODSZA:(

Gość khaki bazzar
no tak, to tania sila robocza ale lepsze to niz nic ;) ja bym poszla

Gość PISZESZ ZE STRES CIE ZŻERA
I WAZYSZ 50 KILO MAKS. TO CHYBA DOBRA WAGA DZIEWCZYNO CO INNEGO JAKBYS BYLA WYSOKA ..

Gość malutenka
"no dobra ale./... " a Ciebie nie wysyłają na staż z PUPu?

Gość khaki bazzar
to nie forum na temat wagi :o:o

Gość malutenka
Szkoda ze nie moge pokazac Wam mojej foty. 50kilo nic nie mówi- zależy od budowy. Mam 167cm wzrostu... Jest mały szczegół 6letnie dziecko ma rączkę grubszą od mojej... Nie wiedziałam że stres jest tak wspaniałą dietą.

NIE N ATEMAT WAGI ALE NIECH NIE PRZESADZA ZE 50 TO MALO .JESLI JEST NISDKA TO W SAM RAZ.

no ale mozna chyba wlasnym autem jezdzic, o te procedury musisz spytac w urzedzie. i jak beda wydatki udokunemtowane to zwroca to co wydalas +staz

DZIEWCZYNO ALE STRES SAM W SOBIE NIE ZŻERA..CHYBA ZE POWODUJE ZE MALO JESZ I NIE MASZ APETYTU..BO STRES NAWET POWODUJE TYCIE JAK JESZ W STRESIE..JESTEM DIETETYKIEM DLATEGO TAKIE DYWAGACJE Z M EJ STRONY NA TEMAT TWEJ WAGI I STRESU .

Gość malutenka
NIestety. Zwracają wyłącznie za bilety m-czne :-(

Gość khaki bazzar
hehe a moze napiszesz cos na temat :P

Gość malutenka
Do "PISZESZ ZE STRES CIE ZŻERA" : NIe jestem na zadnej diecie ani nic w podobie. Od miesiaca mam tak zaj* napieta sytuacje i nie potrafie sobie z tym poradzic. Na rodzicow nie moge liczyc jak juz napisalam - oni dolewaja oliwy do ognia. Bylam raczej szcupla 30dni zrzucilam 10 kg - jestem chuda ze znajomi pytaja mnie czy chora nie jestem. Nie zwracam juz uwagi na to co i czy wogole jem... Wiec chyba cos jest nie tak?!

Gość aleja wiem
ona ma racje. ja w stresie przytylam 12 kilo za dwa miesiace ..stresowalam sie tak ze ciagle jadlam

Gość malutenka
No ok. Jedni reaguja tak inni tak. Generalnie nie o to chodzi. Chciałam zaznaczyc ze brak pracy odbija sie na wielu plaszczyznach a Wy się doczepiliście ;)

Gość aleja wiem
RANYBOSKIE ..10 KILO W CIAGU MIESIACA ????JEZU JEST COS NIE TAK Z TOBA..

Gość malutenka
Tylko czy ktoś z Was chciałby pracować za 380zł przez 9m-cy?

Gość aleja wiem
DZIEWCZYNO CZY TY JADASZ NORMALNIE ??CZY TY SIE GŁODZISZ??NIE MOW NAM ZE JESZ BO NIEMOZLIWE ZE SAM STRES TAK CIE ZWALA Z WAGI ..TY WIDAC NIE JESZ NORMALNIE ALBO ZA MALO.