Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamakuby

Torbiel w kolanie - czy ktoś to ma, lub miał?

Polecane posty

Jak, sie to leczy, czy operacja jest konieczna. Mi powiedział że prawdopodobnie skończy się to operacją.[ beksa ] Pomóżcie!!!!!!

Ja mam całe życie torbiel łękotki. Operacja nic nie da bo ona powraca. nIe jest to groźne. Czasem pęka i zanika a potem wraca

Gość ach ja niemadra
moj facet to mial- mial robiona artroskopie czy tak jakos i cos mu tam spieprzyli i zrobil mu sie torbiel. dostal zastrzyki na to , w kolano- cholernie drogie. jak narazie , odpukac , nic sie nie dzieje, ale to pewnie do nastepnego razu, bo lekaraka mowila, ze moze sie odnawiac a operowac sie nie oplaca, bo po 1-e zabieg moze jeszcze bardziej zaszkodzic, niz pomoc, a po 2- nawet jaks ie uda, to nie ma gwarancji na to, ze torbiele nie beda powstawac na nowo

To dlaczego mnie tak nastraszył. Z tego nie zrobi się nic złego??? Mam niespełna rocznego synka, nie chcę go zostawiać w domu na czas pobytu w szpitalu.

Kochana.Operacja pewnie polega na tym, że albo wysusza sie torbiel , albo ją wycina. Konsekwencja tego może byc rozlanie sie płynu z torbieli i przeniesienie sie jej na inny narząd, U mnie tak sie dzieje przy wysiłku nogi.

Gość evelina23
ja mam to od 3 lat teraz przed swietami bylam na nic nie bolącym zabiegu ktory polega na wyssaniu strzykawka tego plynu,bo to po prostu taka galaretka,i bylo tego pol strzykawki i nawet nic nie czulam zabieg trwal minute. lekarz powiedzial ze to wroci i wrocilo po miesiacu,ale przeciez nie bede co miesiac biegac tego wysysac.

czy ktoś słyszał o ostrzykiwaniu torbieli na łękotce osoczem? Zaproponowano mi taki zabieg jako alternatywę dla operacji. Polega na pobraniu krwi od pacjenta i wstrzyknięciu osocza w miejscu torbieli. Podobno daje rewelacyjne rezultaty. Niestety zabieg kosztuje 550 zł i musi być powtórzony 2-3 krotnie. Czy ktoś może leczył torbiel w ten sposób i może coś o tym napisać?

czy ktoś słyszał o ostrzykiwaniu torbieli na łękotce osoczem? Zaproponowano mi taki zabieg jako alternatywę dla operacji. Polega na pobraniu krwi od pacjenta i wstrzyknięciu osocza w miejscu torbieli. Podobno daje rewelacyjne rezultaty. Niestety zabieg kosztuje 550 zł i musi być powtórzony 2-3 krotnie. Czy ktoś może leczył torbiel w ten sposób i może coś o tym napisać?